Съновиденията на Йохана Траянова

Снимка: sofia-art-galleries.com

От днес до края на май в новото пространство за изкуство „Място“ 167, което е на ул. „Г. С. Раковски“ 167, може да се види експерименталната фотографска изложба на Йохана Траянова. Освен на мястото, това ще бъде дебют на младата арт-фотографка. Куратор на изложбата е Стела Каменова.

Любопитното в случая е и участието в проекта на младия композитор Деян Цвятков, чиято музика ще съпътства фотографиите на реални природни картини.

Заглавието на изложбата е „Сънувам“ и е подкрепена от Национален фонд култура, програма „Дебюти“.
ВИЖТЕ ОЩЕ
 Габриел Гарсия Маркес

40 години „Сто години самота“ в България

40 години след последното издание на „Сто години самота“ в България - с цензурираната първа версия, с „магнитната треска, астрономическите пресмятания, мечтите за превъплъщение, въжделенията да се опознаят чудесата на света“ и с разговора на Константин Мравов с преводача на книгата Румен Стоянов ви срещаме в „Нашият ден“. През този месец от печат..

публикувано на 15.10.18 в 10:45

Да видиш човека с добри очи

„Хубаво си е то, мойто палто! Пък ако ми е писано, с него и пред Бога мога да се представя. Пък там може да ми дадат друго, златно, тъй да се каже, скъпоценно“. „Грешна беше тая жена, но беше хубава. Жените, които се канеха да я хулят, тъй си и мълчаха, а патерицата на дяда Влася не се и помръдна“. „Кой хвърля брат против брата и син против баща?..

публикувано на 15.10.18 в 10:32

"Елхата у Иванови" ще действа за първи път тази вечер

Углавно действо – това очаква посетителите на галерия „Структура“ днес от 19 часа. Именно тогава, в това пространство в съвременен контекст ще заживее един кратък драматургичен опус, писан от Александър Введенски в края на 30-те години на ХХ век. Опусът е преведен от поета Георги Рупчев. Углавното действо носи името „Елхата у Иванови“ и е резултат от..

публикувано на 15.10.18 в 10:06

Изложба за времето

В галерия „Васка Емануилова” до 3 ноември е открита изложбата „Прогноза за времето” на Мария Налбантова (куратор Даниела Радева). За климатичните условия става въпрос, но не както сме свикнали напоследък да ги свързваме автоматично с екология, с обществени движения и политически каузи. Как ни влияе времето в личен план, в настроенията, в отношенията –..

публикувано на 13.10.18 в 15:05

„Обратна гравитация“ в Бургас

„Обратна гравитация“ е най-новият поетичен сборник на Роза Боянова. Премиерата на книгата е днес от 18.00 часа в Дома на писателите в Бургас. Събитието е част от Есенните литературни празници – традиционни вече за морския град. Книгата ще бъде представена от проф. Калина Лукова и Иван Сухиванов. Редактор на стихосбирката е Николай Гундеров...

публикувано на 12.10.18 в 17:10