Много завързани работи

Суджукът е рисков продукт. Особено през лятото. Но не и у нас. За някои е начин на живот. За други, ненавързаните, е и доказвано опасен.
Вчера уволниха полицая, който предизвика уволнението на шеф от охраната на Козлодуй. Заповедта е на областния директор на полицията във Враца Газибарски. Както се казва – забавянето не е като забравянето. Помислете си, слушатели на програма „Христо Ботев” – кой е вероятно по-суджук пред началник Газибарски – младши инспектор от полицията или шеф на охрана на най-голямото и скъпо предприятие у нас.

Пътьом независимите съдии от няколко състава в Добрич и Варна постановиха три години условна присъда за убийство. Ако човекът беше оживял, сигурно обвинените щяха да бъдат наградени. Хипотеза, но сегашна и наша, българоправораздавателна. В мотивите – убийците могат да се поправят и без да лежат в затвора, не били физически силни, нямали подходящ социален опит, единият бил слаб, дребен с очила и от дете страдал от астигматизъм. Както се казва – трогателен наръчник за оневинение. Четете!
Тук кой как е навързан няма смисъл да размисляме. Още повече, че свидетелят по делото на добричките колбасарски реалии, при които един депутат беше заместен с друг, получава и институционален и личен тормоз, който стига и до заплахи за живота му. Хак му е, като посегна на сиджимката. Защото у нас суджукът е по-силен от закон, народно представителстване и всякакво директорстване. Това е начин на живот на онези, които издържаме в скъпото им съществувание. Но щом ни харесва...

А тези „300 секунди”, както наричаме актуалните коментари всеки обед по програма „Христо Ботев”, ще починат за един месец. Дано дотогава нещо се отвърже.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Може ли светът да ликува?

Изпращам поздравите си на националния отбор на Франция, който спечели Световната купа. Това, което ме интересуваше през цялото време, е че селекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан е разчитал на футболисти, които иначе играят в ПСЖ, Атлетико - Мадрид, Тотнъм, Марсилия, Манчестър сити, Щутгарт, Монако, Барселона, Реал - Мадрид, Манчестър..

публикувано на 17.07.18 в 12:25

Още за дупките, нервите и стреса

С въвеждането на електронните винетки от 1-ви януари 2019 г. агенция „Пътна инфраструктура“ обещава улеснения за пътуващите, особено, защото щяло да има и уикенд винетки. Цената им ще бъде около 10 лева. От Агенция „Пътна инфраструктура“ обещават, че след въвеждането на електронна винетка за леките автомобили от 1-ви януари няма да се променя цената им,..

публикувано на 16.07.18 в 12:35

Светлината на света

В нагорната си проповед Спасителят се обръща към апостолите Си с думите: „Вие сте светлината на света”. Христовите ученици напълно оправдават тези думи, тъй като разнасят Божествената светлина из цялото земно кълбо. Тези думи са отправени не само към апостолите Му, но и към всички, които вече 2000 години, ръководят живота си от Христовото благовестие...

публикувано на 15.07.18 в 08:05
Ива Дойчинова (вляво) и Нелиан Николова в студиото на предаването.

Нелиан Николова за връзката между щастието и добротата

Момичето, което успя да доведе вокалистът на Rainbow – Рони Ромеро в България – Нелиан Николова беше специалният гост в първия ефир на Ива Дойчинова като водеща на „Нашият ден“. Тази година концертът „Изкуството е...“ отново е посветен на децата и е насочен срещу агресията. „Децата са агресивни, защото са нещастни, а те са нещастни, защото..

публикувано на 13.07.18 в 12:45

За ограбеното достойнство, наречено пенсия

Според последни данни, у нас пенсионерите получават около една трета от заплатата си, ако е била около средната за страната. Ако е била минимална – около 40%. За Евросъюза цифрата е 71%. В Хърватия – близо 130%, в Турция и Холандия по около 100%, в Португалия и Италия, че и в Индия - около 90%. От 2000 година делът на пенсионерите тук не се е увеличил...

публикувано на 13.07.18 в 12:27