Великобритания остава най-предпочитана за българските кандидат-студенти

Ели Тончева, образователен консултант.
БГНЕС

С над 30 % е нараснал интересът на българските кандидат-студенти към университетите в Холандия и Германия през 2017 г. Достъпните такси и богатият набор от стажове са сред основните причини да се увеличат кандидатурите за тези страни, категорична е образователният консултант Ели Тончева. Сред най-предпочитаните и иновативни специалности в Холандия, са нанотехнологии, изкуство и технологии, инженерна математика и предприемачество.
Въпреки неяснотите относно статута на европейските граждани след Brexit, интересът към Великобритания продължава да бъде голям. Очакванията са над 2000 първокурсници да заминат за Обединеното Кралство и тази есен, споделя образователният консултант. Интересът към британските университети не спада заради възможностите за стипендии в размер от 500 до 3000 британски паунда, достъпното финансиране с държавен заем и задължителният стаж, който дава шансове за успешна професионална реализация.
Какво да направим и кога да започнем подготовката си, ако искаме да продължим образованието си в чужбина и за кого е достъпно то - чуйте още в звуковия файл.ВИЖТЕ ОЩЕ
Тодор и Даниела Тодорови

Гости в „Моето семейство“ - Даниела и Тодор Тодорови

Отново талантът е свързал двама души - това са художниците Даниела и Тодор Тодорови. Той е признат скулптор в световните галерия, а тя - живописец с множество изложби у нас и навън. За творчеството, за порасналите синове, които също са поели по пътя на изкуството, за тайната на успеха и формулата на щастието говорим с нашите гости. Разговора можете да..

публикувано на 16.01.18 в 09:25

За Западните Балкани и процесите на присъединяването им към Европейския съюз

Как българското европредседателство ще се отрази на процесите на присъединяването на Западните Балкани към ЕС – за това ще говорим в следващите минути. А също и за това как се променят нагласите на Балканите и как Брекзит повлия на тези настроения. На този етап трудно може да се посочи евентуална дата за присъединяване на страните от Западните Балкани..

публикувано на 15.01.18 в 15:08
Доц. Георги Бърдаров

За демографията и дългосрочните прогнози

Естествено, демографията не може да бъде нито лоша, нито добра, тя е наука за динамиката на човешката популация, но най-новите демографските прогнози на Националния статистически институт показват, че до 2070 година населението на страната ще се е стопило до 5 млн. души. Разбира се, тези проблеми не са чужди и на Европа, защото голяма част от..

публикувано на 15.01.18 в 14:37
Последното свободно Тракийско хоро в село Булгаркьой 1912 г.

Историята на село Булгаркьой

В рубриката „Моята история“ - съвместен проект с гражданска платформа MOVE.BG, ви разказваме интересни родови истории, историите на вашата къща, улица, град. Всяка една от тях е част от общата ни история. Днешната ще ни разкаже за едно село, което вече го няма на картата. То се нарича Булгаркьой. За него ще ни разкаже Нели Чамова от град Ямбол.

публикувано на 15.01.18 в 14:26

Законът и законодаващите

Днес протестират служителите от 23 общински болници. Те искат 30 млн. лв. и спешно изплащане на надлимитната дейност за последните две години и половина и повишаване цената на клиничните пътеки с 30%. Светъл пример за тях са 100 млн. повече за заплати, които полицаите добавиха миналата седмица. Добри допълнения, съответно 15 и десет милиона изкараха и БАН..

публикувано на 15.01.18 в 12:34