Въпреки воайорството

Не знам как сте вие, но аз ей така, от чисто любопитство позаглеждах сезон VIP BROTHER 2017. Всъщност включих предаването по телевизора в хола точно три пъти, за да установя, че познавам по име и по външен вид само двама души. На третото ми включване толкова се поразих от това, което виждах и чувах от синия екран, че си казах: Чакай сега, ти изобщо уважаваш ли се или… и превключих на друг канал в пълен комфорт със себе си. Даже и не знам какво се случи с това риалити и кой взе наградата или каквото там се дава в такива случаи. Нямаше и да го повдигам този въпрос, ако изненадващо вчера сутринта не научих, че в „най-известната къща в България“ (точно така беше казано и имах чувството, че е казано с главни букви, които светят неоново) отново ще влязат някакви хора, които ще правят вечерите на цялата страна от смислени по-смислени. Беше ми натъртено, че този Big Brother (Моуст Уонтид) т.е „Най-търсеният“ този път нямало да се занимава с любов, а ще има криминална насоченост и най-епичните звезди (пак казано с неонови главни букви) ще сблъскат не само характерите си, но и стратегиите си.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гълъб Черпоков: Не е важно какво и колко имаш, а как го ползваш

„Един живот в туризма“ и „Село Орехово – триптих за минали, настоящи и бъдещи поколения“ са двете книги, които 84-годишният ветеран в туристическата индустрия на България Гълъб Черпоков издава през последните няколко години. Пиететът към родното село в Родопите и професионализмът, доказан през годините преди и след 1989 г., карат туристическия ветеран да..

публикувано на 20.04.18 в 15:20

Щастието като начин на живот

След оповестяване на резултатите от последния Световен доклад за щастие, в който България заема 100-то непрестижно място, търсим отговор на въпросите: важно ли е щастието като начин на живот и какви са причините за официалното деклариране на „българското“ нещастие? Доколко е важно щастието на работното място и зависи ли от професионализма и желанието за..

публикувано на 20.04.18 в 14:10
Адвокат Любомир Владикин, проф. Момяна Гунева, адвокат Захари Генов и Анелия Торошанова (отляво надясно) в студиото на програма „Христо Ботев“

Българската държава зад българските граждани

Как трябва да реагира държавата при постъпило искане за екстрадиция на български гражданин? Какво трябва да се направи при казуса на Желяз Андреев от Добрич? Какво представлява споразумението за екстрадиция и каква е разликата между екстрадицията и европейската заповед за арест. За това говорихме днес в предаването „Законът и Темида“ с проф. Момяна..

публикувано на 20.04.18 в 13:25

За финансите като здравеопазване

Държавните болници заработиха по нов стандарт за финансово управление. За общинските той е препоръчителен. Новите поредни правила ще се борят срещу лошата финансова дисциплина и злоупотреби. Като че ли старите не са били срещу това. Дълговете на държавните и общински болници надхвърлят половин милиард лева. Повече от една трета от тях са просрочени. Като..

публикувано на 20.04.18 в 12:25

За новия проект на разните евроскорости

И днешните декларации на евролидери от национален и общностен мащаб доказват, че Европа е на няколко скорости. Те се определят не от обществената необходимост на съюза, а от личната електорална необходимост на избираеми водачи с чувство на многовечност. Някои от тях в опити да възвърнат поне медийно значение на страните си. И за бъдат записани за дълго..

публикувано на 19.04.18 в 12:45