Тази болница е част от моя дом

Снимка: архив
Майка съм на 15-годишна дъщеря. Историята ни започна, когато тя беше на 6 годинки и съвсем случайно се откри, че детенцето ми има шум на сърцето. След доста изследвания се потвърди диагнозата. Вроден дефект. Диагноза, при която животът не може да продължи дълго. Благодарение на д-р Маринов, д-р Велковски и специално на д-р Стоян Лазаров, който оперира детенцето ми двукратно, днес се радвам как тя расте и имам удоволствието да я прегръщам. Благодарение на всички специалисти днес нея я има. Аз я родих, но те й дадоха живот. Нека помогнем тази болница да излезе от кризата, в която се намира, за да могат всички майки да прегръщат своите деца и да им казват, че животът е прекрасен. Тази болница е част от моя дом, а специалистите там - част от моето семейство. Ще се боря.


Майката, която ни разказа тази история, е Ирена Грозданова. А за това какво решение ще се намери за запазването на детското кардиологично отделение към Националната кардиологична болница в София в „Нашият ден” говорим с проф. Анна Кънева, началник на отделението, и с Милка Василева, председател на Българската асоциация на  специалистите по здравни грижи.

Повече чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Анелия Торошанова и адв. Любомир Новиков

Българка в германски затвор търси справедливост

Една българка е в затвор в Бавария по обвинение за „помагачество при нелегално влизане и нелегално пребиваване“ на територията на Федерална република Германия. В Европейската заповед за арест са описани обстоятелства, свързани с твърдения за осъществена от българката престъпна дейност, която се изразява в следното – тя е заподозряна, че за периода от 26..

публикувано на 16.11.18 в 13:15

Корин Велла: Убиха Дафни, за да замълчат всички други

В „Мрежата“ по програма „Христо Ботев“ на БНР ще излъчим единственото интервю дадено за българска медия с Корин Велла, сестра на убитата малтийска журналистка Дафни Галиция. Поводът е една година от жестокото убийство на Дафни Галиция в Малта. На въпроса защо беше убита Дафни, Корин Велла отговори така: „Дафни разследваше политическата корупция. Тя..

публикувано на 16.11.18 в 11:40

За игрите и хората

За компютърните игри и тяхното създаване рядко се говори през призмата на културата, обикновено те са мишена, в която се прицелваме когато децата ни не искат да се отделят от компютъра или пък когато търсим причините за проявена от тях агресия. Компютърните игри обаче имат много повече измерения – те могат да бъдат мислени като форма на изкуство, имат..

публикувано на 15.11.18 в 13:31

Когато институциите говорят

Как да преодолеем или да подсигурим недоверието си, когато оглеждаме действията на институциите – за това, както и за възможните собствени разследвания на гражданите, говорим в „Нашият ден“ с журналиста Росен Босев. И още: как да разберем кой ни говори истината в страната на предпоследните доклади, застрашена от осем наказателни процедури на Европейската..

публикувано на 15.11.18 в 11:10

Когато фондовете не спасяват деца

Когато фондовете не спасяват – за това какво се случва с нуждаещите се от скъпо лечение деца след решението за закриване на Фонда за лечение на деца говорим в „Нашият ден“ с журналиста Надежда Цекулова. Повече в звуковия файл.

публикувано на 15.11.18 в 10:05