„Пощенски картички към баща ми”

Снимка: личен архив на Вера Гоцева

Вера Гоцева разказва за проекта си „Пощенски картички към баща ми”, който е не само фотографска изложба, а и вид социална инсталация. Как фотографията може да се превърне в средство за общуване и медия, която достига отвъд традиционните визуални представи на препредаването и комуникацията. Как интерактивните форми на общуване могат да се превърнат в споделяне дори на съкровени състояния, които пазим дълбоко в себе си?ВИЖТЕ ОЩЕ
Петър Стоянов

За създаването на една държавна традиция – 22 години по-късно

На 22 януари през 1997 г. Петър Стоянов официално встъпи в длъжност държавен глава  и заедно с вицепрезидента Тодор Кавалджиев беше на власт пет години… Изборът и церемонията по встъпването в длъжност на Петър Стоянов тогава бяха нещо безпрецедентно в съвременната история на България, защото откакто България е република – държавните й глави поемаха..

публикувано на 22.01.19 в 13:43
Мария Спирова

Мария Спирова: Брекзит винаги е бил вътрешнополитически проблем

Дебатът за излизането на Великобритания от ЕС продължава и както по всичко личи няма да спре скоро. В „Мрежата“ с колегата ни Мария Спирова, която живее и работи във Великобритания,   говорим за това каква е реакцията на хората, как приемат случващото се, доколко разбират важността му, променят ли се нагласите им към политиците или..

публикувано на 22.01.19 в 13:14
Любомира Константинова и Ива Колева

Ива Колева: момичето, което стопля книги

С момичето, което стопля книги и сърца – редактора Ива Колева, говорим в „Нашият ден“ за възможността светът да бъде редактиран и за битките за правилните букви. А издателят Благой Иванов ни казва защо е важно това, което прави тя.

публикувано на 22.01.19 в 12:25
Ваня Григорова

Работодателят на ход

В много европейски държави вече са актуални „нулеви договори“, които дават възможност на работодателите да не осигуряват заетост и заплащане на работниците – това е темата на разговор в „Нашият ден“ с Ваня Григорова, председател на сдружение „Солидарна България“ и съветник в КТ „Подкрепа“. А думите й ви предлагаме в деня, в който през..

публикувано на 22.01.19 в 10:45
гр. Гоце Делчев

Общините в годината на местните избори

За общините в началото на годината на местните избори, за споровете, законодателните промени и възможностите говорим в „Нашият ден“ с председателя на парламентарната комисия по регионална политика Искрен Веселинов, с кмета на Гоце Делчев Владимир Москов и с Павел Антонов, създател на сдружение „Локални алтернативи за устойчиво развитие – ЛАЗУР”.

публикувано на 22.01.19 в 10:00