Великобритания остава най-предпочитана за българските кандидат-студенти

Ели Тончева, образователен консултант.
БГНЕС

С над 30 % е нараснал интересът на българските кандидат-студенти към университетите в Холандия и Германия през 2017 г. Достъпните такси и богатият набор от стажове са сред основните причини да се увеличат кандидатурите за тези страни, категорична е образователният консултант Ели Тончева. Сред най-предпочитаните и иновативни специалности в Холандия, са нанотехнологии, изкуство и технологии, инженерна математика и предприемачество.
Въпреки неяснотите относно статута на европейските граждани след Brexit, интересът към Великобритания продължава да бъде голям. Очакванията са над 2000 първокурсници да заминат за Обединеното Кралство и тази есен, споделя образователният консултант. Интересът към британските университети не спада заради възможностите за стипендии в размер от 500 до 3000 британски паунда, достъпното финансиране с държавен заем и задължителният стаж, който дава шансове за успешна професионална реализация.
Какво да направим и кога да започнем подготовката си, ако искаме да продължим образованието си в чужбина и за кого е достъпно то - чуйте още в звуковия файл.ВИЖТЕ ОЩЕ
Проф. Огнян Герджиков, Анелия Торошанова и адвокат Любомир Новиков в студиото на програма „Христо Ботев“

Законодателството на България – основа на националната ни сигурност

През последни дни водещи юристи разкритикуваха работата на законодателя. Действително ли у нас законите се правят „безотговорно“, „непрофесионално“ и „популистки“? Според проф. Огнян Герджиков, председател на Консултативния съвет по законодателство към председателя на Народното събрание, „стара болест“ е да се правят законите не така, както трябва...

публикувано на 23.03.18 в 15:49

Майки и недобросъвестни работодатели

В работата на Комисията за защита от дискриминация са перманентни жалбите на бъдещи майки или на жени, върнали се от майчинство, от неблагоприятното отношение на работодателите към тях. Отношението на работодателите например към бременните служителки не е еднозначно, но в повечето случаи не е коректно. Забременяването едва ли не е тълкувано като..

публикувано на 23.03.18 в 14:55

Приказка за седмина юнаци и още нещо

Не знам, дали си спомняте за последния сериозен ремонт в София? Ще ви припомня – това беше реконструкцията на бул. „Дондуков“. Ремонтът приключи три месеца по-късно от обявения първоначално краен срок, а изпълнението му даде повод за много критики и протести. Даже, ако си спомняте, положените павета се поразместиха, та се наложи да бъдат пренареждани...

публикувано на 23.03.18 в 12:40
20 измръзнали щъркели, приютени на топло в гаража на община Дулово.

В името на емпатията

Позволете ми и аз да каже нещо по повод обгрижените щъркели и добрите хора. На първо място, разбира се, дълбок поклон, само заради мисълта, че можеш да помогнеш, успокоиш, стоплиш животинка, която е в беда. Поклон и заради това, че мисълта се превръща в действие-спасително. Сега няколко думи за реакциите. Сърцераздирателни, защото имаме..

публикувано на 22.03.18 в 12:40

Дора Галор разказва на децата за спасението на българските евреи

Дора Галор е детски писател и певица. Родена е в Израел в семейството на български евреи. Една жена, която вярва, че е дошла на този свят с мисията да съдейства за прехода от агресията на 20 век, към духовността на следващите векове. Слушала е много от роднините си за спасяването на евреите от България и на днешния етап разказва този исторически факт като..

публикувано на 22.03.18 в 11:17