За един шестмесечен наем

И днес влиятелни световни медии посрещат рутинното, ротационно българско европредседателство с характеристиките – „най бедната и най-корумпираната страна в Съюза”. Продължават с „мафиотски манталитет, по-малко от 15% от сънародниците ни вярват в институциите и последно място по свобода на словото на континента”.
Констатации, които малко тревожат и избиратели, и избираеми. Защото електоратът доброволно е предал богатствата на страната в десет семейства, според Франс прес. А политическите формации са стопански съдружия със смесено финансиране – най-високата партийна субсидия от бюджета, богати възможности за усвояване на документално надписани евросубсидии, обществени поръчки, пряк натиск върху бизнеса и контрабандни канали.
Тъй наречената "средна класа", която по проверена навън теория е гарант за обществена и стопанска стабилност и база за държавен просперитет, реално се намира в чужбина и финансира останалите си тук роднини. Оттам е и основният валутен поток години наред. Който ще секне до няколко години. По биологични причини.
За управляващите сегашното европредседателство е голямата възможност да покажат вярност. (повече по темата можете да научите в звуковия файл)

ВИЖТЕ ОЩЕ

Проблемите на дигиталната личност

Сърфирате из интернет, където разглеждате всевъзможни сайтове, публикации и видеа. Потопили сте се напълно в атмосферата на виртуалния свят, който неволно сте си създали, но разни реклами не спират да ви притесняват. Някои привличат вниманието ви и са точно това, от което имате нужда, други обаче са точно обратното. Започвате да се питате защо ви се..

публикувано на 23.01.18 в 13:16
Венцислав Ангелов - Чикагото

Между фейсбук и затворническата килия

Хайде да вземем и да си представим, че братя Галеви, които изчезнаха преди години яко дим и които са обявени за издирване, по принцип си щъкат из някой европейски град, имат социален живот и активен бизнес, т.е. са на абсолютен показ, но българските служби не могат да ги открият. Звучи фантастично, но не е така, защото има прецедент и той се казва..

публикувано на 23.01.18 в 12:25

Очи на четири лапи

„Физическата свобода е нещо толкова естествено, че цената й можеш да осъзнаеш само когато я загубиш.“ Така членовете на фондация „Очи на четири лапи“ започват описанието на своята мисия. Те вярват, че с помощта на кучетата-водачи незрящите могат да бъдат свободни и независими. За четириногите герои, които оказват безценна помощ на своите стопани,..

публикувано на 23.01.18 в 12:20
Димитър Агоцев и Християна Янкова в студиото на

Какво е мъшинг и как да го практикуваме

Мъшинг спортовете набират все по-голяма популярност у нас. Това са всички онези физически дейности, който можем да практикуваме в компанията на своето куче. Съществуват много разновидности - като започнем от карането на колело, бягането, ските, преходите в планината и състезанията с кучешки впрягове. И докато в някои части на света партньорството с..

публикувано на 23.01.18 в 11:50

Жителите на Нови Хан срещу добива на кварцов пясък

Каква опасност представлява за жителите на Нови Хан планираното добиване на кварцов пясък? Подлежат ли на актуална регламентация старите концесии? В „Нашият ден“ говорим с Методи Тошкин, инженер-химик и представител на местното гражданско сдружение, и с кмета на Нови Хан Петко Костов. Повече чуйте в звуковия файл.

публикувано на 23.01.18 в 10:51