Религиозността на българина

Снимка: БГНЕС

Заедно с доц. Тодор Велчев преподавател във Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, катедра „Астрономия“ ще разговаряме за това доколко е вярващ българина. Повод ни дават две социологически проучвани излезли през последните седмици и честването на 500 години от Реформацията.ВИЖТЕ ОЩЕ

Формалното отношение към Църквата и вярата

Заедно с д-р Смилен Марков, преподавател в православния богословски факултет на великотърновския университет „Св. Кирил и Методий“ разговаряме за формалното отношение към Църквата и вярата, което може да се изрази, както в неглижиране на благодатта, така и във всяване на страх и ужас сред вярващите.

публикувано на 09.12.18 в 08:05
Анелия Торошанова, Йордан Тодоров и Венцислав Александров (отляво надясно)

Защо Темида бави дела, свързани с интересите и правата на децата ни?

Венцислав Александров в продължение на 7 години се бори, за да получи права да отглежда сина си. Сблъсква се с отчайващи факти и обстоятелства. Когато си мисли, че съдебната сага е приключила, от 2 години започва да отглежда сина си. Но с какви проблеми се среща със забавянето на делата в прокуратурата и съда ще разберете от звуковия файл.

публикувано на 07.12.18 в 16:23
Петър Волгин

Политически НЕкоректно

Така се казва новата книга на журналиста Петър Волгин. В студиото на „Нашият ден“ Петър Волгин изложи нейните основни идеи. „Хората са болни от болест, наречена политическа коректност“, каза той. Това е нежеланието да говориш искрено, стремежът постоянно да се съобразяваш с нормите и клишетата, наложени в последните десетилетия. Волгин отправи критични..

публикувано на 07.12.18 в 14:30
Антон Герунов, Ива Дойчинова, Саша Безуханова и Светлозар Георгиев (отляво надясно)

Да излезем от модела на ишлемето

Разговор по повод годишното проучване на стартиращите и средни дигитални компании Innovation Ship 2018, бе проведен в студиото на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР. Участваха изтъкнатата в близкото минало ИТ-мениджър на Hewlett Packard, а днес ръководител на социалната платформа MOVE.BG EDIT Саша Безуханова, Антон Герунов от Центъра за..

публикувано на 07.12.18 в 10:30

Между критиката и хуманизма

Между критиката и хуманизма, между Фройд и надареното дете сме в „Нашият ден“ заедно с Антоанета Колева, директор на издателска къща „КХ – Критика и Хуманизъм“, която възнаграждава една история за книги, история за доброто, разказана от вас, слушателите. За всичко онова, което издателството иска да разкаже на читателите си, както и за „4 основни..

публикувано на 06.12.18 в 09:36