Много завързани работи

Суджукът е рисков продукт. Особено през лятото. Но не и у нас. За някои е начин на живот. За други, ненавързаните, е и доказвано опасен.
Вчера уволниха полицая, който предизвика уволнението на шеф от охраната на Козлодуй. Заповедта е на областния директор на полицията във Враца Газибарски. Както се казва – забавянето не е като забравянето. Помислете си, слушатели на програма „Христо Ботев” – кой е вероятно по-суджук пред началник Газибарски – младши инспектор от полицията или шеф на охрана на най-голямото и скъпо предприятие у нас.

Пътьом независимите съдии от няколко състава в Добрич и Варна постановиха три години условна присъда за убийство. Ако човекът беше оживял, сигурно обвинените щяха да бъдат наградени. Хипотеза, но сегашна и наша, българоправораздавателна. В мотивите – убийците могат да се поправят и без да лежат в затвора, не били физически силни, нямали подходящ социален опит, единият бил слаб, дребен с очила и от дете страдал от астигматизъм. Както се казва – трогателен наръчник за оневинение. Четете!
Тук кой как е навързан няма смисъл да размисляме. Още повече, че свидетелят по делото на добричките колбасарски реалии, при които един депутат беше заместен с друг, получава и институционален и личен тормоз, който стига и до заплахи за живота му. Хак му е, като посегна на сиджимката. Защото у нас суджукът е по-силен от закон, народно представителстване и всякакво директорстване. Това е начин на живот на онези, които издържаме в скъпото им съществувание. Но щом ни харесва...

А тези „300 секунди”, както наричаме актуалните коментари всеки обед по програма „Христо Ботев”, ще починат за един месец. Дано дотогава нещо се отвърже.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Министерството на труда и социалната политика с призове за социална иновация

Политиката по социална икономика в България се развива координирано и целенасочено, прилагат се работещи модели, които утвърждават нов модел бизнес отношения – за по-висок икономически растеж и по-добро социално включване на уязвими групи от населението. Фокусът на политиката е насочен към подобряване на средата, в която социалните предприятия..

публикувано на 15.12.17 в 16:30
Стоян Якимов

Социалните вземания няма да се запорират

За първото шестмесечие на 2017 г. частните съдебни изпълнители са събрали 600 милиона лева. Увеличила се е събраната сума в полза на граждани – 92 млн. лева, в сравнение с 2016 г., когато са събрани 150 млн. лева. Ръст има и по отношение на вземанията за издръжка. Те са 2,2 млн. лева, като за цялата 2016 г. те са били 3 милиона и тези за заплати 5..

публикувано на 15.12.17 в 14:10
Мария, която спаси живота на тролейбусен шофьор, при получаването на наградата.

Предколедно

Не знам дали си спомняте за една история от миналата година. Тогава 15-годишната ученичка от Спортното училище в Стара Загора, Мария Звездева, спаси от задушаване припаднал шофьор на тролейбус от градския транспорт. Мъжът загуби съзнание зад волана, а момичето реагира бързо и му извади езика, който си беше глътнал. Случката по онова време предизвика..

публикувано на 15.12.17 в 12:30

Трябва да бъде въведена медиацията при развода

В Народното събрание се работи по конкретни законодателни промени срещу агресията в редица закони, които се отнасят за нашите деца. По инициатива на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и Държавната агенция за закрила на детето бе създадена работна група за иницииране на промени в законите срещу агресията при децата и подрастващите. Над..

публикувано на 15.12.17 в 11:10
Райна Асенова, балканист-журналист от БТА

Европейски перспективи за Западните Балкани и Българското председателство

Темата за Западните Балкани е един дългосрочен ангажимент и не можем да очакваме разширяването, европейската перспектива и връзките на Балканите да бъдат решени за 6 месеца. По-реалистично е да очакваме конкретни резултати след 6-7 години. Сега се поставя началото на някои проекти, които България доста смело включи в дневния ред на ЕС за..

публикувано на 15.12.17 в 10:40