Д-р Султанка Петрова: Ще работя за преодоляване бедността и подобряване на жизнения стандарт на населението

БГНЕС

Правителството, което управлява сега в България, е първото в историята на държавата, за което от 1989 година насам демографската политика е основен приоритет, заяви д-р Султанка Петрова, заместник-министър в Министерството на труда и социалната политика, председател на Националната женска организация на ВМРО, в „Законът и Темида“.

Има национален механизъм за работа по демографските проблеми, който включва насърчаването на раждаемостта и отговорното родителство, акцентиране на двудетния модел, подобряване на общата демографска информираност, здравна и социална култура, подобряване на общото здравословно състояние на населението, разработване на адекватни миграционни и имиграционни политики, намаляване на броя на младите хора, които искат да напуснат страната, солидарност между поколенията, създаване на условия за равни възможности.

Един от приоритетите на д-р Петрова и като народен представител в 43 Народно събрание, и сега ще бъде преодоляване на бедността на българските граждани, повишаване на качеството на образованието и преквалификация на кадрите. Заместник-министър Султанка Петрова е категорична, че ще положи много усилия за подобряване на жизнения стандарт на населението. Чуйте разговора с нея от звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Княз Фердинанд I, премиерът Александър Малинов, министри, офицери и други официални лица при обявяването на независимостта на България на 22 септември 1908 година във Велико Търново

Директно предаване от Велико Търново по случай Деня на Независимостта на България

…Българският народ непоколебимо верен към паметта на народните дейци за своята свобода, и, въодушевен от техните завети, неуморно работи за уреждането на хубавата си земя и създаде от нея под Мое ръководство и онова на О`Бозе почившия Княз Александър, държава достойна да бъде равнопоставен член на семейството на цивилизованите народи. Винаги..

публикувано на 22.09.17 в 06:00
Анастасия Гешева в студиото на

Светът се нуждае от нов ред

Само една държава в света в историята на човечеството досега използва на живо, срещу друг народ, ядрено оръжие, с което предизвиква масова смърт. Оттогава са минали десетилетия. Прескочен е праг на нов век – високотехнологичен и коренно различен от досегашните. Човечеството знае коя е държавата. Дали държавата знае кое е човечеството? „Светът се нуждае от..

публикувано на 21.09.17 в 14:59

Къде се крие силата?

Ученици от професионалната гимназия по селско стопанство в Садово са пребили свой учител. Инцидентът е станал преди два дни, а учителят е откаран в болница. По първоначални данни трима ученици от най-горния клас в гимназията започнали да отварят вратите на стаите от последния етаж по време на урок, като обяснявали, че не знаят какъв час имат. Учителка по..

публикувано на 21.09.17 в 12:25
Емилия Илиева

Емпатията - как може да помогне на децата в началото на учебната година

Ненасилствената комуникация е метод на общуване, според който най- големият глад на нашето съвремие и гладът за разбиране. Търсим всевъзможни начини на бъдем чути без да си даваме сметка колко рядко се заслушваме в думите на околните. И дори н тези на нашите деца. Как влияе на децата преходът от ваканцията към училището и възможно ли е да ги мотивираме..

публикувано на 21.09.17 в 12:03

Ще ни срути това изобилие

Един от основните кусури на социализма беше нямането. Е, много нямане ни газеше тогава. Периодично изчезваше ту червеният пипер, ту лещата, ту чесънът. Да не говорим за автомобилните гуми, цветните телевизори, хладилниците, мебелите. Там дефицитът беше постоянен. Но ако при пипера и чесъна липсата можеше да се обясни със слаба реколта, а при..

публикувано на 20.09.17 в 12:23