Да внимаваме за невалидни промоции и томболи

Снимка: Кирчо Стоичков

За това предупреди слушателите ни председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов. Подобни лоши търговски практики са забелязани след предходни празници. Да внимаваме и при пазаруване преди следващите, най-честите нарушения са фалшиви намаления на цените.
Споделената икономика остава най-голямото предизвикателство, както пред потребителите, така и пред контролните органи. Със забрани нищо добро няма да се случи, заяви Маргаритов, нужда е обаче нормативна уредба, национална и европейска.
Виртуални приемни ще има през предстоящия летен туристически сезон на най-комуникативните места в курортите ни. Това, според председателя на КЗП, ще създаде възможности за още по-динамична връзка с екипите на Комисията.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дясна или лява е по-добрата версия на света, в който живеем

От седмици в страната ни протича дискусия за това логично ли е държавата да прекрати приватизационните процеси, някои от които вече започнали, за това в кои икономически сектори са останали предприятия, чиято приватизация ще промени позитивно съдбата им. Въпросът дали дясното или лявото политическо управление ни предлага повече сигурност, повече публични..

публикувано на 23.05.17 в 10:56
Людмил Фотев (крайният вляво) - член на журито, по време на 5-я Международен конкурс за домашно пиво, заедно с Темелко Пампов, председател на Асоциацията на домашните пивовари, и Лоренцо Дабове, един от най-изтъкнатите европейски експерти и автори на книги

Езикът на бирата и на бирената капачка

По подобие на хората, които започват от копчето и стигат до палтото, при Людмил Фотев нещата тръгват от една бирена капачка. С нарастването на сбирката, и той самият трупа опит, знания, истории, превръщайки се в един от безспорните професионални  дегустатори... Посещава бирени музеи, следи световните тенденции. Знае, например, защо бирата на „Октоберфест“..

публикувано на 23.05.17 в 11:10
Град Върбица

Събота сутрин в… град Върбица

Град Върбица се намира в област Шумен и е в близост до язовир Тича. Малко, спокойно градче, в което живеят около 3500 човека. От срещите ни в местното читалище ще научим повече за история на градчето, за читалището и дейностите му, за клуба на пенсионерите, върбишките възрожденци, сарая на върбишкия султан и още интересни неща. Ще бъдем на гости и..

публикувано на 22.05.17 в 16:36
Да помогнем на Бобчо - ако обичате вкусните сладкиши, майсторски приготвените печива, сладките изкушения елате на 9, 10 и 11 юни на

Пукнатините в социална политика спрямо хората с увреждания

Полина Божилова е самотна майка на 11-годишния Божидар Спасов. Бобчо страда от церебрална парализа и епилепсия и е едно от многото деца с увреждания, за които държавата не прави достатъчното. „Ние желаем адекватна грижа и експертна оценка!“ – допълва Полина Божилова. Според майката, грижата за дете със 100% инвалидност не се изчерпва с отпускане..

публикувано на 22.05.17 в 15:14
Бежанци от центъра за бежанци в Пъстрогор

За здравето – колкото, толкова

Всяка сутрин – чай, масло, баници, макаронени изделия. Три пъти седмично телешко, риба, пиле. Отделно боб, леща, зеленчукови и месни консерви, колбаси.  Всеки ден пресни зеленчуци. И плодове. Обикновено ябълки, портокали, банани. Това е менюто в центровете за мигранти към МВР или в общежитията на Държавната агенция за бежанците. Предимно се готви на..

публикувано на 22.05.17 в 12:25