Д-р Султанка Петрова: Ще работя за преодоляване бедността и подобряване на жизнения стандарт на населението

БГНЕС

Правителството, което управлява сега в България, е първото в историята на държавата, за което от 1989 година насам демографската политика е основен приоритет, заяви д-р Султанка Петрова, заместник-министър в Министерството на труда и социалната политика, председател на Националната женска организация на ВМРО, в „Законът и Темида“.

Има национален механизъм за работа по демографските проблеми, който включва насърчаването на раждаемостта и отговорното родителство, акцентиране на двудетния модел, подобряване на общата демографска информираност, здравна и социална култура, подобряване на общото здравословно състояние на населението, разработване на адекватни миграционни и имиграционни политики, намаляване на броя на младите хора, които искат да напуснат страната, солидарност между поколенията, създаване на условия за равни възможности.

Един от приоритетите на д-р Петрова и като народен представител в 43 Народно събрание, и сега ще бъде преодоляване на бедността на българските граждани, повишаване на качеството на образованието и преквалификация на кадрите. Заместник-министър Султанка Петрова е категорична, че ще положи много усилия за подобряване на жизнения стандарт на населението. Чуйте разговора с нея от звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Професор Никола Георгиев на 80

Един от легендарните преподаватели по теория на литературата в Софийския университет „Свети Климент Охридски“ – професор Никола Георгиев днес отбелязва 80-ия си юбилей. През годините и творчеството му, и думите му често са обсъждани, опровергавани, но никой не оспорва таланта му на преподавател, на литературен критик и на провокатор в добрия смисъл на..

публикувано на 24.11.17 в 19:05

Дълги години държавата беше на автопилот. Агресията е последица от това, не е просто модерно явление

Около 60% от децата не се чувстват сигурни в училище. Това показва изследване на Института по криминалистика и криминология на МВР. Това каза днес в предаването „Законът и Темида“ в авторската си рубрика „Коментар на седмицата“ народният представител Славчо Атанасов, председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в народното..

публикувано на 24.11.17 в 13:25
Нина Никол Хамилтън, председател на Балканска медийна асоциация, автор и водещ на предаването „Темида – цената на истината“

Правосъдните награди вече имат световно измерение

Благотворителният юридически бал, част от който са и Годишните награди за правосъдие, се ражда като идея през 2013-та година между Балканска медийна асоциация и Софийска адвокатска колегия. За всички тези години наградите се превръщат в Национални и получават подкрепата на всички важни институции, включително и Международния адвокатски съюз, като лично..

публикувано на 24.11.17 в 12:50

Дръмстик, Уишбоун и Годс Гифт

Вчера, г-н Тръмп помилва Дръмстик и Уишбоун. Дръмстик (в превод „Кълка“) и Уишбоун (в превод „Ядец“). Тези двамата, помилвани от действащият президент на Щатите, са пуйки, а поводът за този акт на милосърдие е Денят на благодарността, на който американците си спомнят първите заселници и благодарят на Бог за добрата реколта. Денят на благодарността се..

публикувано на 24.11.17 в 12:25

Мартин Рохани: Българинът е щастлив, но не го знае

Мартин Рохани е автор, влогър и не на последно място – мотиватор. Решен да помага на хора, които искат да разгърнат личния си потенциал, той дава различен поглед върху проблемите, които си мислим, че имаме. Мотиватор е начинът, по които ме виждат хората. Много леко става всичко около присъствието, когато си мотивиран. Но според мен е по-скоро като..

публикувано на 24.11.17 в 11:05