Да се носиш по вълните на океана върху сърф, да се потопиш в горещия ритъм на Мексико: запознайте се с Надежда Гърбова

Надежда Гърбова
Снимка: Google+

Годините й са малко, а биографията – вече доста пъстра и богата. Като ученичка от 10-ти клас в Професионалната гимназия по икономика "Рачо Стоянов" в Дряново, Надя е избрана да бъде Министър на образованието за един ден. Това става в рамките на инициативата "Мениджър за един ден", проведена под патронажа на Министерството на финансите на Република България.
Логично е след завършването на Професионална гимназия по икономика човек да продължи обучението си в тази посока на знанията, което прави и Надя. Но може ли да се впримчи в цифри и сметки една  волна душа, жадуваща приключения, голяма част от които на ръба на авантюрата! С фотоапарат в ръка, с багаж, в който техниката е повече от типичните дамски атрибути, Надежда винаги е готова за пътешествия до далечни страни. Мексико е нейна голяма страст и любов. Защо отново поема натам? Къде още я отвеждат мечтите и професионалният поглед на фотографа? Какво е усещането да уловиш със сърф мощта на океана? Чуйте разговора с Надежда Гърбова в предаването „А сега накъде?“ВИЖТЕ ОЩЕ

Звукови хроники „Митологични образи”: интерпретации на митове за Аполон

Аполон е едно от главните олимпийски божества. Син е на Зевс и Лето, брат-близнак на Артемида, той е идеал за класическа красота, младост, сила. Аполон е многостранен, разпознат като бог на музиката, истината, поезията, на лечителството, като бог на изкуствата е водач и на 9-те музи... Сред популярните митове за него са тези, които развиват темите за..

публикувано на 22.01.18 в 08:30
Ритуален танц в Ле, столицата на Ладак. Снимка: Валентина Димитрова

В Ладак по стъпките на Исус и Рьорих, къща плава в Жребчево и нещотърсачи на брюкселския битак

В „Покана за пътуване” ви предизвиквам да тръгнем заедно на път, към едно място, където химикалката се смята за белег на цивилизация, няма град, разположен на височина под 3000 метра и хората живеят както преди векове, почитат боговете си и са щастливи с малкото, което имат. Мистичното място, където всички ходят с глави в облаците се нарича Ладак. Името..

публикувано на 21.01.18 в 19:10
Д-р Николай Радулов

Бабинден за мъже

Бабинден – на 8 или на 21 януари, е достоен празник и за жените, и за мъжете, посветени в акушерството и гинекологията. За тяхната роля и отговорност, за радостните и емоционалните мигове при всяко раждане, ще говорим с д-р Николай Радулов – дългогодишен и уважаван АГ специалист. Ще поставим и злободневни теми: изоставените деца, защо нацията ни се..

публикувано на 20.01.18 в 08:30

Зимeн еко-спортен имен ден с полумаратон на Атанасовското езеро

Чипирахте ли се? А защо на езеро с чип? Обикновено подобна придобивка имат пернатите обитатели. Ако ходите, обаче, този път край езерото и решите да участвате в неговия необичаен еко – спортен имен ден, би било добре! Атанасовското езеро край Бургас си има още и рожден ден, алеи, сол и Пътека на солта, пространство, наречено „симБиотично“. Има си..

публикувано на 19.01.18 в 17:45
Доц . д-р Крум Бъчваров

Приключения в хилядолетната история и глъбините на Черно море с доц. д-р Крум Бъчваров

Как изглежда това толкова любимо за летовниците Черно море на хиляди метри дълбочина? Ако за туристите лятото в Черноморската акватория е време на отпускарско безгрижие, за екипажа на Международната научна експедиция Black Sea MAP това е период на изключително натоварване и усилена работа. Как успяват да се съхранят толкова дълго останки от..

публикувано на 19.01.18 в 16:55