След една дълга съдебна сага и прехвърляне на топката от институция на институция, една жена продължава да търси справедливост

Адвокат Емилия Димитрова, Савина Величкова и Анелия Торошанова в студиото на "Законът и Темида"
Снимка: Емил Николов

След една дълга съдебна сага и прехвърляне на топката от институция на институция, една жена продължава да търси справедливост
Савина Величкова е собственик на апартамент в жилищна сграда в центъра на София, близо до НДК и председател на етажната собственост в кооперацията. Имотът е придобит чрез покупко-продажба от строителна фирма.  В писмото си до предаването „Законът и Темида“ Савина Величкова пише: „В следствие на незаконни строителни дейности, осъществени в и над ателие № 1, на 5-и етаж от сградата, е компрометирина цялостната хидро- и топлоизолация в кооперацията в покривната й част,което следствие на неизбежните атмосферни условия и влияния е довело до безспирни течове в горните етажи, мухъл, подкожушване на шпакловки, обрушване на мазилки, сериозни течове по стълбищната площадка и конструктивни пукнатини по калканната стена на кооперацията. Това беше потвърдено и от  изготвената от доц. инж. Иван Марчоков техническа експертиза“. Липсата на двускатен стоманобетонов покрив е констатирана от ДАГ – Столична община с Констативен протокол от 26 юни 2009 година. Чуйте повече в звуковия файл от д-р Емилия Димитрова – адвокат и от Савина Величкова, които бяха гости в предаването „Законът и Темида“.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Проф. Христофор Караджов

Проф. Христофор Караджов: Журналистиката не трябва да върви с победителите, тя трябва да е техен коректив

Защо Доналд Тръмп „раздаде награди“ за фалшиви новини, как реагираха „наградените“ и за какво говори това решение на американския президент да „отличи“ с такава „награда“ най-престижните издания в САЩ? Проф. Христофор Караджов: Тръмп направи термина „фалшиви новини“ много популярен, защото постоянно го повтаря не само откакто е президент, а и от времето..

публикувано на 22.01.18 в 13:44
Димитър Димитров

Димитър Димитров: Липсват свободни медии и не можем да разчитаме на категория от мерки против фалшиви новини

Двама българи влизат в експертната група на Европейската комисия за борба с фалшивите новини, единият от които е Димитър Димитров от „Уикимедия“. Какви ще са новите „оръжия“ на ЕК срещу фалшивите новини и защо тази група се създава тъкмо сега? Димитър Димитров: Защото,от две години се наблюдава една зачестила активност на дезинформация. И по-големите..

публикувано на 22.01.18 в 13:23

Промяната като статукво

Според последните данни на Института по пазарна икономика, две трети от страната произвежда около 14% от продукцията у нас. Остатъкът е обособен в т.нар. икономически центрове, сред които начело е очаквано София, където е съсредоточена близо половината от днешната ни стопанска активност. Във втория, Пловдив, произвеждат пет пъти по-малко. Този дисбаланс се..

публикувано на 22.01.18 в 12:40

Защо не трябва да мълчим

През изтеклата седмица паралелните светове на еуфория и недоволство се разхождаха по българските и европейските улици. И, съвсем логично бяха изобразени на страниците на медиите. Но как? И защо отново един журналист каза, че не трябва да мълчим, а срещу него се изсипаха безброй обиди, заплахи и закани? За олигарсите, памфлетите, скечовете и „патриотичните..

публикувано на 22.01.18 в 12:25

Син Човеческий дойде да подири и спаси погиналото

В неделята на Закхей заедно със свещеник Валентин Георгиев от Сливенска епархия ще говорим за това необходимо ли е днес свещенослужителите да се замислят върху това как се отнасят към грешниците, тъй като ние всички сме грешни. Любовта или назиданието е важно при обгрижването на вярващите?

публикувано на 22.01.18 в 09:50