„Колелото на смъртта“ или кои са героите днес

Роси и Марио Валдемар с въздействащ спектакъл под купола на цирк „Колозеум“
Роси и Марио Валдемар
Снимка: Личен архив

„Колелото на смъртта“ е една от най-прочутите циркови атракции в Европа, изпълнявана от Роси и Марио Валдемар - майка и син, обединени в дуо „Валдемар“. Рискованият номер, който не допуска осигуряване поради спецификата на идеята и осъществяването, вече печели награда от Цирковия фестивал в Лиеж, Белгия, а от две години е достъпен за зрителите и в България на манежа на цирк „Колозеум“.

Последните представления на цирка за този сезон в София са до 11 ноември 2018 г. на площадка в столичния квартал „Гео Милев“ – в четвъртък и петък от 18:30 часа и в събота и неделя от 16:30 часа.

За рисковете на професията и майчинството и как се възпитават героите на днешното време разказва Роси Валдемар, която почти ежедневно е със сина си Марио горе, под купола на цирка и в окото на риска. Застраховката им е третият член в семейството – бащата и съпруг, потомък на древен италиански род, дал името на една прочутите български циркови династии.

Какви послания отправиха към своята вярна публика прочутите циркови артисти?ВИЖТЕ ОЩЕ

Акция „Зима“ и пътната безопасност

Все по-бързи коли, все по-напрегнато и стресиращо всекидневие: това е част от обичайния ритъм на съвременния човек. Никой не се учудва, по-скоро всеки се старае да се включи в общата картина да не изостава от другите: в ученето, в работата, в личния живот, на пътя… В повечето случаи последствията от първите три сфери се отразяват на четвъртата – върху..

публикувано на 16.11.18 в 16:55
Анелия Торошанова и адв. Любомир Новиков

Българка в германски затвор търси справедливост

Една българка е в затвор в Бавария по обвинение за „помагачество при нелегално влизане и нелегално пребиваване“ на територията на Федерална република Германия. В Европейската заповед за арест са описани обстоятелства, свързани с твърдения за осъществена от българката престъпна дейност, която се изразява в следното – тя е заподозряна, че за периода от 26..

публикувано на 16.11.18 в 13:15

Корин Велла: Убиха Дафни, за да замълчат всички други

В „Мрежата“ по програма „Христо Ботев“ на БНР ще излъчим единственото интервю дадено за българска медия с Корин Велла, сестра на убитата малтийска журналистка Дафни Галиция. Поводът е една година от жестокото убийство на Дафни Галиция в Малта. На въпроса защо беше убита Дафни, Корин Велла отговори така: „Дафни разследваше политическата корупция. Тя..

публикувано на 16.11.18 в 11:40

За игрите и хората

За компютърните игри и тяхното създаване рядко се говори през призмата на културата, обикновено те са мишена, в която се прицелваме когато децата ни не искат да се отделят от компютъра или пък когато търсим причините за проявена от тях агресия. Компютърните игри обаче имат много повече измерения – те могат да бъдат мислени като форма на изкуство, имат..

публикувано на 15.11.18 в 13:31

Когато институциите говорят

Как да преодолеем или да подсигурим недоверието си, когато оглеждаме действията на институциите – за това, както и за възможните собствени разследвания на гражданите, говорим в „Нашият ден“ с журналиста Росен Босев. И още: как да разберем кой ни говори истината в страната на предпоследните доклади, застрашена от осем наказателни процедури на Европейската..

публикувано на 15.11.18 в 11:10