„Пощенски картички към баща ми”

Снимка: личен архив на Вера Гоцева

Вера Гоцева разказва за проекта си „Пощенски картички към баща ми”, който е не само фотографска изложба, а и вид социална инсталация. Как фотографията може да се превърне в средство за общуване и медия, която достига отвъд традиционните визуални представи на препредаването и комуникацията. Как интерактивните форми на общуване могат да се превърнат в споделяне дори на съкровени състояния, които пазим дълбоко в себе си?ВИЖТЕ ОЩЕ

Никола Стойчев – маестрото на Разлог

В това издание на рубриката „Моята история“ на предаването „Семейно радио“ ви срещаме с Катя Бранкова, доктор по история и преподавател по история и цивилизация в СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ в град Разлог. Д-р Бранкова този път ни разказва историята на духовния стожер на град Разлог – учителя Никола Стойчев. Стойчев е човекът, благодарение на който..

публикувано на 25.03.19 в 15:40

За тази България и нейната посестрима - Другата

Ако трябваше да напиша коментара си към рубриката „Темата на деня в 300 секунди“, то сигурно щеше да излезе ето това: „Тези дни цяла България измерва квадратните си метри полезна площ, на която ѝ е съдено да живее, да се люби, да се плоди, да се радва, да тъгува и да умира. Тези дни тази България, която притежава жилища в кварталите -спални, изведнъж..

публикувано на 25.03.19 в 12:37
Бисер Банчев, Михайлина Павлова и Ели Юрукова в студиото на „Мрежата“

„И днес Балканите са много на мода“ (Георги Василски)

Многохилядни протести в Белград, Тирана и Подгорица подтикнаха противници на правителствата и в трите страни да говорят за „Балканска пролет“. Анализатори обаче отрекоха да поставят под един общ знаменател протестите и подчертаха, че „стабилизираните“ Западни Балкани тътнат от недоволство“. Очаквани, но закъснели ли са протестите в Сърбия? Има..

публикувано на 25.03.19 в 12:30
Линда и Кирил Петкови в студиото на програма „Христо Ботев“

Моето семейство: Линда и Кирил Петкови

В рубриката „Моето семейство“ ни гостуваха Кирил Петков и неговата съпруга Линда Петкова, която е от канадски произход. Той е носител на титлата „Българин на годната 2018“. Кирил Петков е един от основателите на Харвардската програма в „Алма матер“, през която годишно безплатно се обучават 60 студенти, избрани между 400 кандидати от всички университети в..

публикувано на 25.03.19 в 11:21
Веселин Желев в студиото на програма „Христо Ботев“

Световната политика и интернет

„Ще остана в държавната администрация до момента, когато разбера от Туитър, че президентът ме е уволнил“, пошегува се с прословутия Туитър на Доналд Тръмп неговият държавен секретар Майкъл Помпео. В шегата обаче има много истина. „Днес без интернет и социалните мрежи не може да мине никой политик“, посочи журналистът от „Клуб Z“ Веселин Желев, гост в..

публикувано на 25.03.19 в 10:05