Спокойствие и сигурност за възрастните хора

БГНЕС
В рубриката „Очи в очи с д-р Петрова” народният представител д-р Султанка Петрова акцентира върху това, че използването на различни модели на интегрирани грижи са едни от основните предпоставки за осигуряване на спокойствие, сигурност и независимост на нуждаещите се възрастни хора в България. Важно е подобряването и повишаването на потенциала в здравната и социална сфера. Такива грижи отдавна се прилагат във всички страни на ЕС като добрите практики показват по-голяма ефективност, а също така и гарантиране на сигурност и нормален спокоен живот за хората.

Д-р Султанка Петрова е инициатор на кръгла маса на тема „Бедността - начин на управление в България”, която ще се състои на 17 януари в зала „Изток” на Народното събрание под егидата на заместник-председателя на 43-то НС Красимир Каракачанов.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Златина Кожухарова

Да бъдем смели и позитивни

Златина Кожухарова, която „лети“ вече почти четири години в небето като стюардеса, гостува в рубриката „Третият в студиото“. Младата дама разкри как спонтанната идея, да внесе забавление в живота си, довежда до пълен обрат на нещата. После идват опитът, новите приятелства и интересните случки. Според Златина: Колкото повече пътуваш, толкова повече..

публикувано на 24.02.17 в 14:13

Смисълът на съществуването

Голям шум се вдигна когато стана ясно, че американската космическа агенция НАСА  е открила седем планети извън Слънчевата система (екзопланети), които много приличат на Земята по размер, а на три от тях изглежда, че има вода на повърхността и може би - условия за живот. "Намирането на следващата Земя вече не е въпрос на "дали", а "кога", заявил..

публикувано на 24.02.17 в 12:35
Надежда Станимирова, Яничка Методиева и Анелия Торошанова в студиото на

Източват ли се европейски субсидии в община Годеч

Какви са проблемите на земеделските производители в община Годеч? Необходими ли са промени в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи? Защо се допускат правни трикове и парадокси, заради които хората не могат да си потърсят правата по съдебен ред? В предаването още чуете частния случай на Надя и Румен Станимирови от община Годеч. Румен..

публикувано на 24.02.17 в 12:05
Борис Тасев, Бояна Рачева и Николета Атанасова в студиото на

Бояна Рачева: Постните храни съвсем не са скучни

Дни, преди началото на Великденските пости с Бояна Рачева и Борис Тасев говорим за това къде е връзката между постните храни и здравословното хранене, кои са най удачните плодове и зеленчуци, които трябва да подберем в  този сезон, за да имаме балансирано и здравословно меню. Както и с кои постни храни можем да заменим тези с животински произход?..

публикувано на 23.02.17 в 13:30

За телефона като доход

Всеки ден една и съща информация се разхожда из медиите. Телефонните измами. Започнаха с емоционален рекет – катастрофи, медицински проблеми и бедствия с близки, по-близки и нe толкова близки познати. Преминаха на институционален рекет – помощ и съдействие на оторизирани, както става известно по-късно, мними органи във всенародната и стигаща до лична..

публикувано на 23.02.17 в 12:25