Концертите на „Аларма Пънк Джаз“ до началото на лятото!

След вчерашната изключително успешна световна премиера на Dirtmusic, част от честванията на 10-годишнината на предаването „Аларма“ и фестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР, екипът ни Ви е подготвил още (както казва Джон Лури) „странна и прекрасна музика“ до началото на летния сезон. Само в рамките на следващите две седмици ще видите и чуете на живо:

Автор: Петко ЧерневLuca Ciarla Quartet на 23 май в Първо студио на БНР
Една от най-оригиналните джаз формации на съвременната италианска сцена, квартетът на виртуозния цигулар Лука Чарла, ще представи музиката си на живо за първи път пред софийската публика по покана на Италианския културен институт и, разбира се, „Аларма Пънк Джаз“. Цигуларят Лука Чарла има сериозна фестивална и концертна биография през последните години – участия на различни класически, джаз и уърлд мюзик фестивали от Мелбърн до Монреал, от Хонг Конг до Рио де Жанейро и от Шотландия до Балканите, откъдето минава и настоящото му турне. Стилистиката на квартета е оригинална среща на езика на съвременния джаз с италианския фолклор и средиземноморското звучене. Последният албум на четиримата ViolinAir е записван в Тайланд по време на дълго и плодотворно азиатско турне и съдържа както оригинални композиции, така и изключителни аранжименти на световни класики в джаза, които със сигурност ще разпознаете. Музикантите, с които Лука Чарла идва в София, са Антонио Де Лука (акордеон), Маурицио Пероне (контрабас) и Франческо Саворети (ударни).
Билети – на касата на БНР, както и в системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна.

Symbio – авангард-фолк от Швеция на 25 май в Първо студио на БНРАвтор: София Зашева
Посолството на кралство Швеция, заедно с триото за средновековна музика Ambient Folklore и „Аларма Пънк Джаз“ ще представи на сцената на Първо студио един необичаен дует за хърди-гърди и акордеон от Стокхолм. Силното сценично присъствие на двамата музиканти от Symbio, както и новаторското им звучене, им донасят наградата „Най-добър нов артист на годината“ на Шведските награди за фолк и уърлд музика през 2016 г. Концертите им с оригинална авторска музика са изпълнени с лични и пъстри истории, разказвани едновременно весело и сериозно.
Билети  можете да закупите онлайн системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна, a за деца до 13-годишна възраст (с придружител) входът е безплатен.

Автор: Петко ЧерневДжеймс Лег и Mental Architects в София и Пловдив на 31 май и 1 юни
Финалът на „Аларма Пънк Джаз“ за сезона е с клавирен дърти рокендрол Апокалипсис, пред-блус и пост-хардкор с дяволското дуо на Преподобния Джон Уесли Майерс от Тенеси, известен повече като Джеймс Лег (James Leg). Музиката на Джеймс Лег е ритуал, откровение, „кръв по клавишите” (ако трябва да използваме заглавието на един от албумите му) и неминуемо пречистване.

И двата концерта са със специалното участие на Mental Architects, които миналия месец се преродиха също като (пост)апокалиптично дуо с ЕР-изданието Truesight. Билети и за София, и за Пловдив – пак в EpayGo и на касите на EasyPay.

И после идва лятото, когато по стара традиция по програма „Христо Ботев“ ще излъчим повторения на някои от най-добрите ни концерти от последната година – тези на Криста Бел, на Джарбо, на 2henning, на японците Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O., както и на невероятния Тацуя Йошида. И т.н.
A есенният ни сезон ще започне още в края на август. Но подробностите ще ги узнаете, когато му дойде времето. Спокойно, при всички положения именно вие, които слушате редовно програма „Христо Ботев“, ще сте първите.