Въпреки воайорството

Не знам как сте вие, но аз ей така, от чисто любопитство позаглеждах сезон VIP BROTHER 2017. Всъщност включих предаването по телевизора в хола точно три пъти, за да установя, че познавам по име и по външен вид само двама души. На третото ми включване толкова се поразих от това, което виждах и чувах от синия екран, че си казах: Чакай сега, ти изобщо уважаваш ли се или… и превключих на друг канал в пълен комфорт със себе си. Даже и не знам какво се случи с това риалити и кой взе наградата или каквото там се дава в такива случаи. Нямаше и да го повдигам този въпрос, ако изненадващо вчера сутринта не научих, че в „най-известната къща в България“ (точно така беше казано и имах чувството, че е казано с главни букви, които светят неоново) отново ще влязат някакви хора, които ще правят вечерите на цялата страна от смислени по-смислени. Беше ми натъртено, че този Big Brother (Моуст Уонтид) т.е „Най-търсеният“ този път нямало да се занимава с любов, а ще има криминална насоченост и най-епичните звезди (пак казано с неонови главни букви) ще сблъскат не само характерите си, но и стратегиите си.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Михайлина Павлова и Александър Хинков

Журналистиката на успеха

В какво вярват журналистите, кои новини са важните, защо ни убягва позитивизмът и къде да търсим добрия пример? Искаме ли интернет да се превърне в честно, равнопоставено и безопасно пространство? За кои успели българи разказват журналистите от онлайн медията uspelite.bg и защо искат да са част от най-значимата и градивна промяна в България? И още за..

публикувано на 17.07.18 в 13:45

Може ли светът да ликува

Изпращам поздравите си на националния отбор на Франция, който спечели Световната купа. Това, което ме интересуваше през цялото време, е че селекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан е разчитал на футболисти, които иначе играят в ПСЖ, "Атлетико" - Мадрид, "Тотнъм", Марсилия, "Манчестър сити", "Щутгарт", "Монако", "Барселона", "Реал" - Мадрид,..

публикувано на 17.07.18 в 12:25

Още за дупките, нервите и стреса

С въвеждането на електронните винетки от 1-ви януари 2019 г. агенция „Пътна инфраструктура“ обещава улеснения за пътуващите, особено, защото щяло да има и уикенд винетки. Цената им ще бъде около 10 лева. От Агенция „Пътна инфраструктура“ обещават, че след въвеждането на електронна винетка за леките автомобили от 1-ви януари няма да се променя цената им,..

публикувано на 16.07.18 в 12:35

Светлината на света

В нагорната си проповед Спасителят се обръща към апостолите Си с думите: „Вие сте светлината на света”. Христовите ученици напълно оправдават тези думи, тъй като разнасят Божествената светлина из цялото земно кълбо. Тези думи са отправени не само към апостолите Му, но и към всички, които вече 2000 години, ръководят живота си от Христовото благовестие...

публикувано на 15.07.18 в 08:05
Ива Дойчинова (вляво) и Нелиан Николова в студиото на предаването.

Нелиан Николова за връзката между щастието и добротата

Момичето, което успя да доведе вокалистът на Rainbow – Рони Ромеро в България – Нелиан Николова беше специалният гост в първия ефир на Ива Дойчинова като водеща на „Нашият ден“. Тази година концертът „Изкуството е...“ отново е посветен на децата и е насочен срещу агресията. „Децата са агресивни, защото са нещастни, а те са нещастни, защото..

публикувано на 13.07.18 в 12:45