Как да се предпазим от кражба на фирма?

Нотариус Камен Каменов в студиото на предаването.
Снимка: Кирчо Стоичков

Кражбата на фирми се превърна в бизнес в България през последните няколко години. Търговския регистър за съжаление стана поле за извършване на измами. Един от хитовете е смяната на управител на фирмата, а новия управител отваря банкова сметка и започва да разпродава имуществото на фирмата.
Затвор от 1 до 10 години за кражба на фирма се въвежда с промени в наказателния кодекс, които бяха приети от Министерски съвет. Предвижда се и възможност за конфискация на имуществото в случай на претърпени вреди в особено големи размери.
Какви са мерките на нотариалната камара за превенция на проблема кражба на фирма и какви са най-честите схеми на този вид престъпление. Чуйте повече по темата от нотариус Камен Каменов, зам.-председател на Камарата на нотариусите в България.
Чуйте и съветите на нотариус Камен Каменов към собствениците на фирми и търговски дружества. И още какви други промени са направени в Търговския закон за предотвратяване на измамите с фирмени документи и продажбите на търговски дружества.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От „Ъ” до „А” - една маратонска крачка разстояние

И тази година маратонът в София ни зарадва с голям брой участници и предизвика радост и много усмивки.  Маратонът в София имаше едни от най-красивите медали в историята си. Разбира се, веднага се намериха злостни коментатори, на които никак не им хареса, че върху медала е изобразен Народният театър, а едни стилизирани маратонци тичат покрай него. Нямало..

публикувано на 17.10.17 в 12:35

Новата бедност

В Международния ден за изкореняване на бедността говорим с проф. Духомир Минев, председател на Европейската антибедност мрежа - България, и с икономиста Искрен Пенчев. За новия бюджет, пълен с хляб, пътища и зрелища, за това какво научихме за извънстоличната бедност през завършилата европейска седмица на регионите и за това кои са новите „бедни”...

публикувано на 17.10.17 в 10:00

Журналистика без натиск

Обединиха ли се журналистите срещу заплашващите ги и как се прави журналистика под натиск - за това говорим с Илия Вълков, преподавател в Софийския университет и в УНСС, и член на Асоциацията на европейските журналисти - България преди събитието „Журналистика без натиск”, на което АЕЖ-България представя две проучвания с фокус върху свободата на словото и..

публикувано на 17.10.17 в 09:30
Христо Христов - един от авторите на „История на корупцията в България”.

„История на корупцията в България” в два тома. Засега.

За корупция, злоупотреба с власт и скандали ще говорим в следващите минути. Защото в  края на седмицата ще бъдат представени резултатите от втората част на журналистическото изследването „История на корупцията в България в годините на преход към демокрация 1989-2016”. Първият том от проучването обхващаше периода от 1989 до 1997 г., а вторият - от 1997 до..

публикувано на 16.10.17 в 14:00

Значи можело

В последните дни българската външна политика направи две значими стъпки. В Албания законодателно беше призната една историческа справедливост – нашето малцинство там. В Молдова от най-високо място ни беше обещано да се запази административно районът с компактно българско население, да не се премахва изучаването там на майчиния ни език и да се съхрани..

публикувано на 16.10.17 в 12:30