Д-р Султанка Петрова: Ще работя за преодоляване бедността и подобряване на жизнения стандарт на населението

БГНЕС

Правителството, което управлява сега в България, е първото в историята на държавата, за което от 1989 година насам демографската политика е основен приоритет, заяви д-р Султанка Петрова, заместник-министър в Министерството на труда и социалната политика, председател на Националната женска организация на ВМРО, в „Законът и Темида“.

Има национален механизъм за работа по демографските проблеми, който включва насърчаването на раждаемостта и отговорното родителство, акцентиране на двудетния модел, подобряване на общата демографска информираност, здравна и социална култура, подобряване на общото здравословно състояние на населението, разработване на адекватни миграционни и имиграционни политики, намаляване на броя на младите хора, които искат да напуснат страната, солидарност между поколенията, създаване на условия за равни възможности.

Един от приоритетите на д-р Петрова и като народен представител в 43 Народно събрание, и сега ще бъде преодоляване на бедността на българските граждани, повишаване на качеството на образованието и преквалификация на кадрите. Заместник-министър Султанка Петрова е категорична, че ще положи много усилия за подобряване на жизнения стандарт на населението. Чуйте разговора с нея от звуковия файл.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

За един пробит долар

Аз съм фен на каубойските филми. Идваха у нас със закъснение. Значи тези, които бяха правени с Джулиано Джема през 1965 година, например съм гледала десетина години по-късно, когато за мен е било много важно да науча що е смелост, мъжество, толерантност, отстояване на истината и още други свещени неща между които и да се влюбиш в много, ама много..

публикувано на 21.07.17 в 12:35

До края на 2017 г. ще имаме добър проект за закон за социалната икономика

Министерството на труда и социалната политика се ангажира до края на 2017 г. да имаме един добър проект за закон за социалната икономика, каза Султанка Петрова, заместник-министър на труда и социалната политика. По думите й предстоят анализи, които трябва да бъдат направени, подготвен е и наръчник за нормативните правила, и се работи за хармонизирането..

публикувано на 21.07.17 в 12:10
Славчо Атанасов, председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в 44 Народно събрание

В парламента започват промени в законодателството за деца и семейния кодекс

За жалост през последните 27 години, това време на безвремие 3 поколения български деца израснаха без ценностна система и в момента берем горчивите плодове на това, което се получи. Тези деца, които в началото на 90-те години бяха дечица сега вече са родители. Помнят се времената, когато мутрите едва ли не бяха еталон за подражание, помнят се времената,..

публикувано на 21.07.17 в 10:35
Пламен Старев в студиото на програма „Христо Ботев“.

Туризмът може да загуби милиони само от критична статия или репортаж

Ролята на професионалната журналистика за развитието на една от най-мощните световни индустрии – туристическата, е тема, която активно се обсъжда на специализирани форуми на различни равнища, но рядко в медиите. Имате уникалната възможност да проследите подобен разговор с участието на журналиста Пламен Старев, секретар на Асоциацията на българските..

публикувано на 20.07.17 в 14:35

Спонсорираме престъпна индустрия

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна не са открили нарушения при търговия с екзотични животни и защитени видове в курорта „Златни пясъци“, където са направили проверка – част от серия проверки по Черноморските курорти. Серията от проверки е разпоредена от министъра на околната среда и водите Нено Димов. Поводът е..

публикувано на 20.07.17 в 12:30