Как Трън ще се превърне в най-цветния град в България?

Инициативата „Цветен Трън“ цели да включи децата и семействата им в разхубавяването на града
Снимка: Асен Младенов

В предаването „Нашият ден“ се отправяме към град Трън, за да разберем как той ще се превърне в най-цветния град на България. Само преди няколко дни стартира проекта „Цветен Трън“ - съвместна инициатива на сдружение "България за Трънско" и Община Трън. Целта на организаторите е да „запалят“ децата и юношите от СУ „Гео Милев”, които, с помощта на семействата си, да направят града си цветен и привлекателен, както за жителите, така и за гостите. За целта ще бъдат раздадени 200 сандъчета с различни цветя за прозорци и няколко вида храсти за засаждане в дворовете. Единственото условие е растенията да бъдат отглеждани на видимо от улицата място, за да носят радост на всички.
Проектът има съревнователен характер: на 15 юни и на 15 септември външна за града комисия ще определи по трима победители, които ще получат награди. На 15 юни ще бъде награждаването в категория "Най-красива фасада/прозорец", а на 15 септември – за "Най-красив цъфтящ дворен храст".
Повече за инициативата, чуйте от разговора на Мария Мира Христова с Десислава Хормузова, от сдружение „България за Трънско“ и куратор на проекта „Цветен Трън“.ВИЖТЕ ОЩЕ
Любомир Кючуков

Пресечни точки между България и Албиона

Пресечните точки между България и Албиона, Великобритания и ЕС и България в контекста на Съюза коментира директорът на Института за икономика и международни отношения, бившият зам.-външен министър на България и дългогодишен посланик във Великобритания Любомир Кючуков. Какви са посланията във визитата на президента Румен Радев във Великобритания и защо..

публикувано на 18.10.18 в 12:18

Войната за мръсните газове

За войната за мръсните газове, за замърсяващите бедни, за това да пазиш природата, когато доходите ти не го позволяват, и за прехвърлянето на отговорността между двете Европи говорим в „Нашият ден“ с Никола Газдов, ескперт по разработване на проекти и бизнес развитие в областта на възобновяемите енергийни източници и инженеринговите услуги. Ще разберете..

публикувано на 18.10.18 в 10:00

България през метафората за Гъливер

В „Нашият ден“ продължаваме да търсим начини да видим по-ясно обществото, в което живеем. Затова заедно с политолога Явор Сидеров оглеждаме днешния ни свят през метафората за Гъливер. Ще разберем работят ли и днес метафорите от книгата, която от 18 век насам забавлява несериозните и потиска мислещите хора, дали неприязънта между партиите, често..

публикувано на 18.10.18 в 09:30
 Д-р Людмила Емилова

Не закусвай!

Знаете ли, че до 12.00 ч на обяд организмът ни се самопречиства и затова не трябва да го товарим с храна? А че прословутата кетонна диета всъщност е подходяща само за онези от нас, които страдат от епилепсия? Тези и други ценни факти, свързани с храненето ни ще научите от разговора с д-р Людмила Емилова.

публикувано на 17.10.18 в 14:46
Проф. Николай Цанков и доц. Жана Казанджиева

Една трудна професия и две съдби в един житейски път

Това са нашите семейни гости - дерматолозите доц. Жана Казанджиева и проф. Николай Цанков. Лекарската професия ги събира и мотивира да изживяват своя съвместен път и да работят заедно по много медицински теми.

публикувано на 16.10.18 в 15:45