Еврика! Успешни българи: Филип Филипов

Филип Филипов е носител на приз „Млад мениджър“ на фондация Еврика

Филип Филипов ръководи софийския офис на международна фирма за сравняване на цени и условия за полети, хотели и коли под наем по цял свят. Пътят му започва от родното Хасково. Образованието, а после и деловият живот, го отвеждат в Харвард, Ню Йорк, Сингапур и на още много други места. Пътува непрекъснато и затова програмата му е изключително динамична, но това му позволява да се среща с различни културни, организационни и лидерски модели. Какво взима от философията и бизнес-поведението на европейските, американските и азиатските школи? Върху какви принципи изгражда общуването със своя екип и с останалите колеги? Какво означава за него „да си добър мениджър“ и каква е цената на успеха?ВИЖТЕ ОЩЕ
Златен пръстен-печат от могила Светица край гр. Шипка, област Стара Загора.

19 май в НАИМ при БАН: красиви музейни безсъници и среднощни приключения, злато, спорт, антични и съвременни победи

Вярвам, че няма да останете безразлични към следните няколко реда, които стигнаха до мен и ги споделям с удоволствие: „Авторитетното издание The Art Newspaper обяви изложбата на Националния археологически институт с музей (НАИМ) при БАН „Първото злато. Ада тепе: най-древният златодобивен рудник в Европа” за най-посещаваната изложба на антична тематика..

публикувано на 18.05.18 в 17:35

Гледаме напред

Сезонът само на пръв поглед е мъртъв – ловът и риболовът са под възбрана, но обучението на младите бъдещи ловци е в разгара си. Тъкмо за обучението им и за връзката му с най-важното по време на лов – за безопасността – поговорихме тази седмица с хора, които добре познават и едното, и другото. На слушателите ни гостува опитния майстор на лова Герасим..

публикувано на 18.05.18 в 16:45

Кръговата икономика: част от дневния ред на Европа

Рециклиране на 55% от битовите отпадъци до 2025 г., не повече от 10 на сто отпадъци, депонирани на сметища до 2035 г. и превръщането на самите отпадъци в суровини, които в един миг да обезсмислят самото понятие за отпадък – това са част от амбициозните цели, които законодателно си поставя Стария континент още в наши дни.    Как ще се случи това на..

публикувано на 17.05.18 в 17:15

Суперкомпютрите, програмата „Цифрова Европа” и ние

Кои са най-мощните високотехнологични интелигентни системи, извоювали си статут на суперкомпютри на планетата и за какво се използват на практика в наши дни? Къде йерархично се намират по своите, доста по-скромни изчислителни и симулативни способности българските суперкомпютри „Блу джийн” и „Авитохол” спрямо шампионите в Азия и САЩ? С какви проекти,..

публикувано на 17.05.18 в 17:10
Античността свързва произхода на розата със смъртта на младия Адонис, любимият на Афродита. От кръвта на младежа поникнали първите червени рози. Оттогава розата се превръща в символ на любовта, която може да победи и смъртта

„Радиоенциклопедия „Омайна роза, мистична роза”: Розите не са това, което са

Те са капките от потта на пророка Мохамед, проронени при възкачването му на небето… Те са символ на непознаваемото божествено съвършенство, на мъдростта, на божествената красота… Тръните на розата напомнят за трудния път на мистика, устремен към висините на богопознанието, розовата пъпка – тайната, разцъфналата роза – сърцето, отворено за божията благодат..

публикувано на 17.05.18 в 09:00