За един безпрецедентен случай

Снимка: БГНЕС
Научих от в. „24 часа”, че 28-годишен пловдивчанин на име Димитър Навущанов, пиар специалист, заедно с неговия приятел Иван Команов, световен вицешампион по карате киокушин са решили да направят в село Брезник, в помещението, което иначе са наели за склад в сградата на местното читалище, приют за бездомници. Даже почнали малко по-малко да оборудват помещенията…


Идеята на Димитър Навущанов не е случайна инвенция. Още през 2015 година той създава фондация на свое име, която се грижи за хора в неравностойно положение. Оказва се, че Димитър, заедно със свои сподвижници помага да бъдат приети в старчески домове  бездомни възрастни хора, които спят иначе на жп гарата в Пловдив. Възстановяват документите им, уреждат пенсиите им.

Димитър е наясно, че общинският приют и кризисен център не може да поеме всички нуждаещи се в Пловдив в тежките зимни месеци… Говори със зам.-кмета на Пловдив, с директора на дирекция „Социално подпомагане”, които обещават подкрепа за това, което е намислил. Общината е зад проекта, но той е безпрецедентен и трябва да бъде облечен в законова форма и Димитър Навущанов знае, че без помощта на институциите проектът му няма да се осъществи. Освен това му се иска подслонът да се издържа с публично-частно партньорство.

Ето точно тук, в средата на тази история, се намесва общността и се опитва всячески да спре инициативата на Димитър Навущанов.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Любомир Кючуков

Пресечни точки между България и Албиона

Пресечните точки между България и Албиона, Великобритания и ЕС и България в контекста на Съюза коментира директорът на Института за икономика и международни отношения, бившият зам.-външен министър на България и дългогодишен посланик във Великобритания Любомир Кючуков. Какви са посланията във визитата на президента Румен Радев във Великобритания и защо..

публикувано на 18.10.18 в 12:18

Войната за мръсните газове

За войната за мръсните газове, за замърсяващите бедни, за това да пазиш природата, когато доходите ти не го позволяват, и за прехвърлянето на отговорността между двете Европи говорим в „Нашият ден“ с Никола Газдов, ескперт по разработване на проекти и бизнес развитие в областта на възобновяемите енергийни източници и инженеринговите услуги. Ще разберете..

публикувано на 18.10.18 в 10:00

България през метафората за Гъливер

В „Нашият ден“ продължаваме да търсим начини да видим по-ясно обществото, в което живеем. Затова заедно с политолога Явор Сидеров оглеждаме днешния ни свят през метафората за Гъливер. Ще разберем работят ли и днес метафорите от книгата, която от 18 век насам забавлява несериозните и потиска мислещите хора, дали неприязънта между партиите, често..

публикувано на 18.10.18 в 09:30
 Д-р Людмила Емилова

Не закусвай!

Знаете ли, че до 12.00 ч на обяд организмът ни се самопречиства и затова не трябва да го товарим с храна? А че прословутата кетонна диета всъщност е подходяща само за онези от нас, които страдат от епилепсия? Тези и други ценни факти, свързани с храненето ни ще научите от разговора с д-р Людмила Емилова.

публикувано на 17.10.18 в 14:46
Проф. Николай Цанков и доц. Жана Казанджиева

Една трудна професия и две съдби в един житейски път

Това са нашите семейни гости - дерматолозите доц. Жана Казанджиева и проф. Николай Цанков. Лекарската професия ги събира и мотивира да изживяват своя съвместен път и да работят заедно по много медицински теми.

публикувано на 16.10.18 в 15:45