Въпреки воайорството

Не знам как сте вие, но аз ей така, от чисто любопитство позаглеждах сезон VIP BROTHER 2017. Всъщност включих предаването по телевизора в хола точно три пъти, за да установя, че познавам по име и по външен вид само двама души. На третото ми включване толкова се поразих от това, което виждах и чувах от синия екран, че си казах: Чакай сега, ти изобщо уважаваш ли се или… и превключих на друг канал в пълен комфорт със себе си. Даже и не знам какво се случи с това риалити и кой взе наградата или каквото там се дава в такива случаи. Нямаше и да го повдигам този въпрос, ако изненадващо вчера сутринта не научих, че в „най-известната къща в България“ (точно така беше казано и имах чувството, че е казано с главни букви, които светят неоново) отново ще влязат някакви хора, които ще правят вечерите на цялата страна от смислени по-смислени. Беше ми натъртено, че този Big Brother (Моуст Уонтид) т.е „Най-търсеният“ този път нямало да се занимава с любов, а ще има криминална насоченост и най-епичните звезди (пак казано с неонови главни букви) ще сблъскат не само характерите си, но и стратегиите си.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Адвокат Захари Генов, Анелия Торошанова и адвокат Васил Попов  в студиото на

Ефективна ли е системата за закрила на детето?

Злоупотребяват ли социалните в Пловдив като оказват натиск върху граждани да не пускат жалби и да ги оттеглят? Прикриват ли се закононарушения? Използват ли се документи с невярно съдържание? Имат ли случаи при работа с деца социални работници да нарушават елементарни норми на закона и морала, въпреки многократно установяваните нарушения и издавани..

публикувано на 19.01.18 в 17:17
Доц. Ана Джумалиева

Дискриминацията при упражняване правото на труд

Анализът на практиката през годините потвърждава извода, че защитата от дискриминация при упражняване правото на труд заема значителна част от дейността на Комисията за защита от дискриминация. Това е напълно разбираемо, доколкото реализирането на правото на труд представлява за мнозинството от пълнолетните граждани основен източник на средства за тяхното..

публикувано на 19.01.18 в 16:31
Д-р Султанка Петрова

Мерките на правителството за увеличаване на раждаемостта

През последните няколко седмици упорито се коментира темата за ниската раждаемост през 2017 г. Бяха изречени тежки думи и направени крайни констатации. Те отразяват състоянието през 2017 г. без да се прави анализ на предходни демографски периоди. Нека първо си зададем въпроса относно периодите на смяна на поколенията и да погледнем статистиката. Нека се..

публикувано на 19.01.18 в 16:13
Славчо Атанасов

Промените в закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове са в интерес на гражданите

С лихвоточките ще се плащат данъци към държавата и общините. Това предвиждат приетите на първо четене промени в Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове по предложение на предложение на ПГ на "Обединени патриоти". В закона се предвижда ускоряване и облекчаване на процеса по изплащане на лихвоточките и засяга хиляди..

публикувано на 19.01.18 в 13:28
Срещата с делегацияата на Милли Меджлиса на Азербайджан, която гостува на българското Народно събрание

Славчо Атанасов: Спортът е политика, децата трябва масово да спортуват

Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов се срещна с председателят на Групата за приятелство с България в Милли Меджлиса на Азербайджан Рауф Алиев, член на Комисията по младежта и спорта, Агаджан Абиев - член на Комисията по въпросите на семейството, жените и на децата и на Комисията по наука и образование и със..

публикувано на 19.01.18 в 13:24