Въпреки воайорството

Не знам как сте вие, но аз ей така, от чисто любопитство позаглеждах сезон VIP BROTHER 2017. Всъщност включих предаването по телевизора в хола точно три пъти, за да установя, че познавам по име и по външен вид само двама души. На третото ми включване толкова се поразих от това, което виждах и чувах от синия екран, че си казах: Чакай сега, ти изобщо уважаваш ли се или… и превключих на друг канал в пълен комфорт със себе си. Даже и не знам какво се случи с това риалити и кой взе наградата или каквото там се дава в такива случаи. Нямаше и да го повдигам този въпрос, ако изненадващо вчера сутринта не научих, че в „най-известната къща в България“ (точно така беше казано и имах чувството, че е казано с главни букви, които светят неоново) отново ще влязат някакви хора, които ще правят вечерите на цялата страна от смислени по-смислени. Беше ми натъртено, че този Big Brother (Моуст Уонтид) т.е „Най-търсеният“ този път нямало да се занимава с любов, а ще има криминална насоченост и най-епичните звезди (пак казано с неонови главни букви) ще сблъскат не само характерите си, но и стратегиите си.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Келтски празник в с. Хлябово, Хасковско.

Келтското наследство в мултикултурна Европа

Келтите като едни от предците на обединена Европа – това е темата на предаването, по която ще разговаряме с гостите в студиото Сурен Исраилян, Ивайло Коев и асистент Юлий Емилов. И тримата са членове на сдружение „Келтско наследство“, което по настоящем е активно предимно в Бургаския регион. Именно там се предполага, че има следи от келтската балканска..

публикувано на 18.11.17 в 15:35
Проф. Владко Панайотов

Как да живеем и да произвеждаме така, че да ограничим промените в климата

Сигурно няма слушател, който да не е чувал за климатичните промени и за заплахите вследствие на тях. Тази седмица в Бон, Германия завършва 23-тата среща за климатичните промени, на която представители от 200 държави ще обсъждат темата, включително и в контекста на оттеглянето на Вашингтон от Парижкото споразумение. Решенията ще вземат политиците, които..

публикувано на 17.11.17 в 17:48
Доц. Петко Русков, директор „Академични програми“ на фондация „Джуниър Ачийвмънт“

Как се случва обучението по предприемачество в българското училище

През изтичащата седмица отбелязваме Световната седмица на предприемачеството – нещо, което се случва от 2007 година насам по инициатива на Глобалната мрежа за предприемачество. В България отбелязването на този ден се свързва с фондация „Джуниър Ачийвмънт“. В същото време в Талин, Естония, протича конференция, посветена на ролята на обучението по..

публикувано на 17.11.17 в 16:15
Светлана Ангелова, заместник-председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика в Народното събрание (вляво) и Анелия Торошанова.

Трябва да инвестираме в превенцията на агресията

Причините за агресията са свързани преди всичко със семейната среда, наложените социални и семейни модели и липсата на механизми за противодействие. Спортът и физическите упражнения влияят положително за преодоляване на агресивното поведение при децата и подрастващите. Това каза народният представител Светлана Ангелова, заместник-председател на Комисията..

публикувано на 17.11.17 в 14:50
Д-р Султанка Петрова, зам.-министър на труда и социалната политика

Как в Швейцария се уреждат колективни трудови спорове

Проектът „Подобряване на нормативната уредба на правото на стачка“ представлява надграждане въз основа на допълнително споразумение от 11.11.2016 г. между Министерство на труда и социалната политика и Балканския институт по труда и социалната политика като представител на швейцарската страна, на изпълнен в периода м. юни 2013 г. – м. декември 2015 г. от..

публикувано на 17.11.17 в 13:15