Спокойствие и сигурност за възрастните хора

БГНЕС
В рубриката „Очи в очи с д-р Петрова” народният представител д-р Султанка Петрова акцентира върху това, че използването на различни модели на интегрирани грижи са едни от основните предпоставки за осигуряване на спокойствие, сигурност и независимост на нуждаещите се възрастни хора в България. Важно е подобряването и повишаването на потенциала в здравната и социална сфера. Такива грижи отдавна се прилагат във всички страни на ЕС като добрите практики показват по-голяма ефективност, а също така и гарантиране на сигурност и нормален спокоен живот за хората.

Д-р Султанка Петрова е инициатор на кръгла маса на тема „Бедността - начин на управление в България”, която ще се състои на 17 януари в зала „Изток” на Народното събрание под егидата на заместник-председателя на 43-то НС Красимир Каракачанов.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Диляна Георгиева, Слав Иванов и Ирина Вълчанова в студиото на предаването (отляво надясно).

От Хондурас, през Коста Рика до Танзания

В рубриката „География на сетивата“ ни гостуват Диляна Георгива и Слав Иванов. И двамата обичат да пътешестват. За тях всяко едно пътуване е преживяване, пълно с прекрасни емоции, които никога не забравят. Обиколили са Африка, Южна и Северна Америка, а Слав дори е пътувал „на стоп“ из цяло Мексико. Едно от най-красивите места, на които са били е Коста..

публикувано на 25.04.17 в 17:10

За грамотността

Пак вдигнаха мерника на пълния член в граматиката! Пак искат да го премахват! И пак хора, които наричат себе си учени! А и аргументи в полза на своята идея намират. Доцент д-р Руска Станчева от Института по български език, например, се е загрижила за служителите от държавната администрация, на които много често им се налагало да правят проверки, за да..

публикувано на 25.04.17 в 12:30

Гена Събева: Оставете стаите и пространствата да дишат

С Гена Събева , председател на Асоциацията на интериорните дизайнери в България говорим за интериорния дизайн като професия, но търсим и практичните му страни. „Голяма част от хората смятат, че могат сами да правят интериорния си дизайн. Няма нищо лошо в това, но винаги когато видите един прекрасен интериор си личи, че той е правен от професионалист“..

публикувано на 25.04.17 в 11:45
Актрисата Яна Маринова

Глас

Моноспектакълът „Глас“ по текстове на Елена Алексиева е новото заглавие в програмата на „Нов театър“ НДК . В ролята на Виктория Глас- дубльорката на великата Мария Калас се превъплъщава актрисата Яна Маринова. Отначало можеш да помислиш, че „Глас“ е пиеса за хората на изкуството, за творците и техните страдания. Но тя е за всеки един от нас. Разкрива..

публикувано на 25.04.17 в 11:10
Част от плаката за 155-ия юбилей от обявяването на Габрово за град (2015 г.)

Бочаровият род

В рубриката „Моята история“ – съвместен проект с гражданска платформа „MOVE.BG”, ви разказваме интересни родови истории. Тази ще ви отведе в Габрово, откъдето е прочутият Бочаров род. Това е и родът на журналиста Петко Бочаров. За него разказва Даниела Цонева – уредник в Регионалния исторически музей РИМ в града.

публикувано на 25.04.17 в 08:50