Климатът и ние

Ако не сте безразлични към климатичните промени, които все по-често ни напомнят, че сме част от природата, а не нейни ментори, слушайте рубриката „Зелени лабиринти“!
Излъчва се със съдействието на фондация „Клийнтех България“ последните два четвъртъка на всеки месец до края на годината в предаването „Лабиринти на познанието“. За да се получи нещо добро се иска време – само прекрасните неща стават веднага.
Да си помогнем сами, за да ни помогне и природата.

Печеливши зелени идеи

Бактерии и нанодиаманти срещу токсини

Зелени лабиринти


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Камелия Димитрова, Цвета Николова, Александър Киров и Яна Каролева (отляво надясно) в студиото на програма „Христо Ботев“.

Национална стратегия за борба с трафика на хора за периода 2017-2021 година

Горещо лято е, и усилно време. Не само за хората на полето, не само за пътните полицаи и за хората, които пазят границите, но и за хората, които се борят с трафика на хора, които се занимават с превенция и защита на жертвите на този трафик. Миналата седмица правителството прие нова Национална стратегия за борба с трафика на хора за периода 2017-2021 г...

публикувано на 26.07.17 в 12:59

Радиоенциклопедия „Апостолът и Свободата“: Левски и бъдещето

Всяко ново поколение открива своя Левски и общува с неговия дух. Образът и името на Апостола на Свободата са навсякъде около нас – от улици, площади, училища, читалища до планински върхове и дори един астероид носи неговото име в Космоса. Все по – голям е интересът към безценното национално богатство – документите и вещите на Апостола и неговите..

публикувано на 26.07.17 в 10:10

Мъдрец, умник, хитър зъб

Многобройни са имената на кътните зъби в българските родопски говори. Разнообразието от наименования се дължи на различните мотивации за установяването им. Самото съчетание „кътен зъб“ е част от задължителната лексика, която служи за определяне на спецификата на съответните народни говори. Причина за това е изцяло домашният му произход и наличието в..

публикувано на 25.07.17 в 16:45

Звукови хроники „Музикални фамилии“: Шуменската фамилия Стоянови

Музикални фамилии – шуменската фамилия Андрей и Веселин Стоянови. Семейството е със стари културни традиции. Бащата, Анастас Стоянов, е получил образованието си в Цариградския Роберт колеж. Известно време учителства там, продължава в Русе и Шумен. Това е призванието на българския възрожденец – учителството. Сред видните роднини е Добри Войников. Всички..

публикувано на 24.07.17 в 13:15

Сенна хрема

Станислав Лем е писател-фантаст, но сенната хрема е реално страдание. Ще говорим и за едното, и за другото, но с акцент върху болестните процеси, протичащи в областта на алергологията. Гостът ни д-р Елена Петкова има опит и практика в Клиниката по алергология на Александровска болница и няма да бъде трудно да отговори на въпроси като: що е..

публикувано на 24.07.17 в 09:15