Една майка търси истината за сина си – Къде е днес Деян?

До какво водят пропуските в досъдебното производство

Елка Костова, Анелия Торошанова, Захари Генов, Яничка Методиева (отляво надясно) в студиото на предаването.
Снимка: Кирчо Стоичков

Темата днес в предаването „Законът и Темида” е забравените досиета и бездействието на разследващите органи в България. Деян от град Ямбол е бил на 19 години, когато през 2004 г. изчезва. До ден днешен никой не го е виждал и никой не е чувал за него. Трагедията на семейството му е огромна. До ден днешен прокуратурата и полицията също мълчат! Защо?
Работата по оперативно издирвателната дейност е неефективна и слаба. Необходими са спешни промени в НПК и наредбите за оперативно-издирвателни мероприятия. У нас няма и реално действащ Закон за дедективската дейност – това каза адвокат Яничка Методиева днес в студиото на предаването, коментирайки казуса на Елка Костова от град Ямбол, майка на изчезналия преди 12 години деветнайсетгодишен Деян.
В предаването ще чуете разказа на майката, трагедията на едно българско семейство, а също така и коментара на екс прокурора, адвокат Захари Генов.ВИЖТЕ ОЩЕ

От „Ъ” до „А” - една маратонска крачка разстояние

И тази година маратонът в София ни зарадва с голям брой участници и предизвика радост и много усмивки.  Маратонът в София имаше едни от най-красивите медали в историята си. Разбира се, веднага се намериха злостни коментатори, на които никак не им хареса, че върху медала е изобразен Народният театър, а едни стилизирани маратонци тичат покрай него. Нямало..

публикувано на 17.10.17 в 12:35

Новата бедност

В Международния ден за изкореняване на бедността говорим с проф. Духомир Минев, председател на Европейската антибедност мрежа - България, и с икономиста Искрен Пенчев. За новия бюджет, пълен с хляб, пътища и зрелища, за това какво научихме за извънстоличната бедност през завършилата европейска седмица на регионите и за това кои са новите „бедни”...

публикувано на 17.10.17 в 10:00

Журналистика без натиск

Обединиха ли се журналистите срещу заплашващите ги и как се прави журналистика под натиск - за това говорим с Илия Вълков, преподавател в Софийския университет и в УНСС, и член на Асоциацията на европейските журналисти - България преди събитието „Журналистика без натиск”, на което АЕЖ-България представя две проучвания с фокус върху свободата на словото и..

публикувано на 17.10.17 в 09:30
Христо Христов - един от авторите на „История на корупцията в България”.

„История на корупцията в България” в два тома. Засега.

За корупция, злоупотреба с власт и скандали ще говорим в следващите минути. Защото в  края на седмицата ще бъдат представени резултатите от втората част на журналистическото изследването „История на корупцията в България в годините на преход към демокрация 1989-2016”. Първият том от проучването обхващаше периода от 1989 до 1997 г., а вторият - от 1997 до..

публикувано на 16.10.17 в 14:00

Значи можело

В последните дни българската външна политика направи две значими стъпки. В Албания законодателно беше призната една историческа справедливост – нашето малцинство там. В Молдова от най-високо място ни беше обещано да се запази административно районът с компактно българско население, да не се премахва изучаването там на майчиния ни език и да се съхрани..

публикувано на 16.10.17 в 12:30