Пътешественикът Георги Христов: Продължавам да сбъдвам мечтите си

Не разчитайте на поредния шарлатанин, който ще ви накара да му вярвате
Снимка: личен архив на Георги Христов
Журналист, пътешественик, съвременен философ и търсач на свободата на Новото време - това е Георги Христов в част от цветовия периметър на вглеждането в една многопластова и търсеща личност. Срещаме се в центъра на София след поредното му завръщане от поредната дестинация, в случая - Филипините. Поглеждаме към улиците, тротоарите, хората и търсим връзките между Третия и Четвъртия свят. Георги се пита дали не е краен в съжденията си, но решава да бъде откровен. Такъв остава до края на разговора.

Звуковото пътешествие продължава към Латинска Америка и висините на Перу, където откриваме хоризонта на различното проникване на светлината; продължаваме към Япония, където хората остаряват красиво и се отбиваме в Сингапур, за да научим за принципите на един местен съдия. От парченцата на различията извайваме калейдоскоп, през който поглеждаме отново към България, патриотизма, протестите и изхода…

Защо Георги Христов е щастлив със свободния си избор и как неговите осъществени мечти правят и останалите щастливи - чуйте още в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Хората с увреждания имат правото на достъпна среда

Държавата и институциите трябва да помислят да се създаде  специален фонд за хората с увреждания Проблемите на хората с увреждания са проблем на цялото общество. Освен това съгласно Закона за защита от дискриминация ние в Комисията за защита от дискриминация имаме правомощия да започнем решаването на проблема с достъпната среда за тези хора...

публикувано на 23.02.18 в 13:10
Васил Николов

Престъпленията срещу личността на детето трябва да бъдат наказвани

Националната инициатива за качествена и иновативна образователна система e организирала множество протести и продължава да организира. Все повече учители ни вярват , казва Васил Николов, защото виждат, че това, което предлагаме, е добро - мандатност на директорите, ранно пенсиониране на учителите, подобряване на средата на учителите . Що се отнася до..

публикувано на 23.02.18 в 12:46

„За” и „против” дискриминацията

Излезе годишният доклад на „Амнести Интернешънъл” за 2017 година. В него е цитирана и България в няколко посоки, а именно нейното отношение към търсещите убежище и дискриминацията към ромите. В доклада е включена и темата за медиите и натиска върху журналисти. В документа недвусмислено са изтъкнати примерите с прекомерно използване на сила при..

публикувано на 23.02.18 в 12:30

Разпад на ЕС или връщане на Европа към нейното ядро

Какви са перспективите пред европейското семейство и има ли бъдеще за федерализиран ЕС – отговорите в коментара на политолога Георги Киряков Дебатът за федерализацията на ЕС е знаков за пътя на Европа още от създаването му. Дискусиите са на приливи и отливи – в зависимост от предизвикателствата, в които Европа попада, а дебатът се връща назад в..

публикувано на 23.02.18 в 10:45
Академик Богдан Петрунов, Светла Милчева и д-р Петко Загорчев (отляво надясно)

Спорът „за” или „против” хомеопатията е на път да приключи с компромис

Компромисът е в добрата информираност на пациентите. Това стана ясно от днешната среща в ефир между академик Богдан Петрунов, водещ български учен в имунологията и алергологията и д-р Петко Загорчев, председател на Българската медицинска хомеопатична организация и председател на етичната комисия към Българския лекарски съюз. Вероятно много от слушателите..

публикувано на 22.02.18 в 13:37