За няколко здравни дейности повече

Снимка: БГНЕС
В Парламента започна обсъждане на догодишния държавен бюджет. От трибуната се демонстрират страсти, къде медийни, къде по-медийни. Защото почти всичко е решено. Не в Пленарна зала.
Но явно има търкания и помежду единомишлениците. Защото държавният бюджет е основно средство за забогатяване на околоуправляващия кръг. Как тогава да няма търкания? Предишното правителство на сегашния политически доминант произведе Здравна карта. Похарчи доста пари за консултанти, събиране, анализи и обработка на информация. Съдът я отмени.
Сегашният финансов министър предложи да се въведе мораториум за нови медицински дейности в болниците и откриване на нови лечебни заведения. Поне докато не бъде произведена нова Национална здравна карта. Цитирам: „…системата е пропита от лични и корпоративни интереси и от нея се краде много”. Примери да искаш. Въпреки, че всеки заподозрян се именува достоен. От съпартийци и съползватели. После всичко се замита под услужливия килим на българското правосъдие.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пламен Старев в студиото на програма „Христо Ботев“.

Пламен Старев: Мисията на АБУЖЕТ е да разказва приказки за близки и далечни земи

Главният секретар на АБУЖЕТ Пламен Старев гостува в "Нашият ден", където разказа за мисията на Асоциацията и нейното издателството - едно общество на журналисти, които пишат за туризъм. През 1956 година основатели на Асоциацията са били личности като Валери Петров, Богомил Райнов, Богомил Нонев, а днес в нея членуват не по-малко известни писатели и..

публикувано на 13.12.18 в 14:00
Село Куманово

Събота сутрин в село Куманово

Село Куманово е част от община Аксаково в област Варна. Някога мястото на селото било на около 500 метра на североизток от днешното село, но избухнала чумна епидемия. Населението, главно гагаузи, бяга към Бесарабия и опожарява всички постройки, включително и къщите. След около 50 години няколко мъже и жени посетили една врачка, която им казала, че..

публикувано на 13.12.18 в 07:45

Топла закуска за верен приятел

На грижата за бездомните кучета в кв. „Левски Г“ в София е посветена  поредната история за добротворчество, която разказваме в „Нашият ден“ днес. Станислава Кютинска – студентка от София – е героят в днешното ни издание. За Станислава ежедневната грижа и внимание към животните е нещо естествено и обичайно, което се подразбира от само себе си. Но да..

публикувано на 12.12.18 в 17:00

Доброто пътува с Ретротрамвая

Доброто е там, където сте вие! Наближава Коледа! В неделя, на 16 декември от 9 до 12 часа сутрешните предавания на програма „Христо Ботев“ – „Нашият ден“ и „Семейно радио“ – Ви канят да бъдем заедно в… софийския Ретротрамвай. В името на една кауза: да бъдем съпричастни към най-самотните на празника! Вземете със себе си една коледна играчка или..

обновено на 12.12.18 в 16:40
Селфи на Ани и Иван във Виетнам

С колело във Виетнам

Хората, с които ще ви запознаем в това издание на рубриката „География на сетивата“ на предаването „Семейно радио“, прекарват почти два месеца във Виетнам. Ани Благова е журналист, а Иван Пейнирджиев работи в сферата на неправителствения сектор и се занимава с младежки проекти. Приключението им във Виетнам не е първото им съвместно пътешествие, но със..

публикувано на 12.12.18 в 16:11