За „Лицата на Витоша” и защо ходим във високото

Снимка: thefacesofvitosha.com

„Лицата на Витоша“ e документален филм за любовта към планината. Той представя историите на хора, свързани с Витоша – хижари, спасители, алпинисти, водачи. Филмът разказва за връзката между хората и как те намират своето място във високото.

Да, това е покана за един нов документален филм, но в същото време е покана за разговор за това, как планината ни променя.

С Александър Петков и Мина Георгиева, създателите на филма „Лицата на Витоша“, говорим за любовта към високото и откъде се започват първите уроци по планинарство.

Премиерата на „Лицата на Витоша“ е на 14 март в „Клуба на пътешественика“ и на 17 февруари в „Дома на киното“.ВИЖТЕ ОЩЕ
Част от корицата на пътеводителя

Среща с местата от романите на Елизабет Костова

Shadow Jorney или, както можем да си позволим да го преведем, „Пътуване в сенките“, е фото пътеводител към действителните и въображаеми места, събития и реалии в романите на Елизабет Костова „Историкът” и „Земя на сенки”. Красивото англоезично издание е дело на Димана Трънкова и фотографа Антони Георгиев, които имат зад гърба си и други нетрадиционни..

публикувано на 17.06.18 в 09:25

Пътуване назад в миналото

Най-новата книга на Олга Шурбанова „В далечното пътуване“ е мемоарна. В нея авторката се връща назад, към корените си. С мекота и деликатност тя разказва за едно друго време, за друг свят, който вече е отчайващо далече от нашия – с принципите, с нравите, с героите си и атмосферата, безвъзвратно останала в спомените и между страниците... В думите си за..

публикувано на 16.06.18 в 09:25

„Живи статуи“ под открито небе в Русе

Драматичният театър „Сава Огнянов“ поставя началото на нов театрален празник в Русе. В неделя там започва първото издание на Международния фестивал „Живи статуи“, който за три дни ще превърне в сцена на открито пространството на площад „Свобода“ в центъра на града. Така всички желаещи ще могат да гледат „под звездите“ и без билети гостуващите..

публикувано на 15.06.18 в 14:05

Актрисата Албена Ставрева издаде стихосбирка

Макар да пише тези стихотворения отдавна, книгата на Албена Ставрева излиза чак сега. „Покана за сънуване“ съдържа кратки стихотворения и нейни рисунки. Без да се афишира като поетеса, актрисата следва вътрешната си потребност от друг начин на изразяване. В тази нейна първа книга тя е подбрала кратките си стихове, като останалите вероятно ще бъдат..

публикувано на 15.06.18 в 09:35

Какво да очакваме от Радио парк фест

Радио парк фест за втора поредна година ще събере на една сцена част от най-интересните и обичани млади изпълнителни на Голямата поляна пред Южния парк. Стефан Вълдобрев, Влатко Стефанофски, Рут Колева, „Джеръми?“, „Сейнт Електрик“ са само част от имената, които публиката ще има възможност да слуша безплатно в трите фестивални дни. Освен много музика,..

публикувано на 15.06.18 в 08:45