Пътешественикът Георги Христов: Продължавам да сбъдвам мечтите си

Не разчитайте на поредния шарлатанин, който ще ви накара да му вярвате

Снимка: личен архив на Георги Христов
Журналист, пътешественик, съвременен философ и търсач на свободата на Новото време - това е Георги Христов в част от цветовия периметър на вглеждането в една многопластова и търсеща личност. Срещаме се в центъра на София след поредното му завръщане от поредната дестинация, в случая - Филипините. Поглеждаме към улиците, тротоарите, хората и търсим връзките между Третия и Четвъртия свят. Георги се пита дали не е краен в съжденията си, но решава да бъде откровен. Такъв остава до края на разговора.

Звуковото пътешествие продължава към Латинска Америка и висините на Перу, където откриваме хоризонта на различното проникване на светлината; продължаваме към Япония, където хората остаряват красиво и се отбиваме в Сингапур, за да научим за принципите на един местен съдия. От парченцата на различията извайваме калейдоскоп, през който поглеждаме отново към България, патриотизма, протестите и изхода…

Защо Георги Христов е щастлив със свободния си избор и как неговите осъществени мечти правят и останалите щастливи - чуйте още в звуковия файл.