Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моето семейство: Ина и Димитър Треневи

БНР Новини
Семейство Ина и Димитър и малката Катлея Теневи и Калина Станева (вдясно) в студиото на програма „Христо Ботев“.
Снимка: Кирил Чобанов

В „Моето семейство“ ви срещнахме с младото семейство Ина и Димитър Треневи – режисьор и спортен журналист, които откриват любовта в телевизията и са от онзи тип уверени в избора на сърцето си хора, които с неподправена емоция говорят за него и за „допълващото“ усещане да си родител.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба в Европарламента разказва 20-годишната история на Парка за мечки край Белица

На днешния 18 март в Европейския парламент в Брюксел се открива изложба на парка за мечки в Белица "Спасените: 20 години история" – за историята на парка, съдбата на спасените мечки и експонатите в изложбата, директно от Брюксел,  Димитър Иванов , директор на парка. По неговите думи идеята на тази изложба е да представи парка за мечки и..

обновено на 18.03.24 в 12:44

Седмица на отворените врати в НХА – какво можем да видим?

На 18 март Националната художествена академия (НХА) обяви седмица на отворените врати. За да разберем какво ще предложат ателиетата и специалностите за предстоящата учебна година, разговаряме с Диди Спасова от Академията. Тя споделя, че посетителите ще имат възможност да се запознаят с множество интересни творчески ателиета, уъркшопове, срещи и..

обновено на 18.03.24 в 12:05
Григорис Вериотис

Един "дигитален номад" спасява българско село

Защо един гръцки журналист и велосипедист, обиколил света, спасява българско село? "Terra Култура" запознава своите слушатели с Григорис Вериотис, който се е заел със задачата да вдъхне живот на кюстендилското село Раждавица.    Вериотис разказва, че на базата на своя опит и всичко, което е видял по света, решава да вложи своите познания и..

публикувано на 18.03.24 в 11:59

Антон Митов представя: Нежни размисли за агрегацията, валидирането и т.н.

За пътната ни инфраструктура и 25 оригинални хрумки за справяне с трафика. Хрумките не са на Антон Митов, но само той знае как и къде се справят с проблема. За играта на Центъра за градска мобилност, която никой не разбра, дневната карта с агрегация и звучната, почти небългарска дума – валидиране. На избори по български – БФС има, футбол няма...

публикувано на 18.03.24 в 11:54

Алма Пьойсти: Киното на Каурисмаки създава едно приказно пространство

Специалният гост на София филм фест  Алма Пьойсти  споделя интересни моменти от своето участие в последния филм на режисьора Аки Каурисмаки, "Паднали листа", по време на предаването "Нашият ден". "Действително Каурисмаки създава едно приказно пространство, което е отвъд времето", казва Пьойсти, коментирайки стила на режисьора. Тя продължава,..

обновено на 18.03.24 в 10:39