Защо една сграда в центъра на София се руши

Емилия Димитрова, Савина Величкова, Захари Генов и Анелия Торошанова в студиото на програма „Христо Ботев“.
Снимка: Росица Михова

Какво се случва с новопостроена жилищна кооперация в центъра на София – на ул. „Хан Аспарух“ № 24? Кой и как контролира строителството в големия град? Какви са изискванията за узаконяване на една сграда. В предаването ще чуете и позицията на Министерство на регионалното развитие и благоустройство по повод на сигнала на нашата слушателка Савина Величкова, която е председател на Етажната собственост на кооперацията на ул. „Хан Аспарух“ № 24. В звуковия файл ще чуете частния случай на Савина Величкова от София, коментарът на адвокат д-р Емилия Димитрова и становище на екс прокурора адвокат Захари Генов –консултант на „Законът и Темида“.ВИЖТЕ ОЩЕ

Това е драмата!

Извинете за стария виц, с който ще започна, но не мога да не го припомня. Годината е 1917. Санкт Петербург бушува. Революционни тълпи са изпълнили улиците. Група матроси с черни бушлати и с натъкнати щикове търчат към Зимния дворец. Въздухът мирише на пот, на махорка, на барут и на несигурност. От една къща на „Невски проспект” излиза възрастна дама,..

публикувано на 19.09.17 в 12:25
Вихър Георгиев и Светлана Александрова

България – докъде в Европа

Какво означава за България изненадващото приближаване към Шенген? Как да разчитаме сигналите на случващото се в Европа? За това говорим с европеиста и преподавател в Софийския университет Вихър Георгиев и със Светлана Александрова от Университета за национално и световно стопанство. Със събеседниците разговаряхме също така за това: можем ли да сравним..

публикувано на 19.09.17 в 11:19
Фолклорната група „Сенокоски славей”, читалището

Събота сутрин в село Сенокос

Село Сенокос се намира в източната част на Дунавската равнина, в най-плодородния край на България – Добруджа. Еднакво отдалечено от областния град Добрич и морската перла на североизточната част на нашето Черноморие – гр. Балчик. Още с влизането в селото впечатляват чистотата на улиците и тротоарите, поддържаните градинки и подредеността. В центъра на..

публикувано на 19.09.17 в 10:03
Акад. Богдан Петрунов

Здравей, как си приятелю?

Новият сезон „За здравето“ започва със семпъл анализ на работата ни досега и на темите, които все още пропускаме. Затова акцентът ще поставим върху големият проблем, свързан с алергиите и ще удовлетворим желанието на десетки слушатели да говорим по-често за алтернативната медицина. В ролята на консултанти по темите поканихме акад. Богдан Петрунов – доайен..

публикувано на 18.09.17 в 13:35
Три дни от 15 до 17 септември кафява вода бликаше от фонтана в центъра на Пловдив - с тази инсталация започнаха тридневните прояви на фестивала

Диетичен пеликан с пяна

Чух, че и видях как Кока кола бликна от фонтаните с пеликаните в центъра на Пловдив. На връх 15 септември. Според публикациите, кафявата течност, заместила водата във фонтана, е идея на световноизвестният американски художник Майк Буше. Неговата скулптура, така да се каже, която се нарича „Любовно гмуркане (диетичен пеликан с пяна)“ била свързана с..

публикувано на 18.09.17 в 12:25