След една дълга съдебна сага и прехвърляне на топката от институция на институция, една жена продължава да търси справедливост

Адвокат Емилия Димитрова, Савина Величкова и Анелия Торошанова в студиото на "Законът и Темида"
Снимка: Емил Николов

След една дълга съдебна сага и прехвърляне на топката от институция на институция, една жена продължава да търси справедливост
Савина Величкова е собственик на апартамент в жилищна сграда в центъра на София, близо до НДК и председател на етажната собственост в кооперацията. Имотът е придобит чрез покупко-продажба от строителна фирма.  В писмото си до предаването „Законът и Темида“ Савина Величкова пише: „В следствие на незаконни строителни дейности, осъществени в и над ателие № 1, на 5-и етаж от сградата, е компрометирина цялостната хидро- и топлоизолация в кооперацията в покривната й част,което следствие на неизбежните атмосферни условия и влияния е довело до безспирни течове в горните етажи, мухъл, подкожушване на шпакловки, обрушване на мазилки, сериозни течове по стълбищната площадка и конструктивни пукнатини по калканната стена на кооперацията. Това беше потвърдено и от  изготвената от доц. инж. Иван Марчоков техническа експертиза“. Липсата на двускатен стоманобетонов покрив е констатирана от ДАГ – Столична община с Констативен протокол от 26 юни 2009 година. Чуйте повече в звуковия файл от д-р Емилия Димитрова – адвокат и от Савина Величкова, които бяха гости в предаването „Законът и Темида“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Гълъб Черпоков: Не е важно какво и колко имаш, а как го ползваш

„Един живот в туризма“ и „Село Орехово – триптих за минали, настоящи и бъдещи поколения“ са двете книги, които 84-годишният ветеран в туристическата индустрия на България Гълъб Черпоков издава през последните няколко години. Пиететът към родното село в Родопите и професионализмът, доказан през годините преди и след 1989 г., карат туристическия ветеран да..

публикувано на 20.04.18 в 15:20

Щастието като начин на живот

След оповестяване на резултатите от последния Световен доклад за щастие, в който България заема 100-то непрестижно място, търсим отговор на въпросите: важно ли е щастието като начин на живот и какви са причините за официалното деклариране на „българското“ нещастие? Доколко е важно щастието на работното място и зависи ли от професионализма и желанието за..

публикувано на 20.04.18 в 14:10
Адвокат Любомир Владикин, проф. Момяна Гунева, адвокат Захари Генов и Анелия Торошанова (отляво надясно) в студиото на програма „Христо Ботев“

Българската държава зад българските граждани

Как трябва да реагира държавата при постъпило искане за екстрадиция на български гражданин? Какво трябва да се направи при казуса на Желяз Андреев от Добрич? Какво представлява споразумението за екстрадиция и каква е разликата между екстрадицията и европейската заповед за арест. За това говорихме днес в предаването „Законът и Темида“ с проф. Момяна..

публикувано на 20.04.18 в 13:25

За финансите като здравеопазване

Държавните болници заработиха по нов стандарт за финансово управление. За общинските той е препоръчителен. Новите поредни правила ще се борят срещу лошата финансова дисциплина и злоупотреби. Като че ли старите не са били срещу това. Дълговете на държавните и общински болници надхвърлят половин милиард лева. Повече от една трета от тях са просрочени. Като..

публикувано на 20.04.18 в 12:25

За новия проект на разните евроскорости

И днешните декларации на евролидери от национален и общностен мащаб доказват, че Европа е на няколко скорости. Те се определят не от обществената необходимост на съюза, а от личната електорална необходимост на избираеми водачи с чувство на многовечност. Някои от тях в опити да възвърнат поне медийно значение на страните си. И за бъдат записани за дълго..

публикувано на 19.04.18 в 12:45