Вкусни истории с Ани Шакарян

Отляво надясно: Елеонора Гаджева, издател, Ива Дойчинова и Ани Шакарян, кулинарен блогър

Ани Шакарян е автор на един от най-апетитните и популярни блогове – „Вкуснотека“. Кулинарията е нейна страст и хоби, а доволното небце на десетки хиляди последователи вече осем години потвърждава уменията й на изкусен готвач и експериментатор в кухнята.

Израснала в семейство на забележителни кулинари, които майсторски балансират между традициите в българската кухня и неповторимите вкусове на арменските ястия, тя с финес забърква най-доброто от двете култури, като за финал добавя щипка любов и лъжичка здраве във всяка рецепта.

Най-верните помощници в кухнята и страстни дегустатори са двете й прекрасни дъщери – Аида на 10 години и Беатрис на 6 години, а съпругът й е най-добрият съветник и морална подкрепа. Трите момичета често готвят заедно и Ани споделя, как брашно има насипано дори върху дивана, който е в далечната част на стаята. Но това са специалните моменти между майка и дъщери, които ще останат, както и кулинарката носи своите спомени от „свещените моменти“ с  нейната баба. Тогава заедно с дъха на курабийките и точенето на кори, през които можеш да четеш, са се разказвали и чудни арменски истории.

Такава е и мечтата на Ани Шакарян – нейните дъщери след време да отварят кориците на кулинарната й книга и да се връщат към общите им истории.

В професионален план кариерата й е много далеч от кулинарията. Семейство Шакарян се занимава с часовникарство и търговия с часовници от 40 години.

Това, което събира двете поприща в живота на Ани – кулинарията и часовникарството, са стремежът към съвършенство, вниманието към детайла, отстояването на качеството и съхраняването на семейните ценности и традиции.