Много завързани работи

Суджукът е рисков продукт. Особено през лятото. Но не и у нас. За някои е начин на живот. За други, ненавързаните, е и доказвано опасен.
Вчера уволниха полицая, който предизвика уволнението на шеф от охраната на Козлодуй. Заповедта е на областния директор на полицията във Враца Газибарски. Както се казва – забавянето не е като забравянето. Помислете си, слушатели на програма „Христо Ботев” – кой е вероятно по-суджук пред началник Газибарски – младши инспектор от полицията или шеф на охрана на най-голямото и скъпо предприятие у нас.

Пътьом независимите съдии от няколко състава в Добрич и Варна постановиха три години условна присъда за убийство. Ако човекът беше оживял, сигурно обвинените щяха да бъдат наградени. Хипотеза, но сегашна и наша, българоправораздавателна. В мотивите – убийците могат да се поправят и без да лежат в затвора, не били физически силни, нямали подходящ социален опит, единият бил слаб, дребен с очила и от дете страдал от астигматизъм. Както се казва – трогателен наръчник за оневинение. Четете!
Тук кой как е навързан няма смисъл да размисляме. Още повече, че свидетелят по делото на добричките колбасарски реалии, при които един депутат беше заместен с друг, получава и институционален и личен тормоз, който стига и до заплахи за живота му. Хак му е, като посегна на сиджимката. Защото у нас суджукът е по-силен от закон, народно представителстване и всякакво директорстване. Това е начин на живот на онези, които издържаме в скъпото им съществувание. Но щом ни харесва...

А тези „300 секунди”, както наричаме актуалните коментари всеки обед по програма „Христо Ботев”, ще починат за един месец. Дано дотогава нещо се отвърже.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Симеон Ангелов, Калина Станева и Даниел Ангелов (отляво надясно) в студиото на предаването.

Моето семейство: Даниел Ангелов и Симеон Ангелов

Гости в студиото са ни двама мъже, за които заставането пред камера не е никакъв проблем, а даже необходимост. Даниел Ангелов е бащата, а Симеон Ангелов е сина и двамата са част от екипа на новите телевизионни любимци на България – героите от сериала „Ние, нашите и вашите“.

публикувано на 17.08.17 в 09:20
Зоологът доц. д-р Стоян Лазаров, съпругата му Александра и децата им - Петко, Йовиан и Крум Лазарови. Към тяхната компания са се присъединили и два сокола.

„Моето семейство“: доц. д-р Стоян Лазаров и съпругата му Александра

В „Моето семейство“ гостува семейството на доц. д-р Стоян Лазаров, зоолог в Национален природонаучен музей, осигуряващ животни за участие в български и чуждестранни филми, съпругата му Александра Лазарова – музикант, и децата им: Петко, Йовиан и Крум Лазарови.

публикувано на 16.08.17 в 09:10
През 1872 г. в Златишкия метох Васил Левски основава един от тайните революционни комитети.

По стъпките на Левски в Средногорието

Изключително интересни факти за делото на Апостола на свободата и основаните от него революционни комитети в селищата между Глъбец и Козница разказва директорът на Регионален исторически музей в град Пирдоп д.и.н. Иван Иванов. Любопитни са и историите и съдбите на неговите съратници от този край, доживели Освобождението на Родината. Дали има последователи..

публикувано на 15.08.17 в 09:35

Любовта - една от основните християнски добродетели

• Разговор с доц. Костадин Нушев, преподавател по Християнска етика в Богословския факултет при Софийския университет „Св. Климент Охридски”. • Анкета: „Какво изисква от нас любовта” • Християнска поезия: стихотворението „Любов” от Стоян Михайловски. 12 август

публикувано на 14.08.17 в 11:15

Големите игри на щастието

У нас близо 400 фирми „произвеждат“ хазарт. По закон рекламата му е забранена. В резултат на което по телевизии, вестници и билбордове го има волно. И по много. Обяснението и на „производители“ и на медийни собственици, е че това са предавания или публикации. По тази логика всяко кихане в ефир е предаване, а всеки триредов некролог – публикация. Но..

публикувано на 10.08.17 в 12:35