Пътешественикът Георги Христов: Продължавам да сбъдвам мечтите си

Не разчитайте на поредния шарлатанин, който ще ви накара да му вярвате
Снимка: личен архив на Георги Христов
Журналист, пътешественик, съвременен философ и търсач на свободата на Новото време - това е Георги Христов в част от цветовия периметър на вглеждането в една многопластова и търсеща личност. Срещаме се в центъра на София след поредното му завръщане от поредната дестинация, в случая - Филипините. Поглеждаме към улиците, тротоарите, хората и търсим връзките между Третия и Четвъртия свят. Георги се пита дали не е краен в съжденията си, но решава да бъде откровен. Такъв остава до края на разговора.

Звуковото пътешествие продължава към Латинска Америка и висините на Перу, където откриваме хоризонта на различното проникване на светлината; продължаваме към Япония, където хората остаряват красиво и се отбиваме в Сингапур, за да научим за принципите на един местен съдия. От парченцата на различията извайваме калейдоскоп, през който поглеждаме отново към България, патриотизма, протестите и изхода…

Защо Георги Христов е щастлив със свободния си избор и как неговите осъществени мечти правят и останалите щастливи - чуйте още в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Защо жителите на община Гърмен продължават да недоволстват срещу ромското гето

За конфликтите, които отнемат от човечността на обществото

Защо жителите на община Гърмен продължават да недоволстват срещу ромското гето в село Марчево – за това говорим с Димитър Димитров, ръководител на програма "Рома" в Институт "Отворено общество" в деня на протеста, който ни връща назад към конфликта през 2015 г. „Комуникацията между ромите и останалото население от с. Гърмен се нуждае от..

публикувано на 23.05.18 в 15:20

За стените на големия град

За изкуството в градска среда в „Нашият ден“ говорим с артиста Точка Илиева в деня на представянето на организирания от платформата " Visionary " проект "Граффопост".В рамките на 5 дни различни артисти ще представят своята визия за промяна на публичните пространства чрез концептуални художествени проекти, подготвени специално за съответната..

публикувано на 23.05.18 в 13:35
Камери и над 10 000 квестора следят за малолетни и наскоро навършили пълнолетие

За матурата като зрелостност

Днес у нас се провежда мащабна спецоперация. Така беше и на двайсет и първи. Тя не е свързана нито с идването на умни чиновници от Брюксел или на държавни глави от Евросъюза и околностите му. Това са матурите. Над 10 000 квестора следят за малолетни и наскоро навършили пълнолетие престъпници. Отделно камери. Около 100 000 деца априори са поставени в..

публикувано на 23.05.18 в 12:30

Михаил Стефанов от „Мини машини“ в „Семейно радио“

Какво е да си „щрегар“? Не се изненадвайте, ако не знаете думата, и екипът на предаването ни се учуди. Според видинско-монтанския диалект „щрегар“ е човек, който е енергичен, винаги нащрек, с две думи – не стои дълго без занимание. Събеседникът ни в рубриката „Радиоавторграф“ е олицетворение на думата. Михаил Стефанов е влогър, музикант,..

публикувано на 23.05.18 в 12:13

За какво мълчат световните технологични гиганти

За какво си говорят и за какво мълчат лидерите на световните технологични гиганти – за това говорим в „Нашият ден“ със Стоян Германов, радетел за използването на отворен код, в деня на срещата в Париж, която събира заедно ръководителите на Фейсбук, Ай Би Ем, Интел и Майкрософт. Заедно с него си представяме света на софтуера в основните пазарни..

публикувано на 23.05.18 в 11:08