Спокойствие и сигурност за възрастните хора

БГНЕС
В рубриката „Очи в очи с д-р Петрова” народният представител д-р Султанка Петрова акцентира върху това, че използването на различни модели на интегрирани грижи са едни от основните предпоставки за осигуряване на спокойствие, сигурност и независимост на нуждаещите се възрастни хора в България. Важно е подобряването и повишаването на потенциала в здравната и социална сфера. Такива грижи отдавна се прилагат във всички страни на ЕС като добрите практики показват по-голяма ефективност, а също така и гарантиране на сигурност и нормален спокоен живот за хората.

Д-р Султанка Петрова е инициатор на кръгла маса на тема „Бедността - начин на управление в България”, която ще се състои на 17 януари в зала „Изток” на Народното събрание под егидата на заместник-председателя на 43-то НС Красимир Каракачанов.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Град Върбица

Събота сутрин в… град Върбица

Град Върбица се намира в област Шумен и е в близост до язовир Тича. Малко, спокойно градче, в което живеят около 3500 човека. От срещите ни в местното читалище ще научим повече за история на градчето, за читалището и дейностите му, за клуба на пенсионерите, върбишките възрожденци, сарая на върбишкия султан и още интересни неща. Ще бъдем на гости и..

публикувано на 22.05.17 в 16:36
Да помогнем на Бобчо - ако обичате вкусните сладкиши, майсторски приготвените печива, сладките изкушения елате на 9, 10 и 11 юни на

Пукнатините в социална политика спрямо хората с увреждания

Полина Божилова е самотна майка на 11-годишния Божидар Спасов. Бобчо страда от церебрална парализа и епилепсия и е едно от многото деца с увреждания, за които държавата не прави достатъчното. „Ние желаем адекватна грижа и експертна оценка!“ – допълва Полина Божилова. Според майката, грижата за дете със 100% инвалидност не се изчерпва с отпускане..

публикувано на 22.05.17 в 15:14
Бежанци от центъра за бежанци в Пъстрогор

За здравето – колкото, толкова

Всяка сутрин – чай, масло, баници, макаронени изделия. Три пъти седмично телешко, риба, пиле. Отделно боб, леща, зеленчукови и месни консерви, колбаси.  Всеки ден пресни зеленчуци. И плодове. Обикновено ябълки, портокали, банани. Това е менюто в центровете за мигранти към МВР или в общежитията на Държавната агенция за бежанците. Предимно се готви на..

публикувано на 22.05.17 в 12:25

Само ти, сърце...

Артериалната хипертония е проблем в целия свят. Тревожното е, че тя причинява висока смъртност и инвалидизация, а през последните години все по-млади хора страдат от болестта. Световният ден за борба с хипертонията е само формалният повод да говорим за това тежко заболяване. Проф. Светла Торбова е специалист с висока професионална подготовка по..

обновено на 22.05.17 в 12:21

Духовната криза и духовната слепота

• Заедно с отец Стоян Бербатов от Неврокопска епархия ще се спрем на посланието на евангелското четиво, посветено на излекуването на един сляпороден от Господ Иисус Христос. • За проведения в Благоевград Форум „Православието срещу духовната криза” разговор с Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим и Мирела Кючукова от Православния..

публикувано на 22.05.17 в 09:45