Как история от коледната инициатива на „Нашият ден“ „Доброто – там, където сте вие“ се превърна в щафета на добротата

Снимка: Кирчо Стоичков

Историите на „Доброто – там, където сте вие“ – е коледната инициатива на „Нашият ден“, в която ние с огромно удоволствие четем историите, които вие, слушателите на програма „Христо Ботев“, ни пращате на нашата поща dobro@bnr.bg. Миналата седмица ние ви представихме една история в която имаше замесени много хора. След това Андон Чолаков се обади на редакционния ни телефон и каза, че е търговец на прежда и иска да дари част от нея за добри дела.
Днес Андон Чолаков дойде в студио на „Нашият ден“ заедно със своята съпруга Даниела Чолакова, като донесоха със себе си прежда и много трогателни плетени търлъчки и други неща. Попитахме какво го е подтикнало да реши да направи това дарение. Ето какво отговори той: „Докато слушах историята разбрах, че дъщерите на човека, помогнал на човека в инвалидната количка да се качи в трамвая, та дъщерите му отишли да купят две кълбета прежда, за да направят подаръци, които да ги дарят. Мен това ме трогна много. И това породи желание в мен да му даря прежда, за да може те да зарадват повече хора.“
А съпругата му Даниела добави: „Андон е един прекрасен човек, когото срещнах преди много години и се влюбих в него за цял живот. Той е такъв и като човек, и като работодател – грижи се за всички и за всичко. Много се старае за хората около себе си – изобщо той е прекрасен човек.“
Обаждането на Андон Чолаков преди няколко дни на телефона на „Нашият ден“ беше прието от редакторката Росица Александрова, на която веднага й хрумва, на кого може да бъде дарена тази прежда, за да продължи веригата на добрите дела подобно на тази от филма „Предай нататък“. И тя организира днешната срещата в студиото на „Нашият ден“ между търговеца на прежда Андон Чолаков и човека при когото тя да отиде - Йовка, една майка на дете с увреждане.
Какво се случи по-нататък можете да разберете в звуковия или във видео файла.ВИЖТЕ ОЩЕ
Христофор Караджов

Христофор Караджов: Журналистическата професия е сериозна отговорност

През изминалата седмица бяха раздадени наградите за журналистика „Пулицър“. Вестник "Сън сентинел", издаван във Флорида, беше отличен в категория "Служба на обществото" за отразяването на масовото убийство на деца от училището в град Паркланд.   В категорията "Разследваща журналистика" наградата "Пулицър" беше връчена на вестник "Лос Анджелис Таймс",..

публикувано на 22.04.19 в 12:50

Светослав Терзиев: Тъкмо тези, които пишат медийните закони у нас не спазват журналистическите стандарти

Преди дни СБЖ излезе с отворено писмо до президента, премиера и председателя на НС на Република България, както и до посолствата на САЩ и всички страни-членки, в което излагат безпокойството си от създадената към Министерство на културата работна група, която през Директивата за аудиовизуалните медийни услуги, подготвя нов медиен закон  – „на тъмно“ и..

публикувано на 22.04.19 в 12:32
Любомир Мартинов, Веселeна Марчева и Мартин Любомиров

В „Моето семейство“ гостуват Любомир Мартинов, Веселeна Марчева и Мартин Любомиров

В рубриката „Моето семейство“ гостуват Любомир Мартинов – колега журналист от БТА, неговият баща – Мартин Любомиров – анастезиолог в „Пирогов“ – Клиника „Кожни изгаряния“, пет пъти участник в експедицията до Антарктида и Веселeна Марчева – дизайнер, чиято сватба с Любомир предстои през лятото.

публикувано на 22.04.19 в 10:10

Тържественият вход на Господ Иисус Христос в Йерусалим

Какви са поуките от този епизод от живота на Христос ще разговаряме с доц. Калин Михайлов – поет и преподавател в СУ „Св. Кл. Охридски“.

публикувано на 21.04.19 в 08:35

Апостолическата визита на папа Франциск в България – очаквания и значение

Какво се очаква от това посещение? С какво е важна България за папа Франциск? Как българите католици очакват своя духовен отец? За събитията, които ще съпътстват това посещение и за решението на Св. Синод на БПЦ да не участва в нито едно от тях, освен в предварително обявената среща в сградата на „Оборище“ 4. Разговор със сестра Максимилиана –..

публикувано на 20.04.19 в 15:35