Една майка търси истината за сина си – Къде е днес Деян?

До какво водят пропуските в досъдебното производство

Елка Костова, Анелия Торошанова, Захари Генов, Яничка Методиева (отляво надясно) в студиото на предаването.
Снимка: Кирчо Стоичков

Темата днес в предаването „Законът и Темида” е забравените досиета и бездействието на разследващите органи в България. Деян от град Ямбол е бил на 19 години, когато през 2004 г. изчезва. До ден днешен никой не го е виждал и никой не е чувал за него. Трагедията на семейството му е огромна. До ден днешен прокуратурата и полицията също мълчат! Защо?
Работата по оперативно издирвателната дейност е неефективна и слаба. Необходими са спешни промени в НПК и наредбите за оперативно-издирвателни мероприятия. У нас няма и реално действащ Закон за дедективската дейност – това каза адвокат Яничка Методиева днес в студиото на предаването, коментирайки казуса на Елка Костова от град Ямбол, майка на изчезналия преди 12 години деветнайсетгодишен Деян.
В предаването ще чуете разказа на майката, трагедията на едно българско семейство, а също така и коментара на екс прокурора, адвокат Захари Генов.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дясна или лява е по-добрата версия на света, в който живеем

От седмици в страната ни протича дискусия за това логично ли е държавата да прекрати приватизационните процеси, някои от които вече започнали, за това в кои икономически сектори са останали предприятия, чиято приватизация ще промени позитивно съдбата им. Въпросът дали дясното или лявото политическо управление ни предлага повече сигурност, повече публични..

публикувано на 23.05.17 в 10:56
Людмил Фотев (крайният вляво) - член на журито, по време на 5-я Международен конкурс за домашно пиво, заедно с Темелко Пампов, председател на Асоциацията на домашните пивовари, и Лоренцо Дабове, един от най-изтъкнатите европейски експерти и автори на книги

Езикът на бирата и на бирената капачка

По подобие на хората, които започват от копчето и стигат до палтото, при Людмил Фотев нещата тръгват от една бирена капачка. С нарастването на сбирката, и той самият трупа опит, знания, истории, превръщайки се в един от безспорните професионални  дегустатори... Посещава бирени музеи, следи световните тенденции. Знае, например, защо бирата на „Октоберфест“..

публикувано на 23.05.17 в 11:10
Град Върбица

Събота сутрин в… град Върбица

Град Върбица се намира в област Шумен и е в близост до язовир Тича. Малко, спокойно градче, в което живеят около 3500 човека. От срещите ни в местното читалище ще научим повече за история на градчето, за читалището и дейностите му, за клуба на пенсионерите, върбишките възрожденци, сарая на върбишкия султан и още интересни неща. Ще бъдем на гости и..

публикувано на 22.05.17 в 16:36
Да помогнем на Бобчо - ако обичате вкусните сладкиши, майсторски приготвените печива, сладките изкушения елате на 9, 10 и 11 юни на

Пукнатините в социална политика спрямо хората с увреждания

Полина Божилова е самотна майка на 11-годишния Божидар Спасов. Бобчо страда от церебрална парализа и епилепсия и е едно от многото деца с увреждания, за които държавата не прави достатъчното. „Ние желаем адекватна грижа и експертна оценка!“ – допълва Полина Божилова. Според майката, грижата за дете със 100% инвалидност не се изчерпва с отпускане..

публикувано на 22.05.17 в 15:14
Бежанци от центъра за бежанци в Пъстрогор

За здравето – колкото, толкова

Всяка сутрин – чай, масло, баници, макаронени изделия. Три пъти седмично телешко, риба, пиле. Отделно боб, леща, зеленчукови и месни консерви, колбаси.  Всеки ден пресни зеленчуци. И плодове. Обикновено ябълки, портокали, банани. Това е менюто в центровете за мигранти към МВР или в общежитията на Държавната агенция за бежанците. Предимно се готви на..

публикувано на 22.05.17 в 12:25