Петя Накова: В жените има много сила и смелост

БНР Новини

Във времето, в което разказваме истории за доброто, избрахме да говорим с Петя Накова за книгата и „Годината на осемте химии“. В нея авторката разказва истории за злото, но пък с добър край. Истинските разкази на жени, които са чули диагнозата рак на гърдата и са успели да се преборят с коварната болест разкриват всичко за миговете си на отчаяние, намирането на лична мотивация и как се променя животът им през годината, в която се налага да се превърнеш в борец.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Богатеене в Бога

Как се отдалечаваме от Бога? Може ли човек да служи едновременно на Бога и на Мамона. За стойността на материалните блага. Колко често християните създават в сърцето си олтар на своите пристрастия, а смятат, че е на Бога? Как притчата за безумния богаташ ни показва, че не само богатството, а каквото и друго да превърнем в кумир, се отдалечаваме от Бога...

публикувано на 17.11.19 в 08:05
Адвокат Захари Генов, Анелия Торошанова и адвокат Валентина Каменарска

Как се връща разбит живот или какво губите, ипотекирайки имота си

Защо член 417 от ГПК предоставя държавен суверенитет на банките? Как могат да защитят правата си длъжниците? Какви са рисковете, когато ипотекирате имот и  в какъв капан можете да се озовете? Каква е съдбата на професионалните длъжници, които умишлено са прехвърлили всяка своя собственост на трети лица, а в същото време дължат пари на лица, финансови..

публикувано на 15.11.19 в 17:07
Христо Мутафчиев и Ива Дойчинова

Моември – месец на мустака, мъжкото здраве и заедността

Социален факт е, че мъжете не обичат да говорят много за здравето си и не обичат много да се преглеждат. Но каузата "мъжко здраве" си струва и е важна. Ракът на простатната жлеза е втората по честота онкологична диагноза в България и е наричана "тихия убиец", защото няма симптоми.  "Мъжете трябва всяка година да си правим профилактични прегледи, за да не..

обновено на 15.11.19 в 14:10

За приемната грижа и спасителите на детството в България

Приемната грижа спасява детството. Около 2000 са приемните родители у нас, около 2000 са изоставените деца на година. Какво мотивира доброволната и професионална приемна грижа? Защо приемните родители нямат социална сигурност у нас?  На 15 ноември в хотел „Балкан“ ще бъдат връчени наградите „Спасители на детството“ за принос в развитието на приемната..

обновено на 15.11.19 в 14:10

КЗД ще обжалва решение на Сливенския административен съд

През април 2019 г. Комисията за защита от дискриминация (КЗД) постанови решение по жалба на родители от Сливен срещу Регионална здравна инспекция – Сливен, че синът им, заради това, че не е имунизиран, е бил спрян принудително от посещение на детска градина, а те двамата не получават и месечни помощи по чл. 7 от Закона за семейните помощи за деца...

публикувано на 15.11.19 в 10:55