На висока скорост

Снимка: БГНЕС

Вчера, прибирайки се в София по магистрала „Тракия“, около Ихтиман, попаднах в огромно задръстване. Стана ясно, че малко след тунела, при силния дъжд е станала катастрофа (обърнал се е лек автомобил). Била е повикана линейка. Минути след като тя е спряла, за да окаже помощ на пострадалия в обърнатия автомобил в нея се е врязва с висока скорост друга кола. Пострадалите без опасност за живота са шестима, между които и екипът на линейката. Минах покрай размазаната линейка и врязалият се в нея автомобил. Грозна картина. И тъй като човек е така устроен, че почва усилено да мисли само когато е участник или свидетел на събитие, то беше съвсем естествено и аз да го направя. Първо си направих труда да прочета статистиката на верижните катастрофи  в България. В последните няколко години те са увеличили достатъчно, че да предизвикат смущение. После се попитах – на какво ли могат да се дължат тези верижни катастрофи и тъй като не съм шофьор, а обикновено пътник, тип „куфар“ трябваше и тук да се поровя, за да науча, че максималната разрешена скорост по магистрала в България е 140 км/ч. Отворих сайта shofior.com, за да се уверя, че „да“ нашите шофьори имат право на максимална скорост 140 км/ч по магистралите, т.е. България е сред страните с най-висока максимална допустима скорост в Европа.ВИЖТЕ ОЩЕ

За новия проект на разните евроскорости

И днешните декларации на евролидери от национален и общностен мащаб доказват, че Европа е на няколко скорости. Те се определят не от обществената необходимост на съюза, а от личната електорална необходимост на избираеми водачи с чувство на многовечност. Някои от тях в опити да възвърнат поне медийно значение на страните си. И за бъдат записани за дълго..

публикувано на 19.04.18 в 12:45
Добри Хубенов в двора на къщата за гости в село Горно Брястово, Хасковска област.

Сбъднат сън

Семейството на Добри и Марияна Хубенови живее своя сбъднат сън заедно с дъщерите си Габриела и Християна. В село Горно Брястово, в района на Хасковските минерални бани те са изградили чудна къща за гости, която има с какво да изненада и малки, и големи, с какво да угости вкусно любителите и на традиционната, и на съвременната кухня. Работят всички –..

публикувано на 19.04.18 в 09:55
Глобяват кмета на Царево за замърсяаване

За едно остатъчно Черноморие

Министерството на околната среда и водите публикува Доклад за оценката на степента на въздействие върху защитените зони на Изменението на Общ устройствен план на община Царево. Документ, който трябва да има всяка община. Царевският е от 1998 година. Променян, без екологична оценка десет години по-късно. Битката, както се досещате слушатели на програма..

обновено на 18.04.18 в 12:58

Кампания „Да помогнем на абитуриентите в нужда“

„Да помогнем на абитуриентите в нужда“ е благотворителна кампания, която цели да осигури мечтаните тоалети на възможно най-много деца, лишени от родителски грижи, които тази година ще завършат своето средно образование. „Тези деца са наистина прекрасни, аз имах възможността да комуникирам с доста от тях. Те са изключително интелигентни, с много големи..

публикувано на 18.04.18 в 11:45

Интерактивното съдържание – свят на виртуални емоции

Да бъдеш въвлечен в нещо – това може да бъде както коварно действие, така и едно истинско приятно изживяване. Особено що се касае до виртуалния свят, където почти всичко е подвластно на емоциите. Затова и повечето компании се стараят да създадат съдържание, чрез което не просто да те въвлекат в дадена ситуация, провокираща всевъзможни емоции, а и да те..

публикувано на 17.04.18 в 15:50