Великобритания остава най-предпочитана за българските кандидат-студенти

Ели Тончева, образователен консултант.
БГНЕС

С над 30 % е нараснал интересът на българските кандидат-студенти към университетите в Холандия и Германия през 2017 г. Достъпните такси и богатият набор от стажове са сред основните причини да се увеличат кандидатурите за тези страни, категорична е образователният консултант Ели Тончева. Сред най-предпочитаните и иновативни специалности в Холандия, са нанотехнологии, изкуство и технологии, инженерна математика и предприемачество.
Въпреки неяснотите относно статута на европейските граждани след Brexit, интересът към Великобритания продължава да бъде голям. Очакванията са над 2000 първокурсници да заминат за Обединеното Кралство и тази есен, споделя образователният консултант. Интересът към британските университети не спада заради възможностите за стипендии в размер от 500 до 3000 британски паунда, достъпното финансиране с държавен заем и задължителният стаж, който дава шансове за успешна професионална реализация.
Какво да направим и кога да започнем подготовката си, ако искаме да продължим образованието си в чужбина и за кого е достъпно то - чуйте още в звуковия файл.ВИЖТЕ ОЩЕ

Искаме ли днес Христос в живота си?

• Заедно с доц. Мариан Стоядинов, преподавател в православния богословски факултет на ВТУ „Св. Кирил и Методий” разговаряхме за това искаме ли днес Христос в живота си. Повод ни дава и провелият се VІІІ международен научен семинар по систематическо богословие и християнска философия, организиран от Центъра по систематическо богословие на Православния..

публикувано на 22.10.17 в 08:15
Д-р Димитър Ленков.

КСНС по въпросите на здравеопазването

В ефира на предаването „Нашият ден” д-р Ленков подчерта, че решаването на проблемите в сферата на здравеопазването е от национално значение и е пряко свързано с националната сигурност. Той припомни, че задълженията на болниците в България възлиза на половин милиард лева и лимитите, въведени от НЗОК са основна пречка за функционирането на държавните и..

публикувано на 20.10.17 в 14:10
Доц. Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация.

Доц. Ана Джумалиева: В Комисията преобладават преписките, образувани по оплаквания на хора с увреждане

Комисията за защита от дискриминация участва със свои представители в междуведомствена работна група по в изпълнение на План за действие, за прилагане на Конвенцията за правата на хората с увреждания от Република България на ООН (2015-2020 г.) и в работната група за определяне на отговорни органи съгласно разпоредбите на чл. 33 от Конвенция за правата на..

публикувано на 20.10.17 в 13:43
Д-р Султанка Петрова.

Д-р Султанка Петрова: Българските работодатели трябва да бъдат социално отговорни

Много фирми в Европа и света предоставят надбавки в натура за своите работници. Има такива примери вече и за фирми в България, които се отнасят с отговорност към служителите си. Най-често тези отношения са свързани с адаптиране на работниците към променящите се условия на труд, свързани с технологичните и организационни иновации, допълнителни форми на..

публикувано на 20.10.17 в 13:14

Университетската болница в Стара Загора на командно дишане

УМБАЛ „Проф. Д-р Ст. Киркович” в Стара Загора е едно от лечебните заведения в тежко финансово състояние, което по думите на изпълнителния директор проф. Йовчо Йовчев е от 2013-та насам. Според информацията, предоставена от кореспондента на БНР в Стара Загора Венелина Попова проблемът започва от момента на обединение на многопрофилната и..

публикувано на 20.10.17 в 12:56