На какво ухае Коледа?

… и на екзотични подправки. Ароматът им добавя още едно измерение в усещането ни за празник и стопяване на границите между обикновеното и необикновеното, реалното и магичното, близкото и далечното. Нещо повече, самото споменаване на имената им ни отпраща към екзотични страни и култури, презморски пътешествия и мистични ритуали. Канела, карамфил, ванилия, бахар, джинджифил… товари с цената на златото, някога заплащани с човешки живот, но и дарове на великата лечителка Природа, които преоткриваме с трепета на просветлени. Какво означават тези имена и докъде ни водят във времето и пространството научаваме от разказа на доц. Мая Александрова.
Видимият и невидимият свят на зрелия човек и нишката, чрез която той обгръща детето, закриляйки и напътствайки го в реката на живота – мъдростта на опита и любовта, споделени в книгата на Серги Гьошев „Островът на глиненото ангелче“.
В очакване на новата, юбилейна за предаването година, четвърт век след появата му в ефира на програма „Христо Ботев“, с усмивка си припомняме съветите на любимия актьор Стефан Данаилов в ролята на експерт по стратегия на общуването в празничната нощ.

Галерия