За няколко здравни дейности повече

Снимка: БГНЕС
В Парламента започна обсъждане на догодишния държавен бюджет. От трибуната се демонстрират страсти, къде медийни, къде по-медийни. Защото почти всичко е решено. Не в Пленарна зала.
Но явно има търкания и помежду единомишлениците. Защото държавният бюджет е основно средство за забогатяване на околоуправляващия кръг. Как тогава да няма търкания? Предишното правителство на сегашния политически доминант произведе Здравна карта. Похарчи доста пари за консултанти, събиране, анализи и обработка на информация. Съдът я отмени.
Сегашният финансов министър предложи да се въведе мораториум за нови медицински дейности в болниците и откриване на нови лечебни заведения. Поне докато не бъде произведена нова Национална здравна карта. Цитирам: „…системата е пропита от лични и корпоративни интереси и от нея се краде много”. Примери да искаш. Въпреки, че всеки заподозрян се именува достоен. От съпартийци и съползватели. После всичко се замита под услужливия килим на българското правосъдие.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Огненото момиче

Петя Божинова – момичето, което има пламък в очите и огън в сърцето. Тя обича да си играе с огъня във всякакъв смисъл, а може би той гори вътре у нея. Петя танцува от дете, завършва НАТФИЗ със специалност „Танцов театър“. Как се среща с огъня и как техниката на танца се преплита с него? Огънят е физическото проявление на трансформиращата сила. Той показва..

публикувано на 20.06.18 в 13:25
Росица Димитрова

За една бързо приета оставка

И днес стана ясно, че една от основните дейности на Министерството на труда и социалната политика е подаването на оставки. Този път там се изяви зам. министърката Росица Димитрова. Молбата ѝ беше уважена. Доднешният висш държавен служител стана особено популярен след скорошната си служебна командировка в САЩ. Лети в първа класа. Билетът ѝ струва 8300лв...

публикувано на 20.06.18 в 12:25

За юни като месец на заплатите и за това какво искат хората

В три разговора в „Нашият ден“ вървим по линията на дебата за сближаване на заплатите в Европа, на юни като месец на заплатите изобщо, на социалните цели на Българското европредседателство, на принципа „равно заплащане за равен труд“. Темите са част от няколко събития, които през юни събират в София експерти, производители и политици на високо..

публикувано на 20.06.18 в 10:20
Доц. д-р Албена Танева

За реалната и фиктивната опозиция

За това как да разпознаете реалното и популистичното опозиционерство и за това ще успее ли БСП да убеди избирателите си, че действа като реална опозиция, в деня на вота на недоверие, който партията поиска, в „Нашият ден“ говорим с политолога и преподавател в Софийския университет доц. д-р Албена Танева.

публикувано на 20.06.18 в 09:30

Корупция дебне отвсякъде

Преди две години 22-годишният тогава Тодор Танковски става най-младият кмет в Пловдивска област. Тогава той е студент последна година в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, специалност „Българска народна хореография“. По същото време Танковски се явява на местните избори като независим кандидат и спечелва..

публикувано на 19.06.18 в 12:30