След една дълга съдебна сага и прехвърляне на топката от институция на институция, една жена продължава да търси справедливост

Адвокат Емилия Димитрова, Савина Величкова и Анелия Торошанова в студиото на "Законът и Темида"
Снимка: Емил Николов

След една дълга съдебна сага и прехвърляне на топката от институция на институция, една жена продължава да търси справедливост
Савина Величкова е собственик на апартамент в жилищна сграда в центъра на София, близо до НДК и председател на етажната собственост в кооперацията. Имотът е придобит чрез покупко-продажба от строителна фирма.  В писмото си до предаването „Законът и Темида“ Савина Величкова пише: „В следствие на незаконни строителни дейности, осъществени в и над ателие № 1, на 5-и етаж от сградата, е компрометирина цялостната хидро- и топлоизолация в кооперацията в покривната й част,което следствие на неизбежните атмосферни условия и влияния е довело до безспирни течове в горните етажи, мухъл, подкожушване на шпакловки, обрушване на мазилки, сериозни течове по стълбищната площадка и конструктивни пукнатини по калканната стена на кооперацията. Това беше потвърдено и от  изготвената от доц. инж. Иван Марчоков техническа експертиза“. Липсата на двускатен стоманобетонов покрив е констатирана от ДАГ – Столична община с Констативен протокол от 26 юни 2009 година. Чуйте повече в звуковия файл от д-р Емилия Димитрова – адвокат и от Савина Величкова, които бяха гости в предаването „Законът и Темида“.


ВИЖТЕ ОЩЕ
 Д-р Людмила Емилова

Не закусвай!

Знаете ли, че до 12.00 ч на обяд организмът ни се самопречиства и затова не трябва да го товарим с храна? А че прословутата кетонна диета всъщност е подходяща само за онези от нас, които страдат от епилепсия? Тези и други ценни факти, свързани с храненето ни ще научите от разговора с д-р Людмила Емилова.

публикувано на 17.10.18 в 14:46
Проф. Николай Цанков и доц. Жана Казанджиева

Една трудна професия и две съдби в един житейски път

Това са нашите семейни гости - дерматолозите доц. Жана Казанджиева и проф. Николай Цанков. Лекарската професия ги събира и мотивира да изживяват своя съвместен път и да работят заедно по много медицински теми.

публикувано на 16.10.18 в 15:45

Отново промени в Наказателно-процесуалния кодекс под натиск на общественото мнение

В края на миналата седмица Обединените патриоти внесоха промени в Наказателно-процесуалния кодекс, свързани с отпадане на съкратеното съдебно производство. Поводът бе убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова, но причините са много повече, както казаха вносителите. По сега действащото законодателство, ако едно лице се признае за виновно,..

публикувано на 16.10.18 в 14:25
Надя Славова, Мартина Кръстева и Дияна Христова (отляво надясно)

Пътуващите добродейци се отправят към забравени села

Хора с добри сърца и желание да дарят топлина се обединяват в социалните мрежи, за да осъществят едно необикновено пътуване. Неговата крайна цел са отдалечените села от Средна Дунавска равнина, чиито обитатели са често забравени от небето, а някои от тях не могат да си осигурят дори най-необходимите хранителни продукти, заради липса на финансови средства...

публикувано на 15.10.18 в 13:10
Мартина Кръстева, Стефан Лазаров и Елена Йорданова (отляво надясно)

Кариера с кауза – здраве без пауза

В студиото на „Нашият ден“ търсим добрите примери с участието на Елена Йорданова и Стефан Лазаров, организатори на шестото издание на форум „Кариера с кауза”, който тази година ще премине под наслов „Здраве без пауза“. „Идеята ни беше да се фокусираме върху това, че каквато и кариера или кауза да избереш, със сигурност това отнема страшно много енергия..

публикувано на 15.10.18 в 12:33