Въпреки воайорството

Не знам как сте вие, но аз ей така, от чисто любопитство позаглеждах сезон VIP BROTHER 2017. Всъщност включих предаването по телевизора в хола точно три пъти, за да установя, че познавам по име и по външен вид само двама души. На третото ми включване толкова се поразих от това, което виждах и чувах от синия екран, че си казах: Чакай сега, ти изобщо уважаваш ли се или… и превключих на друг канал в пълен комфорт със себе си. Даже и не знам какво се случи с това риалити и кой взе наградата или каквото там се дава в такива случаи. Нямаше и да го повдигам този въпрос, ако изненадващо вчера сутринта не научих, че в „най-известната къща в България“ (точно така беше казано и имах чувството, че е казано с главни букви, които светят неоново) отново ще влязат някакви хора, които ще правят вечерите на цялата страна от смислени по-смислени. Беше ми натъртено, че този Big Brother (Моуст Уонтид) т.е „Най-търсеният“ този път нямало да се занимава с любов, а ще има криминална насоченост и най-епичните звезди (пак казано с неонови главни букви) ще сблъскат не само характерите си, но и стратегиите си.
ВИЖТЕ ОЩЕ
 Д-р Людмила Емилова

Не закусвай!

Знаете ли, че до 12.00 ч на обяд организмът ни се самопречиства и затова не трябва да го товарим с храна? А че прословутата кетонна диета всъщност е подходяща само за онези от нас, които страдат от епилепсия? Тези и други ценни факти, свързани с храненето ни ще научите от разговора с д-р Людмила Емилова.

публикувано на 17.10.18 в 14:46
Проф. Николай Цанков и доц. Жана Казанджиева

Една трудна професия и две съдби в един житейски път

Това са нашите семейни гости - дерматолозите доц. Жана Казанджиева и проф. Николай Цанков. Лекарската професия ги събира и мотивира да изживяват своя съвместен път и да работят заедно по много медицински теми.

публикувано на 16.10.18 в 15:45

Отново промени в Наказателно-процесуалния кодекс под натиск на общественото мнение

В края на миналата седмица Обединените патриоти внесоха промени в Наказателно-процесуалния кодекс, свързани с отпадане на съкратеното съдебно производство. Поводът бе убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова, но причините са много повече, както казаха вносителите. По сега действащото законодателство, ако едно лице се признае за виновно,..

публикувано на 16.10.18 в 14:25
Надя Славова, Мартина Кръстева и Дияна Христова (отляво надясно)

Пътуващите добродейци се отправят към забравени села

Хора с добри сърца и желание да дарят топлина се обединяват в социалните мрежи, за да осъществят едно необикновено пътуване. Неговата крайна цел са отдалечените села от Средна Дунавска равнина, чиито обитатели са често забравени от небето, а някои от тях не могат да си осигурят дори най-необходимите хранителни продукти, заради липса на финансови средства...

публикувано на 15.10.18 в 13:10
Мартина Кръстева, Стефан Лазаров и Елена Йорданова (отляво надясно)

Кариера с кауза – здраве без пауза

В студиото на „Нашият ден“ търсим добрите примери с участието на Елена Йорданова и Стефан Лазаров, организатори на шестото издание на форум „Кариера с кауза”, който тази година ще премине под наслов „Здраве без пауза“. „Идеята ни беше да се фокусираме върху това, че каквато и кариера или кауза да избереш, със сигурност това отнема страшно много енергия..

публикувано на 15.10.18 в 12:33