Много завързани работи

Суджукът е рисков продукт. Особено през лятото. Но не и у нас. За някои е начин на живот. За други, ненавързаните, е и доказвано опасен.
Вчера уволниха полицая, който предизвика уволнението на шеф от охраната на Козлодуй. Заповедта е на областния директор на полицията във Враца Газибарски. Както се казва – забавянето не е като забравянето. Помислете си, слушатели на програма „Христо Ботев” – кой е вероятно по-суджук пред началник Газибарски – младши инспектор от полицията или шеф на охрана на най-голямото и скъпо предприятие у нас.

Пътьом независимите съдии от няколко състава в Добрич и Варна постановиха три години условна присъда за убийство. Ако човекът беше оживял, сигурно обвинените щяха да бъдат наградени. Хипотеза, но сегашна и наша, българоправораздавателна. В мотивите – убийците могат да се поправят и без да лежат в затвора, не били физически силни, нямали подходящ социален опит, единият бил слаб, дребен с очила и от дете страдал от астигматизъм. Както се казва – трогателен наръчник за оневинение. Четете!
Тук кой как е навързан няма смисъл да размисляме. Още повече, че свидетелят по делото на добричките колбасарски реалии, при които един депутат беше заместен с друг, получава и институционален и личен тормоз, който стига и до заплахи за живота му. Хак му е, като посегна на сиджимката. Защото у нас суджукът е по-силен от закон, народно представителстване и всякакво директорстване. Това е начин на живот на онези, които издържаме в скъпото им съществувание. Но щом ни харесва...

А тези „300 секунди”, както наричаме актуалните коментари всеки обед по програма „Христо Ботев”, ще починат за един месец. Дано дотогава нещо се отвърже.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Д-р Димитър Ленков.

КСНС по въпросите на здравеопазването

В ефира на предаването „Нашият ден” д-р Ленков подчерта, че решаването на проблемите в сферата на здравеопазването е от национално значение и е пряко свързано с националната сигурност. Той припомни, че задълженията на болниците в България възлиза на половин милиард лева и лимитите, въведени от НЗОК са основна пречка за функционирането на държавните и..

публикувано на 20.10.17 в 14:10
Доц. Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация.

Доц. Ана Джумалиева: В Комисията преобладават преписките, образувани по оплаквания на хора с увреждане

Комисията за защита от дискриминация участва със свои представители в междуведомствена работна група по в изпълнение на План за действие, за прилагане на Конвенцията за правата на хората с увреждания от Република България на ООН (2015-2020 г.) и в работната група за определяне на отговорни органи съгласно разпоредбите на чл. 33 от Конвенция за правата на..

публикувано на 20.10.17 в 13:43
Д-р Султанка Петрова.

Д-р Султанка Петрова: Българските работодатели трябва да бъдат социално отговорни

Много фирми в Европа и света предоставят надбавки в натура за своите работници. Има такива примери вече и за фирми в България, които се отнасят с отговорност към служителите си. Най-често тези отношения са свързани с адаптиране на работниците към променящите се условия на труд, свързани с технологичните и организационни иновации, допълнителни форми на..

публикувано на 20.10.17 в 13:14

Университетската болница в Стара Загора на командно дишане

УМБАЛ „Проф. Д-р Ст. Киркович” в Стара Загора е едно от лечебните заведения в тежко финансово състояние, което по думите на изпълнителния директор проф. Йовчо Йовчев е от 2013-та насам. Според информацията, предоставена от кореспондента на БНР в Стара Загора Венелина Попова проблемът започва от момента на обединение на многопрофилната и..

публикувано на 20.10.17 в 12:56

Да сме живи, пък нека сме здрави

В новият, сега работещ се проект за националната сигурност, състоянието на здравеопазването се приема като критично. Наред с една от най-високите в Европа обща и преждевременна смъртност и ниската продължителност на живота се прибавят и липсата на медикаменти и изтичането на квалифицирани медицински кадри. У нас в момента се трудят около 25 хил...

публикувано на 20.10.17 в 12:45