Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младият предприемач Калин Радулов със специален радиоавтограф

БНР Новини
Снимка: личен архив

В рубриката „Радиоавтограф“ ни гостува Калин Радулов, преподавател по предприемачество в столичното 19 СУ „Елин Пелин“. Предприемач по душа и призвание, той е винаги в крак с новите технологии и иновациите. Калин е съвсем млад и от няколко години е учител. Обича професията си и с удоволствие преподава. Използва по-интересни начини в преподаването, за да запали интереса на своите ученици и е доволен от себе си, когато в края на урока го затрупат с въпроси.
Калин Радулов е завършил политология  в Софийския университет, но решава да не се занимава с политика. Неговата стихия са новите технологии и настолните игри, които създава, заедно с учениците си. „Цар на историята“ вече е факт и се радва на голям интерес. Първият тираж вече е изчерпан.
Защо е важно човек да обича професията си и да се чувства полезен? Да опита да се задържи тук и да бъде щастлив – ще разберете от разговора с Калин Радулов.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кулинарният туризъм в България

Характерният вкус на България и неговата връзка с културно-историческото наследство у нас е ресурс за развитието на регионите. Кулинарният туризъм най-често е съпътстващо преживяване, свързано с консумация на локални хранителни продукти. Дегустация, опознаване на производствените процеси, състезания, демонстрации – това са дейности, свързани с..

публикувано на 19.03.24 в 09:03

Лични теми се проявяват чрез графични техники в нов проект

"Линопринт и отпечатъците вътре в нас" е новият проект на Янина Танева , позната ни като основател на "Фабрика за идеи" и "Резиденция баба". Тя е практик в сферата на работата с групи и груповата динамика с над 15 години работа с фокус – работа с общности.   В проекта се работи с лични теми през различни графични техники . Ателие..

обновено на 19.03.24 в 08:51

Изложба в Европарламента разказва 20-годишната история на Парка за мечки край Белица

На днешния 18 март в Европейския парламент в Брюксел се открива изложба на парка за мечки в Белица "Спасените: 20 години история" – за историята на парка, съдбата на спасените мечки и експонатите в изложбата, директно от Брюксел,  Димитър Иванов , директор на парка. По неговите думи идеята на тази изложба е да представи парка за мечки и..

обновено на 18.03.24 в 12:44

Седмица на отворените врати в НХА – какво можем да видим?

На 18 март Националната художествена академия (НХА) обяви седмица на отворените врати. За да разберем какво ще предложат ателиетата и специалностите за предстоящата учебна година, разговаряме с Диди Спасова от Академията. Тя споделя, че посетителите ще имат възможност да се запознаят с множество интересни творчески ателиета, уъркшопове, срещи и..

обновено на 18.03.24 в 12:05
Григорис Вериотис

Един "дигитален номад" спасява българско село

Защо един гръцки журналист и велосипедист, обиколил света, спасява българско село? "Terra Култура" запознава своите слушатели с Григорис Вериотис, който се е заел със задачата да вдъхне живот на кюстендилското село Раждавица.    Вериотис разказва, че на базата на своя опит и всичко, което е видял по света, решава да вложи своите познания и..

публикувано на 18.03.24 в 11:59