Великобритания остава най-предпочитана за българските кандидат-студенти

Ели Тончева, образователен консултант.
Снимка: БГНЕС

С над 30 % е нараснал интересът на българските кандидат-студенти към университетите в Холандия и Германия през 2017 г. Достъпните такси и богатият набор от стажове са сред основните причини да се увеличат кандидатурите за тези страни, категорична е образователният консултант Ели Тончева. Сред най-предпочитаните и иновативни специалности в Холандия, са нанотехнологии, изкуство и технологии, инженерна математика и предприемачество.
Въпреки неяснотите относно статута на европейските граждани след Brexit, интересът към Великобритания продължава да бъде голям. Очакванията са над 2000 първокурсници да заминат за Обединеното Кралство и тази есен, споделя образователният консултант. Интересът към британските университети не спада заради възможностите за стипендии в размер от 500 до 3000 британски паунда, достъпното финансиране с държавен заем и задължителният стаж, който дава шансове за успешна професионална реализация.
Какво да направим и кога да започнем подготовката си, ако искаме да продължим образованието си в чужбина и за кого е достъпно то - чуйте още в звуковия файл.ВИЖТЕ ОЩЕ
Ива Дойчинова и Георги Лозанов в студиото на програма „Христо Ботев“

Ще донесе ли повече прозрачност в медиите новият медиен закон

„Промените в медийното законодателство на Пеевски не могат да навредят. Те са като буря в чаша вода. Трябва да се опише като конфликт на интереси връзката между медии и политика. Това трябва да включи и партийните телевизии.“

публикувано на 20.07.18 в 13:10

За свободата като оазис на 111 000 кв. км

Последните събития и то не само в политическите висини доказват, че родината е оазисът на свободата. Всяко друго мнение е българофобия. От най-високо място най-високите институции се замерват с цифри, изчисления и тридневни срокове. Част от лексиката в много други, не оазисни държави би довела до съдебно дирене. Но тук е свобода. Вицепремиер нарече..

публикувано на 20.07.18 в 12:25
Ина Кънчева

Ина Кънчева: Пеенето е изразно средство, чрез което споделям емоциите си

„Артистът е този, който пали фитила и прави революциите“, каза в ефира на „Нашият ден“ оперното сопрано Ина Кънчева като мотив да подкрепи младите и талантливи българи със стипендиите „С усилия към звездите“ (per aspera ad astra).

публикувано на 20.07.18 в 11:25
Читалището в село Езерец

Събота сутрин в село Езерец

Малкото село Езерец се намира в община Шабла, област Добрич и е на пътя от Варна за Дуранкулак. Само на 2 километра и половина от селото е морето – с красив бряг и красиво вълнение. В Езерец вече има хотели, ресторанти и къщи за гости, но основното което може да получат гостите на селото е спокойствието. Езерецкият плаж все още е незасегнат от..

публикувано на 20.07.18 в 08:55

Трудно ли се спасява едно българско бойно знаме

В края на Първата световна война, когато е ясно, че България, заедно с Тройния съюз губи, при сключването на Солунското примирие – заповедта на победителите е всички пленени български воини от 14 полка да предадат оръжието си, финансите на полковете и бойните знамена… Точно по това време един млад офицер на име Марин Куцаров изгаря дръжката и калъфа на..

публикувано на 19.07.18 в 15:30