За родителството с чувство за хумор

Част от корицата на книгата

„Не съм допускала, че ще започна да се възхищавам на френското родителство. То не е като френската мода или френското сирене. Никой не отива в Париж, за да се запознае с местните възгледи за родителския авторитет и за справянето с чувството на вина“, пише американската журналистка и писателка Памела Дракърман.

Тя е автор на книгата „Бебе made in France“, в която сравнява френските и американските родители. Въпросът е дали можем да направим сравнение между българските и френските родители, както и какви грешки обикновено допускат родителите и дали иронията и чувството за хумор помагат при решаването на проблеми.

Културата, свързана с отглеждането на децата, се променя непрекъснато в Америка, както и във Франция, така и тук. Кои от правилата, за които разказва Дракърман, обаче звучат универсално?
Според преводачката на „Бебе made in France“ – Василена Мирчева, тази книга не е просто наръчник, а дава отговор на философски въпроси. Кара ни да се замислим над основни неща – кой съм аз, какво искам, накъде вървя…