Да е живо и здраво детето, родено над облаците!

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Темата, която ви предлагам днес е тема не само на деня, тя е тема и на годината, и на десетилетието, дори и на последния четвърт век, за жалост.

Преди десетина дни, българка роди в самолета по време на полет от Колумбия до Германия. Слава Богу бебокът от мъжки пол е жив и здрав, жива и здрава е и майката. Имала късмет жената, че стюардесите на немския самолет са били предварително обучени как да действат в подобна ситуация, а за щастие сред пътниците имало и трима лекари.
Това беше една наистина добра новина, която бе отразена във всички медии, в това число и в социалните мрежи.

Но… Ех, това постоянно наше българско „но“! И във вестниците, и във форумите много се разискваше въпросът какво гражданство ще получи новороденият Николай. Щото от една страна роден над Атлантическия океан, от друга страна – в немски самолет, а от трета – майка му българка.

Ха сега, де! Интересен казус, наистина, но по-интересното е, че повечето от форумците с нескрита благородна завист предполагаха, че бебето ще получи германско гражданство.ВИЖТЕ ОЩЕ

Може ли светът да ликува?

Изпращам поздравите си на националния отбор на Франция, който спечели Световната купа. Това, което ме интересуваше през цялото време, е че селекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан е разчитал на футболисти, които иначе играят в ПСЖ, Атлетико - Мадрид, Тотнъм, Марсилия, Манчестър сити, Щутгарт, Монако, Барселона, Реал - Мадрид, Манчестър..

публикувано на 17.07.18 в 12:25

Още за дупките, нервите и стреса

С въвеждането на електронните винетки от 1-ви януари 2019 г. агенция „Пътна инфраструктура“ обещава улеснения за пътуващите, особено, защото щяло да има и уикенд винетки. Цената им ще бъде около 10 лева. От Агенция „Пътна инфраструктура“ обещават, че след въвеждането на електронна винетка за леките автомобили от 1-ви януари няма да се променя цената им,..

публикувано на 16.07.18 в 12:35

Светлината на света

В нагорната си проповед Спасителят се обръща към апостолите Си с думите: „Вие сте светлината на света”. Христовите ученици напълно оправдават тези думи, тъй като разнасят Божествената светлина из цялото земно кълбо. Тези думи са отправени не само към апостолите Му, но и към всички, които вече 2000 години, ръководят живота си от Христовото благовестие...

публикувано на 15.07.18 в 08:05
Ива Дойчинова (вляво) и Нелиан Николова в студиото на предаването.

Нелиан Николова за връзката между щастието и добротата

Момичето, което успя да доведе вокалистът на Rainbow – Рони Ромеро в България – Нелиан Николова беше специалният гост в първия ефир на Ива Дойчинова като водеща на „Нашият ден“. Тази година концертът „Изкуството е...“ отново е посветен на децата и е насочен срещу агресията. „Децата са агресивни, защото са нещастни, а те са нещастни, защото..

публикувано на 13.07.18 в 12:45

За ограбеното достойнство, наречено пенсия

Според последни данни, у нас пенсионерите получават около една трета от заплатата си, ако е била около средната за страната. Ако е била минимална – около 40%. За Евросъюза цифрата е 71%. В Хърватия – близо 130%, в Турция и Холандия по около 100%, в Португалия и Италия, че и в Индия - около 90%. От 2000 година делът на пенсионерите тук не се е увеличил...

публикувано на 13.07.18 в 12:27