Деца преписват „История славянобългарска“

Снимка: читалище „Петър Берон 1926“

По случай 1 ноември деца от читалище „Петър Берон 1926“ в София представиха своя препис на Паисиевата „История славянобългарска“. Инициативата е посветена на 255 години от написването ѝ, а в нея са се включили деца от втори до осми клас от няколко столични училища.
Какво открива поколението на дигиталния век в писменото слово и защо решават да изразят любовта си към родината по този начин?
Ще разберем от самите тях и от инициатора на идеята Росица Цветкова, която е и ръководител на клуб „Родолюбие“ към читалището.ВИЖТЕ ОЩЕ

Да научим децата на България как се отглежда екологично чиста храна

В „Нашият ден“ отново заставаме на територията на добротворчеството – с каузите на инициативата „България дарява“. За една от тях на 21 март - в Международния ден на хората със синдром на Даун – ни разказа Апостол Апостолов от фондация „Ботаника лайф“ – фондация, която подкрепя предприемачеството, творчеството и иновациите сред младите хора. „Да..

публикувано на 23.03.19 в 09:25
Румънският град Клуж-Напока, в който се провежда петото издание на Europe Startup Summit

Нед Дервенков от BESCO: В София и България достъпът до капитал за стартиране на бизнес става все по-улеснен

Тази седмица в Клуж-Напока, Румъния, в рамките на Румънското европредседателство се проведе срещата на високо равнище Startup Europe. По този повод в „Нашият ден“ разговаряхме с Нед Дервенков – член на УС на Българската стартъп асоциация (BESCO), една представителна за българския стартиращ бизнес организация, която вече обединява повече от 400 стартиращи..

публикувано на 22.03.19 в 16:55

За кожата на едно животно

В „Нашият ден“ разговаряме с Петя Алтимирска, председател на инициативния комитет на Националната гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България , в деня на откриването на изложбата „Влиянието на фермите за ценни кожи“. Изложбата е част от информационна кампания, насочена към народните представители, медиите и всички влиятелни..

обновено на 22.03.19 в 16:38
Адв. Захари Генов, Анелия Торошанова, адв. Пламен Борисов и Христо Джалъзов (отляво надясно)

Защитени ли са правата ни, когато сме извън България

В звуковия файл ще чуете частния случай на Христо Джалъзов от град Перущица. От 20 години той работи като международен шофьор, но при едно от последните си пътувания в Англия се сблъсква с проблеми, които за съжаление институциите у нас неглижират. „Винаги съм спазвал законите и в България, и в Европа и Азия, където често пътувам, но съм обиден от..

публикувано на 22.03.19 в 15:20
Адвокат Пламен Борисов

Необходими са спешни промени в семейното право

Факт е подписка в подкрепа на Националната гражданска инициатива „Право на семеен живот“. Срокът за подкрепата е 26 март. Днес в предаването „Законът и Темида“ адвокат Пламен Борисов обясни, че чрез националната гражданска инициатива „Право на семеен живот“ се отправя апел към Народното събрание на Република България с искане за законодателни промени, с..

публикувано на 22.03.19 в 14:45