Д-р Султанка Петрова: Ще работя за преодоляване бедността и подобряване на жизнения стандарт на населението

БГНЕС

Правителството, което управлява сега в България, е първото в историята на държавата, за което от 1989 година насам демографската политика е основен приоритет, заяви д-р Султанка Петрова, заместник-министър в Министерството на труда и социалната политика, председател на Националната женска организация на ВМРО, в „Законът и Темида“.

Има национален механизъм за работа по демографските проблеми, който включва насърчаването на раждаемостта и отговорното родителство, акцентиране на двудетния модел, подобряване на общата демографска информираност, здравна и социална култура, подобряване на общото здравословно състояние на населението, разработване на адекватни миграционни и имиграционни политики, намаляване на броя на младите хора, които искат да напуснат страната, солидарност между поколенията, създаване на условия за равни възможности.

Един от приоритетите на д-р Петрова и като народен представител в 43 Народно събрание, и сега ще бъде преодоляване на бедността на българските граждани, повишаване на качеството на образованието и преквалификация на кадрите. Заместник-министър Султанка Петрова е категорична, че ще положи много усилия за подобряване на жизнения стандарт на населението. Чуйте разговора с нея от звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Сирница - време за прошка

Прошката

На Сирни Заговезни заедно с доц. д-р Свилен Тутеков, преподавател в Православния богословски факултет на Великотърновския университет „Св. Кирил и Методий” разговаряме за прошката. Всеопрощението като акт на любовта. Всичко ли може да бъде простено и защо. Да простиш значи ли да забравиш?

публикувано на 18.02.18 в 08:05
Екипът на „Семейно радио”

Честит рожден ден, Семейно радио!

Осем години като семеен празник е Тенекиена сватба. Това наименование подсеща, че семейният живот се върти главно около кухнята и прозаичните неща от всекидневието. В изминалата година ние доста пипнахме в нашата кухня, попроменихме „Семейно радио” с надеждата то да стане още по-хубаво. Няма да задълбавам повече в алюзията, че ние тук сме голямо..

публикувано на 16.02.18 в 15:35

Пълномощни за подкрепа на уязвимите пълнолетни лица

Нотариус Каменов разказва, че Европейският съвет е приел резолюция с препръки към Европейската комисия за защита на уязвимите пълнолетни лица, които не са в състояние да защитават интересите и имуществото си. По иницатива на Нотариалната камара ще се създаде специален регистър на пълномощните в България, като част от него ще бъде регистърът на т.нар...

публикувано на 16.02.18 в 15:08
Даниела Никифорова (вляво) и Анелия Торошанова

Кое е най-доброто за 10-годишната Фатима?

Конвенцията на ООН за правата на детето и международната общност разпознават особената уязвимост на децата и това е отразено в общия подход на организацията за правосъдието за деца. Основната цел на Конвенцията е да се гарантира, че децата имат достъп до правосъдието и правосъдните системи осигуряват условия за тяхната защита и подкреп а: всяко дете да..

публикувано на 16.02.18 в 14:47

Дядо Добре и Вавилон

Ето на, отиде си от този свят и дядо Добре. И топлата земя, дето в нея всичко расте и покълва, закъта тялото му, слабичко като на врабец. За дядо Добре пожалиха много хора. И тези, които вярват в делата Божии, и тези които не вярват. И тези, които търсят смирението, но не могат да го постигнат, и онези, които като дядо ви Добре опитват да осмислят живота..

публикувано на 16.02.18 в 12:30