Как Трън ще се превърне в най-цветния град в България?

Инициативата „Цветен Трън“ цели да включи децата и семействата им в разхубавяването на града
Снимка: Асен Младенов

В предаването „Нашият ден“ се отправяме към град Трън, за да разберем как той ще се превърне в най-цветния град на България. Само преди няколко дни стартира проекта „Цветен Трън“ - съвместна инициатива на сдружение "България за Трънско" и Община Трън. Целта на организаторите е да „запалят“ децата и юношите от СУ „Гео Милев”, които, с помощта на семействата си, да направят града си цветен и привлекателен, както за жителите, така и за гостите. За целта ще бъдат раздадени 200 сандъчета с различни цветя за прозорци и няколко вида храсти за засаждане в дворовете. Единственото условие е растенията да бъдат отглеждани на видимо от улицата място, за да носят радост на всички.
Проектът има съревнователен характер: на 15 юни и на 15 септември външна за града комисия ще определи по трима победители, които ще получат награди. На 15 юни ще бъде награждаването в категория "Най-красива фасада/прозорец", а на 15 септември – за "Най-красив цъфтящ дворен храст".
Повече за инициативата, чуйте от разговора на Мария Мира Христова с Десислава Хормузова, от сдружение „България за Трънско“ и куратор на проекта „Цветен Трън“.