Много завързани работи

Суджукът е рисков продукт. Особено през лятото. Но не и у нас. За някои е начин на живот. За други, ненавързаните, е и доказвано опасен.
Вчера уволниха полицая, който предизвика уволнението на шеф от охраната на Козлодуй. Заповедта е на областния директор на полицията във Враца Газибарски. Както се казва – забавянето не е като забравянето. Помислете си, слушатели на програма „Христо Ботев” – кой е вероятно по-суджук пред началник Газибарски – младши инспектор от полицията или шеф на охрана на най-голямото и скъпо предприятие у нас.

Пътьом независимите съдии от няколко състава в Добрич и Варна постановиха три години условна присъда за убийство. Ако човекът беше оживял, сигурно обвинените щяха да бъдат наградени. Хипотеза, но сегашна и наша, българоправораздавателна. В мотивите – убийците могат да се поправят и без да лежат в затвора, не били физически силни, нямали подходящ социален опит, единият бил слаб, дребен с очила и от дете страдал от астигматизъм. Както се казва – трогателен наръчник за оневинение. Четете!
Тук кой как е навързан няма смисъл да размисляме. Още повече, че свидетелят по делото на добричките колбасарски реалии, при които един депутат беше заместен с друг, получава и институционален и личен тормоз, който стига и до заплахи за живота му. Хак му е, като посегна на сиджимката. Защото у нас суджукът е по-силен от закон, народно представителстване и всякакво директорстване. Това е начин на живот на онези, които издържаме в скъпото им съществувание. Но щом ни харесва...

А тези „300 секунди”, както наричаме актуалните коментари всеки обед по програма „Христо Ботев”, ще починат за един месец. Дано дотогава нещо се отвърже.
ВИЖТЕ ОЩЕ
20 измръзнали щъркели, приютени на топло в гаража на община Дулово.

В името на емпатията

Позволете ми и аз да каже нещо по повод обгрижените щъркели и добрите хора. На първо място, разбира се, дълбок поклон, само заради мисълта, че можеш да помогнеш, успокоиш, стоплиш животинка, която е в беда. Поклон и заради това, че мисълта се превръща в действие-спасително. Сега няколко думи за реакциите. Сърцераздирателни, защото имаме..

публикувано на 22.03.18 в 12:40

Дора Галор разказва на децата за спасението на българските евреи

Дора Галор е детски писател и певица. Родена е в Израел в семейството на български евреи. Една жена, която вярва, че е дошла на този свят с мисията да съдейства за прехода от агресията на 20 век, към духовността на следващите векове. Слушала е много от роднините си за спасяването на евреите от България и на днешния етап разказва този исторически факт като..

публикувано на 22.03.18 в 11:17
Монахът Мартин Лутер

Реформацията – реформирано християнство или нова религиозна система

На 31 октомври 1517 г. монахът Мартин Лутер закова на портата на църквата във Витенберг, Германия, своите 95 тези срещу продажбата на индулгенции. От този акт, който се противопоставя на папската политика, води началото си Реформацията. За същността, причините и следствията на Реформацията разговаряме с проф. Румен Генов, най-изтъкнатия български..

публикувано на 22.03.18 в 09:15

За демонтажа на един недовършен газопровод

Според последна информация от руски източници, „Газпром” започва демонтиране на тръби и замразяване строежи на компресорни и измервателни станции на част от газопровода „Турски поток”. Става въпрос за т. нар. "втора тръба", която щеше да осигурява енергоносители за Европа. Или пряко, или евентуално, при позитивно политическо решение от Брюксел, чрез..

публикувано на 21.03.18 в 12:35

Ива Балашева: Това, за което живеем, е да сме добри

Ива Балашева е героинята ни в рубриката „Човекът“. По професия тя е HR-консултант, но когато я попитахме, как иска да я представим, тя отговори: „добър човек, надявам се“. И така, Ива ни поведе не само през професионалния си път, като ни разказа, как една млада жена намира себе си и може да прави това, което я радва, ами през пътя на доброто. Доброто във..

публикувано на 21.03.18 в 10:53