Алпинизмът и катеренето – хоби или начин на живот

Снимка: БГНЕС

Гл. ас. Станимир Желязков, преподавател в катедра „Алпинизъм и катерене“ в НСА, гостува в студиото на „Нашият ден - практично“, за да ни даде практични съвети да изберем маршрути, екипировка и да започнем да практикуваме един вълнуващ спорт, който ни доближава до природата?
„Този спорт изгражда специфична култура и възпитание. Нашата цел, когато обучаваме треньори и инструктори, е да изградим ценностна система свързана с опазване на околната среда, обичане на планината и отношение към планините в България.“ВИЖТЕ ОЩЕ

Корупция дебне отвсякъде

Преди две години 22-годишният тогава Тодор Танковски става най-младият кмет в Пловдивска област. Тогава той е студент последна година в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, специалност „Българска народна хореография“. По същото време Танковски се явява на местните избори като независим кандидат и спечелва..

публикувано на 19.06.18 в 12:30
Фестивалът на чушката, домата, традиционните храни и занаяти в Куртово Конаре привлича посетители от страната и чужбина

Куртово Конаре – извор на инициативи за развитие

Жителите на село Куртово Конаре, Пловдивско, са неуморни в реализирането на множество проекти в полза на местната общност. Инициатор и двигател на дейността е местното читалище „Любен Каравелов“ със секретар Емилия Шушарова. Трудът им не остава незабелязан. В продължение на няколко години платформа АГОРА номинира и награждава екипът, реализирал..

публикувано на 19.06.18 в 11:30
Бойко Сачански

Икономистът Бойко Сачански за своето хоби и за победите в историята

Бойко Сачански завършва икономика у нас и административни науки в гр. Шпайер, Германия. Работата го отвежда на отговорни позиции у нас и в чужбина, включително и в Русия. Но той винаги държи и на срещите с обикновените хора. Може би ще открием  връзка с неговото хоби – историята и колекционирането на щикове от бойното снаряжение на обикновения войник. Как..

публикувано на 19.06.18 в 11:05

Изкуството като действие

Колко време ни е необходимо, за да реагираме на насилието? Колко време ни е необходимо, за да се престрашим да се намесим? Или как се прави изкуство за социална промяна? Това ни показва един социален експеримент срещу домашното насилие, който изследва колко висок праг на търпение имаме всички ние и колко сме склонни към емпатия. Става въпрос за..

публикувано на 19.06.18 в 10:15

Онова, което трябва да знаем за ранното детско развитие

В месеца на детето УНИЦЕФ в България започна кампания за ранно детско развитие под мотото „Грижа, любов, игра за всяко дете“, която помага на родителите с насоки как да дадат най-доброто начало за детето си. Какви са предизвикателствата пред родителите у нас, какво всъщност означава понятието „ранно детско развитие“ и защо според едно ново изследване..

публикувано на 19.06.18 в 09:34