Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След една дълга съдебна сага и прехвърляне на топката от институция на институция, една жена продължава да търси справедливост

БНР Новини
Адвокат Емилия Димитрова, Савина Величкова и Анелия Торошанова в студиото на "Законът и Темида"
Снимка: Емил Николов

След една дълга съдебна сага и прехвърляне на топката от институция на институция, една жена продължава да търси справедливост
Савина Величкова е собственик на апартамент в жилищна сграда в центъра на София, близо до НДК и председател на етажната собственост в кооперацията. Имотът е придобит чрез покупко-продажба от строителна фирма.  В писмото си до предаването „Законът и Темида“ Савина Величкова пише: „В следствие на незаконни строителни дейности, осъществени в и над ателие № 1, на 5-и етаж от сградата, е компрометирина цялостната хидро- и топлоизолация в кооперацията в покривната й част,което следствие на неизбежните атмосферни условия и влияния е довело до безспирни течове в горните етажи, мухъл, подкожушване на шпакловки, обрушване на мазилки, сериозни течове по стълбищната площадка и конструктивни пукнатини по калканната стена на кооперацията. Това беше потвърдено и от  изготвената от доц. инж. Иван Марчоков техническа експертиза“. Липсата на двускатен стоманобетонов покрив е констатирана от ДАГ – Столична община с Констативен протокол от 26 юни 2009 година. Чуйте повече в звуковия файл от д-р Емилия Димитрова – адвокат и от Савина Величкова, които бяха гости в предаването „Законът и Темида“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Христофор Караджов

Христофор Караджов: Войните на Русия с Украйна и Иран с Израел са прокси войни

Израел и Иран в центъра на вниманието на света днес. Изместиха ли събитията в Близкия изток Украйна? Каква е връзката между САЩ, Русия и войната в Украйна с конфликта между Иран и Израел, коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Христофор Караджов , преподавател по журналистика в Калифорнийския университет.   Връзката между Иран – Израел..

публикувано на 19.04.24 в 18:10

Маргарита Шурупова: Голям срам е, че не успяхме да спрем Путин навреме

Проектът "Очевидците на 24 февруари"  навършва две години през тази седмица.  Негов автор е руската журналистка Маргарита Шурупова , която избяга от Русия в България два месеца след началото на войната в Украйна, 2022. Тогава Маргарита започва да прави интервюта с руски и украински бежанци ,  пръснати из цяла Европа и САЩ. До този момент е..

публикувано на 19.04.24 в 16:00
Димитър Главчев и Румен Радев

Възможна ли е конституционна криза?

В рубриката на предаването "Законът и Темида" "Съвети на адвоката" д-р Орлин Колев, експерт по конституционно право, преподавател в ЮФ на СУ "Св. Кл. Охридски", член на Комисията за защита от дискриминация и дългогодишен консултант на предаването, отговаря на слушателски въпроси в предаването "Законът и Темида". Георги Слатински от София: Ако..

публикувано на 19.04.24 в 15:00

Как хора със зрителни нарушения могат да създават комикси?

В утрешния 20 април и вдругиден в Националното читалище на слепите "Луй Брайл 1928" ще се проведе творческа работилница, която обещава да събере зрящи и незрящи в интерактивна игра за създаване на комикси . Идеята зад събитието е да се изгради връзка между различни хора и да се предостави възможност за творческо изразяване. Проектът, наречен "Социално..

обновено на 19.04.24 в 14:21

Измеренията на домашното насилие и родителските конфликти?

Домашното насилие остава една доста трудна и вечна тема. Какви могат да бъдат измеренията на домашното насилие и родителските конфликти? Как и от кого се упражнява насилие върху бащата и доведената майка на 10-годишно момиче?  Частният случай на Вяра Врагова от София. "От почти 7 години живея с мъжа си, който има 3 деца. Третото дете е от жена, за..

публикувано на 19.04.24 в 12:40