Юлия Реда: Младите трябва да участват в политиката

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Юлия Реда – един от най-младите членове на Европейския парламент, представител на Пиратската партия и член на групата на Зелените, идва на посещение в България на първи юни, за да се включи в инициативите против филтрирането на съдържание в интернет, заложено в Директивата за авторските права в Цифровия единен пазар.

На първи юни Юлия Реда ще изнесе лекция в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ от 14.30 часа и ще се срещне с български медии и с граждански организации.

Политически активна от шестнайсетгодишна, Реда става евродепутат на 28 години. Като член на Пиратската Партия на Германия се включва в групата на Зелените / Европейски свободен алианс. Поддържа многоезичен уебсайт, на който популяризира каузите и визиите си за Европа и за прозрачност публикува отчети за срещите си с политици и лобисти. Убедена е, че в политиката трябва да има повече млади, тъй като тяхното бъдеще се решава днес.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Албена Танева

За реалната и фиктивната опозиция

За това как да разпознаете реалното и популистичното опозиционерство и за това ще успее ли БСП да убеди избирателите си, че действа като реална опозиция,в деня на вота на недоверие, който партиятапоиска, в „Нашият ден“ говорим с политолога и преподавател в Софийския университет Албена Танева.

публикувано на 20.06.18 в 09:30

Корупция дебне отвсякъде

Преди две години 22-годишният тогава Тодор Танковски става най-младият кмет в Пловдивска област. Тогава той е студент последна година в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, специалност „Българска народна хореография“. По същото време Танковски се явява на местните избори като независим кандидат и спечелва..

публикувано на 19.06.18 в 12:30
Фестивалът на чушката, домата, традиционните храни и занаяти в Куртово Конаре привлича посетители от страната и чужбина

Куртово Конаре – извор на инициативи за развитие

Жителите на село Куртово Конаре, Пловдивско, са неуморни в реализирането на множество проекти в полза на местната общност. Инициатор и двигател на дейността е местното читалище „Любен Каравелов“ със секретар Емилия Шушарова. Трудът им не остава незабелязан. В продължение на няколко години платформа АГОРА номинира и награждава екипът, реализирал..

публикувано на 19.06.18 в 11:30
Бойко Сачански

Икономистът Бойко Сачански за своето хоби и за победите в историята

Бойко Сачански завършва икономика у нас и административни науки в гр. Шпайер, Германия. Работата го отвежда на отговорни позиции у нас и в чужбина, включително и в Русия. Но той винаги държи и на срещите с обикновените хора. Може би ще открием  връзка с неговото хоби – историята и колекционирането на щикове от бойното снаряжение на обикновения войник. Как..

публикувано на 19.06.18 в 11:05

Изкуството като действие

Колко време ни е необходимо, за да реагираме на насилието? Колко време ни е необходимо, за да се престрашим да се намесим? Или как се прави изкуство за социална промяна? Това ни показва един социален експеримент срещу домашното насилие, който изследва колко висок праг на търпение имаме всички ние и колко сме склонни към емпатия. Става въпрос за..

публикувано на 19.06.18 в 10:15