Д-р Султанка Петрова: Ще работя за преодоляване бедността и подобряване на жизнения стандарт на населението

БГНЕС

Правителството, което управлява сега в България, е първото в историята на държавата, за което от 1989 година насам демографската политика е основен приоритет, заяви д-р Султанка Петрова, заместник-министър в Министерството на труда и социалната политика, председател на Националната женска организация на ВМРО, в „Законът и Темида“.

Има национален механизъм за работа по демографските проблеми, който включва насърчаването на раждаемостта и отговорното родителство, акцентиране на двудетния модел, подобряване на общата демографска информираност, здравна и социална култура, подобряване на общото здравословно състояние на населението, разработване на адекватни миграционни и имиграционни политики, намаляване на броя на младите хора, които искат да напуснат страната, солидарност между поколенията, създаване на условия за равни възможности.

Един от приоритетите на д-р Петрова и като народен представител в 43 Народно събрание, и сега ще бъде преодоляване на бедността на българските граждани, повишаване на качеството на образованието и преквалификация на кадрите. Заместник-министър Султанка Петрова е категорична, че ще положи много усилия за подобряване на жизнения стандарт на населението. Чуйте разговора с нея от звуковия файл.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мисия матури

Месец май 2019 – „София е отцепена още от Бургас, американски тюлени прибягват и припълзяват по новата магистрала, Тръмп си праща и третия самолетоносач, ама не в Корея, а във Варна, над гимназиите летят хеликоптери, по покривите на околните сгради дебнат снайперисти, Чък Норис лично чете каква е темата на изпита, квестори са Брус Уилис, Силвестър..

публикувано на 26.05.17 в 14:30
Райна Миткова и Анелия Торошанова в студиото на

Колекторските агенции – медиатор при разрешаване на спорове: С 22% нараства средният дълг у нас за 2016 година

Днес специален гост в предаването „Законът и Темида“ беше Райна Миткова, председател на Асоциацията на колекторските агенции в България.Намаляват дълговете, възложени за събиране към специализирани агенции, вследствие на рекордните продажби на лоши кредити. Бързите кредити се завръщат като основен източник на лоши дългове в страната.Бизнесът възлага все..

публикувано на 26.05.17 в 14:10

Д-р Султанка Петрова, зам.-министър на труда и социалната политика: Бъдещето на България са нашите деца

Мерките, които са заложени в приетия от Министерския съвет План за 2017 година за изпълнение на актуализираната Национална стратегия за демографско развитие на населението на Република България (2012-2030) са разнопосочни и се изпълняват от различни институции, министерства и агенции. По програма „Подпомагане на семейства с деца“ са планирани 568 683 000..

публикувано на 26.05.17 в 13:15

Защо работата на Народното събрание боксува повече от месец

Почти месец и половина 44-ият парламент не е приел нито един законопроект, не е внесъл промени в нито един действащ закон, на два пъти депутатите заседаваха по-малко от час. Вярно е, че преди основната законодателна работа на всеки парламент трябва да се свършат и ред други, доста скучни за публиката дейности, като например гласуване на правилник, избор..

публикувано на 26.05.17 в 13:05

Изправени пред риск

Вчера стана ясно, че вандали са нападнали три туристически обекта на територията на парк Витоша. Това са дървеният мост над река Драгалевска и площадката над Драгалевци за хора с увреждания. Посегнато е и върху къта на земноводните в Музея на мечката. Щетите са на обща стойност около 5000 лева и за съжаление в случая става въпрос за туристически..

публикувано на 26.05.17 в 12:25