Нови технологии предлагат евтино и екологично парно

В Седмицата на Земята ви предлагаме идея как бъдещето да стане и настояще.
Често говорим за екология, за всевъзможни начини за опазване на околната среда и въздуха, който дишаме, както  и за пестене на егергия. Интересна идея идва от Института за нулевоенергийни сгради. Чуйте разговора с архитект Милан Рашевски за приложението на Слънчевите топлофикации, за европейския опит и за необходимите средства за инвестиции. Сами ще прецените ползата.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Духовната и телесната храна

Заедно със свещеник Валентин Георгиев от Сливенска епархия ще разговаряме за духовната и телесната храна и за буквата на Закона, която може да унищожи стремежа ни към Христос и да ни отдалечи от Него. Ще го сторим и с помощта на личността на св. пророк Илия, чиято памет Църквата чества на 20 юли.

публикувано на 22.07.18 в 08:25
Ива Дойчинова и Георги Лозанов в студиото на програма „Христо Ботев“

Ще донесе ли повече прозрачност в медиите новият медиен закон

„Промените в медийното законодателство на Пеевски не могат да навредят. Те са като буря в чаша вода. Трябва да се опише като конфликт на интереси връзката между медии и политика. Това трябва да включи и партийните телевизии.“

публикувано на 20.07.18 в 13:10

За свободата като оазис на 111 000 кв. км

Последните събития и то не само в политическите висини доказват, че родината е оазисът на свободата. Всяко друго мнение е българофобия. От най-високо място най-високите институции се замерват с цифри, изчисления и тридневни срокове. Част от лексиката в много други, не оазисни държави би довела до съдебно дирене. Но тук е свобода. Вицепремиер нарече..

публикувано на 20.07.18 в 12:25
Ина Кънчева

Ина Кънчева: Пеенето е изразно средство, чрез което споделям емоциите си

„Артистът е този, който пали фитила и прави революциите“, каза в ефира на „Нашият ден“ оперното сопрано Ина Кънчева като мотив да подкрепи младите и талантливи българи със стипендиите „С усилия към звездите“ (per aspera ad astra).

публикувано на 20.07.18 в 11:25
Читалището в село Езерец

Събота сутрин в село Езерец

Малкото село Езерец се намира в община Шабла, област Добрич и е на пътя от Варна за Дуранкулак. Само на 2 километра и половина от селото е морето – с красив бряг и красиво вълнение. В Езерец вече има хотели, ресторанти и къщи за гости, но основното което може да получат гостите на селото е спокойствието. Езерецкият плаж все още е незасегнат от..

публикувано на 20.07.18 в 08:55