За един шестмесечен наем

И днес влиятелни световни медии посрещат рутинното, ротационно българско европредседателство с характеристиките – „най бедната и най-корумпираната страна в Съюза”. Продължават с „мафиотски манталитет, по-малко от 15% от сънародниците ни вярват в институциите и последно място по свобода на словото на континента”.
Констатации, които малко тревожат и избиратели, и избираеми. Защото електоратът доброволно е предал богатствата на страната в десет семейства, според Франс прес. А политическите формации са стопански съдружия със смесено финансиране – най-високата партийна субсидия от бюджета, богати възможности за усвояване на документално надписани евросубсидии, обществени поръчки, пряк натиск върху бизнеса и контрабандни канали.
Тъй наречената "средна класа", която по проверена навън теория е гарант за обществена и стопанска стабилност и база за държавен просперитет, реално се намира в чужбина и финансира останалите си тук роднини. Оттам е и основният валутен поток години наред. Който ще секне до няколко години. По биологични причини.
За управляващите сегашното европредседателство е голямата възможност да покажат вярност. (повече по темата можете да научите в звуковия файл)

ВИЖТЕ ОЩЕ

За два, засега, закона повече

Парламентът ударно прие на първо четене промени в Закона за обществения ред при провеждането на спортни мероприятия срещу спортното хулиганство. „За“ гласуваха 99 души, 50 се въздържаха. Другите липсваха. Накрая вносителят заяви, че в момента се работи по нов закон за футболното хулиганство, който ще е готов в края на годината. Както се казва, не е важно..

публикувано на 23.07.18 в 12:25
Геновева Пътекова

Моето семейство: Фамилията на Геновева Пътекова

В рубриката „Моето семейство“ ви разказахме историята на една стара калоферска фамилия. Геновева Пътекова сподели спомени за нейния богат род – производители на рози и калоферски пелин.

публикувано на 23.07.18 в 10:35

Духовната и телесната храна

Заедно със свещеник Валентин Георгиев от Сливенска епархия ще разговаряме за духовната и телесната храна и за буквата на Закона, която може да унищожи стремежа ни към Христос и да ни отдалечи от Него. Ще го сторим и с помощта на личността на св. пророк Илия, чиято памет Църквата чества на 20 юли.

публикувано на 22.07.18 в 08:25
Ива Дойчинова и Георги Лозанов в студиото на програма „Христо Ботев“

Ще донесе ли повече прозрачност в медиите новият медиен закон

„Промените в медийното законодателство на Пеевски не могат да навредят. Те са като буря в чаша вода. Трябва да се опише като конфликт на интереси връзката между медии и политика. Това трябва да включи и партийните телевизии.“

публикувано на 20.07.18 в 13:10

За свободата като оазис на 111 000 кв. км

Последните събития и то не само в политическите висини доказват, че родината е оазисът на свободата. Всяко друго мнение е българофобия. От най-високо място най-високите институции се замерват с цифри, изчисления и тридневни срокове. Част от лексиката в много други, не оазисни държави би довела до съдебно дирене. Но тук е свобода. Вицепремиер нарече..

публикувано на 20.07.18 в 12:25