Какво застрашава северното ни Черноморие

Плажът на Шабла
Снимка: БГНЕС

Ще бъде ли презастроено крайбрежието на Шабла, ако се реализира предложеният Общ устройствен план на града, и защо темата е не по-малко важна от тази за Пирин – за това в „Нашият ден“ говорим с Вера Стаевска, председател на УС на Сдружението за изследователски практики, и с доц. Росен Цонев, преподавател по екология и опазване на околната среда в Софийския университет.
Повече чуйте в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

За финансите като здравеопазване

Държавните болници заработиха по нов стандарт за финансово управление. За общинските той е препоръчителен. Новите поредни правила ще се борят срещу лошата финансова дисциплина и злоупотреби. Като че ли старите не са били срещу това. Дълговете на държавните и общински болници надхвърлят половин милиард лева. Повече от една трета от тях са просрочени. Като..

публикувано на 20.04.18 в 12:25

За новия проект на разните евроскорости

И днешните декларации на евролидери от национален и общностен мащаб доказват, че Европа е на няколко скорости. Те се определят не от обществената необходимост на съюза, а от личната електорална необходимост на избираеми водачи с чувство на многовечност. Някои от тях в опити да възвърнат поне медийно значение на страните си. И за бъдат записани за дълго..

публикувано на 19.04.18 в 12:45
Добри Хубенов в двора на къщата за гости в село Горно Брястово, Хасковска област.

Сбъднат сън

Семейството на Добри и Марияна Хубенови живее своя сбъднат сън заедно с дъщерите си Габриела и Християна. В село Горно Брястово, в района на Хасковските минерални бани те са изградили чудна къща за гости, която има с какво да изненада и малки, и големи, с какво да угости вкусно любителите и на традиционната, и на съвременната кухня. Работят всички –..

публикувано на 19.04.18 в 09:55
Глобяват кмета на Царево за замърсяаване

За едно остатъчно Черноморие

Министерството на околната среда и водите публикува Доклад за оценката на степента на въздействие върху защитените зони на Изменението на Общ устройствен план на община Царево. Документ, който трябва да има всяка община. Царевският е от 1998 година. Променян, без екологична оценка десет години по-късно. Битката, както се досещате слушатели на програма..

обновено на 18.04.18 в 12:58

Кампания „Да помогнем на абитуриентите в нужда“

„Да помогнем на абитуриентите в нужда“ е благотворителна кампания, която цели да осигури мечтаните тоалети на възможно най-много деца, лишени от родителски грижи, които тази година ще завършат своето средно образование. „Тези деца са наистина прекрасни, аз имах възможността да комуникирам с доста от тях. Те са изключително интелигентни, с много големи..

публикувано на 18.04.18 в 11:45