Една майка търси истината за сина си – Къде е днес Деян?

До какво водят пропуските в досъдебното производство

Елка Костова, Анелия Торошанова, Захари Генов, Яничка Методиева (отляво надясно) в студиото на предаването.
Снимка: Кирчо Стоичков

Темата днес в предаването „Законът и Темида” е забравените досиета и бездействието на разследващите органи в България. Деян от град Ямбол е бил на 19 години, когато през 2004 г. изчезва. До ден днешен никой не го е виждал и никой не е чувал за него. Трагедията на семейството му е огромна. До ден днешен прокуратурата и полицията също мълчат! Защо?
Работата по оперативно издирвателната дейност е неефективна и слаба. Необходими са спешни промени в НПК и наредбите за оперативно-издирвателни мероприятия. У нас няма и реално действащ Закон за дедективската дейност – това каза адвокат Яничка Методиева днес в студиото на предаването, коментирайки казуса на Елка Костова от град Ямбол, майка на изчезналия преди 12 години деветнайсетгодишен Деян.
В предаването ще чуете разказа на майката, трагедията на едно българско семейство, а също така и коментара на екс прокурора, адвокат Захари Генов.ВИЖТЕ ОЩЕ
Виолета Димитрова и Таня Терзийска в студиото на

Капаните на промяната

Когато правим равносметка на резултатите си в личен и професионален план, обикновено мислим за промяната: как да подобрим нещата, за да достигнем до по-високи цели и да оптимизираме времето и ресурсите си.  Но оплетени в мислете си, често допускаме грешки. Как да направим профил на създалата се ситуация, ще ни разкрие кариерният консултант Таня Терзийска...

публикувано на 11.12.17 в 16:24

Моето семейство: Багряна Попвасилева-Беланже

Историята на един живот, изпълнен с емоции, любов, духовност и познание За стар белоградчишки род е разказът на Багряна, спомени, образи от миналото се преплитат с невeроятна история на нейния живот в Париж и бракът й, продължил 40 години в Отава – Канада. Една прекрасна разказвачка, която ще ви достави наслада!

публикувано на 11.12.17 в 15:50

За харченето и втората природа

Днес стана ясно, че за година и половина не са събрани над 65 млн. лв. от пътни глоби. Целият ни държавен ресурс не е могъл да се справи с нарушители, шосейни престъпници и откровени магистрални рецидивисти. Така уж възпитателният и икономически ефект е дори обратен. Защото след като обществото вижда как структурата, гарантираща функционирането му, е..

публикувано на 11.12.17 в 12:30

Българската Коледа в помощ на Мария и Александър Михайлови

Днес ви разказваме за братчето и сестричето Мария и Александър Михайлови от София, които страдат от двустранна невросензорна загуба на слуха. Двете деца са получили подкрепата на „Българската Коледа“ през 2017 година. С таткото Александър Михайлов разговаря Светла Тодорова. Целия репортаж чуйте в звуковия файл.

публикувано на 11.12.17 в 10:05
Част от корицата на книгата „Българите! Забравените постижения“

Делян Момчилов и Стен Дамянов – откривателите на някои незаслужено забравени българи

В рубриката „Човекът“ в изданието на „Нашият ден“ бяха представени авторът на съвсем скоро излязлата книга „Българите! Забравените постижения“ Делян Момчилов и илюстраторът Станислав Дамянов. Нямат богати биографии, тъй като са съвсем млади, не са пропътували стотици хиляди километри и не са откриватели на иновативни технологии… Но са хора с..

публикувано на 11.12.17 в 10:05