Дрън-дрън ярина

Снимка: БГНЕС
Една наредба прилича на морето по това, че уж ти изглежда познато, но винаги откриваш в него нещо ново. А също и по това, че винаги може да те погълне без никаква надежда за спасение. Ето защо днес без никакво притеснение ще продължа темата, за която онзи ден ви говори колежката Михайлина Павлова - за проекта, който Столичната община е предложила за обществено обсъждане.

Най-напред да кажа - много благодаря, че някой чиновник се е загрижил за спокойствието на около два милиона столичани! После да повторя колежката - че те повечето от тези неща си бяха забранени още в далечното ми детство. Дали пък на някого не му плащат, за да преписва стари забрани и да ги предлага за обществено обсъждане и за гласуване в общината? Чак след това се сетих за някои неща, които ме докараха до дълбоко недоумение.
Добре, няма да пускаме прахосмукачки между два и четири следобед. Обаче на строежа до нас майсторите ще спират ли да режат, да коват, да псуват и да вършат други строителни дейности? Кой ще спре фирмата, спечелила обществена поръчка с ниската цена, която ще расте, ако работата спира всеки ден за два часа?
Добре, ще спрат продажбите на бенгалски огън. Колкото спряха продажбите и на пиратки преди години. Ами защо не забранят и движението на каруци с малолетни и други неправоспособни водачи из центъра на европейската ни столица? Или не са ги забелязали, защото мандатът минава бързо и изборите все наближават?

ВИЖТЕ ОЩЕ
Ива Дойчинова и Георги Лозанов в студиото на програма „Христо Ботев“

Ще донесе ли повече прозрачност в медиите новият медиен закон

„Промените в медийното законодателство на Пеевски не могат да навредят. Те са като буря в чаша вода. Трябва да се опише като конфликт на интереси връзката между медии и политика. Това трябва да включи и партийните телевизии.“

публикувано на 20.07.18 в 13:10

За свободата като оазис на 111 000 кв. км

Последните събития и то не само в политическите висини доказват, че родината е оазисът на свободата. Всяко друго мнение е българофобия. От най-високо място най-високите институции се замерват с цифри, изчисления и тридневни срокове. Част от лексиката в много други, не оазисни държави би довела до съдебно дирене. Но тук е свобода. Вицепремиер нарече..

публикувано на 20.07.18 в 12:25
Ина Кънчева

Ина Кънчева: Пеенето е изразно средство, чрез което споделям емоциите си

„Артистът е този, който пали фитила и прави революциите“, каза в ефира на „Нашият ден“ оперното сопрано Ина Кънчева като мотив да подкрепи младите и талантливи българи със стипендиите „С усилия към звездите“ (per aspera ad astra).

публикувано на 20.07.18 в 11:25
Читалището в село Езерец

Събота сутрин в село Езерец

Малкото село Езерец се намира в община Шабла, област Добрич и е на пътя от Варна за Дуранкулак. Само на 2 километра и половина от селото е морето – с красив бряг и красиво вълнение. В Езерец вече има хотели, ресторанти и къщи за гости, но основното което може да получат гостите на селото е спокойствието. Езерецкият плаж все още е незасегнат от..

публикувано на 20.07.18 в 08:55

Трудно ли се спасява едно българско бойно знаме

В края на Първата световна война, когато е ясно, че България, заедно с Тройния съюз губи, при сключването на Солунското примирие – заповедта на победителите е всички пленени български воини от 14 полка да предадат оръжието си, финансите на полковете и бойните знамена… Точно по това време един млад офицер на име Марин Куцаров изгаря дръжката и калъфа на..

публикувано на 19.07.18 в 15:30