Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отзвук от "Музикант на годината 2017": Инна Диловска с наградата за дебют

| обновено на 21.06.18 в 15:39
Инна Диловска

В поредица ви срещаме с новите носители на награди в националната анкета "Музикант на годината 2017" на предаването за класическа музика "Алегро виваче" по програма "Хоризонт". Церемонията по награждаването се състоя на 7май 2018 година в Първо студио на БНР.

Плевенчанката Инна Диловска е завършила Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София с отличие през 2016 г. в класа на проф. Пламен Джуров и доц. Георги Патриков. През 2017 г. тя дебютира със самостоятелна концертна програма по покана на Плевенската филхармония, а в началото на 2018 г. се изяви като диригент на Софийската филхармония в образователната програма "Фортисимо Фамилия" – "Музикален проект на 2012 година" в същата анкета.

В момента Инна Диловска е докторант по дирижиране в Музикалната академия и вече има огромната подкрепа на слушателите – особено от родния ѝ Плевен, които гласуваха и я избраха за дебютант на годината.

В галаконцерта "Музикант на годината 2017" диригентката отново направи дебют – този път на пулта пред Радиооркестъра. Заедно изпълниха "Сватбен марш" от „Сън в лятна нощ“ на Менделсон.

Чуйте интервю с Инна Диловска в звуковия файл.

Инна Диловска и Ангел Джалъзов от Българската банка за развитие, който връчи наградата за дебют




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14