След една дълга съдебна сага и прехвърляне на топката от институция на институция, една жена продължава да търси справедливост

Адвокат Емилия Димитрова, Савина Величкова и Анелия Торошанова в студиото на "Законът и Темида"
Снимка: Емил Николов

След една дълга съдебна сага и прехвърляне на топката от институция на институция, една жена продължава да търси справедливост
Савина Величкова е собственик на апартамент в жилищна сграда в центъра на София, близо до НДК и председател на етажната собственост в кооперацията. Имотът е придобит чрез покупко-продажба от строителна фирма.  В писмото си до предаването „Законът и Темида“ Савина Величкова пише: „В следствие на незаконни строителни дейности, осъществени в и над ателие № 1, на 5-и етаж от сградата, е компрометирина цялостната хидро- и топлоизолация в кооперацията в покривната й част,което следствие на неизбежните атмосферни условия и влияния е довело до безспирни течове в горните етажи, мухъл, подкожушване на шпакловки, обрушване на мазилки, сериозни течове по стълбищната площадка и конструктивни пукнатини по калканната стена на кооперацията. Това беше потвърдено и от  изготвената от доц. инж. Иван Марчоков техническа експертиза“. Липсата на двускатен стоманобетонов покрив е констатирана от ДАГ – Столична община с Констативен протокол от 26 юни 2009 година. Чуйте повече в звуковия файл от д-р Емилия Димитрова – адвокат и от Савина Величкова, които бяха гости в предаването „Законът и Темида“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Трудно ли се спасява едно българско бойно знаме

В края на Първата световна война, когато е ясно, че България, заедно с Тройния съюз губи, при сключването на Солунското примирие – заповедта на победителите е всички пленени български воини от 14 полка да предадат оръжието си, финансите на полковете и бойните знамена… Точно по това време един млад офицер на име Марин Куцаров изгаря дръжката и калъфа на..

публикувано на 19.07.18 в 15:30

За чумната политика като научност

Чумата в Странджа завъртя голямото колело на държавната машина и оттам очаквано изпаднаха няколко дребни шайби. За спокойствие на по-големите,  радост на протестиращите и медийна храна на зрителите. Част от мотивите на уволненията са и неразбории в селскостопанската ни политика, засега на ниво министерство. Нещо, което се знае и дискутира много преди..

публикувано на 19.07.18 в 12:35
Николай Колев-Босия

Да победиш онова, което не е такова, каквото трябва

„Анатемосайте ме. Ама няма да подкрепя Босия. Не може да си застрашаваш живота. Каузата на Босия касае живота, не смъртта. Ама той се бил жертвал за мене? Не, мерси. Животът е най-висша ценност – пред законността, пред антикорупцията, пред всичко останало.“                               Апостол Апостолов „Буквално всеки от нас може да бъде прегазен на..

публикувано на 19.07.18 в 11:00

Стефан Георгиев: Имаме нужда от позитивен разказ

Докато министрите се срещат – за това как изглеждат социалните и трудови проблеми в очите на гражданите и експертите в „Нашият ден“ говорим със Стефан Георгиев, социолог в агенцията за социални и маркетингови изследвания АФИС. Във вашия живот на работещи хора се вглеждаме в началото на срещата на министрите на заетостта и социалните грижи на..

публикувано на 19.07.18 в 10:15

Да живеят скаутите

Зло да го забрави отец Иван. Последно време не се сещах за него. Човешко е. Ако не споделиш мъката си или радостта си с другите и те забравят някак. Та извел е отец Иван на брега на язовир „Огоста“ около 70 деца от неговите питомци, които иначе наброяват 250 души. Децата са щастливи – има вода – къпят се, насред природата са, спят в палатки, а когато вали..

публикувано на 18.07.18 в 12:25