Как история от коледната инициатива на „Нашият ден“ „Доброто – там, където сте вие“ се превърна в щафета на добротата

Снимка: Кирчо Стоичков

Историите на „Доброто – там, където сте вие“ – е коледната инициатива на „Нашият ден“, в която ние с огромно удоволствие четем историите, които вие, слушателите на програма „Христо Ботев“, ни пращате на нашата поща dobro@bnr.bg. Миналата седмица ние ви представихме една история в която имаше замесени много хора. След това Андон Чолаков се обади на редакционния ни телефон и каза, че е търговец на прежда и иска да дари част от нея за добри дела.
Днес Андон Чолаков дойде в студио на „Нашият ден“ заедно със своята съпруга Даниела Чолакова, като донесоха със себе си прежда и много трогателни плетени търлъчки и други неща. Попитахме какво го е подтикнало да реши да направи това дарение. Ето какво отговори той: „Докато слушах историята разбрах, че дъщерите на човека, помогнал на човека в инвалидната количка да се качи в трамвая, та дъщерите му отишли да купят две кълбета прежда, за да направят подаръци, които да ги дарят. Мен това ме трогна много. И това породи желание в мен да му даря прежда, за да може те да зарадват повече хора.“
А съпругата му Даниела добави: „Андон е един прекрасен човек, когото срещнах преди много години и се влюбих в него за цял живот. Той е такъв и като човек, и като работодател – грижи се за всички и за всичко. Много се старае за хората около себе си – изобщо той е прекрасен човек.“
Обаждането на Андон Чолаков преди няколко дни на телефона на „Нашият ден“ беше прието от редакторката Росица Александрова, на която веднага й хрумва, на кого може да бъде дарена тази прежда, за да продължи веригата на добрите дела подобно на тази от филма „Предай нататък“. И тя организира днешната срещата в студиото на „Нашият ден“ между търговеца на прежда Андон Чолаков и човека при когото тя да отиде - Йовка, една майка на дете с увреждане.
Какво се случи по-нататък можете да разберете в звуковия или във видео файла.ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗД подписа меморандум за сътрудничество с омбудсмана на Турция Шереф Малкоч

Доц. д-р Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация (КЗД), доц. д-р Баки Хюсеинов, зам. председател, и доц. д-р Надежда Йонкова, главен секретар бяха на официално посещение в Република Турция по покана на омбудсмана на републиката Шереф Малкоч. През първия ден представителите на КЗД посетиха в Анкара Музея на анадолските..

публикувано на 18.10.19 в 14:43
Анелия Торошанова, Мария Стефанова, Захари Генов, Антон Станков и Бетина Жотева

Оставката на Светослав Костов няма да реши кризата в БНР

Оставката на Светослав Костов няма да реши кризата в БНР. Така коментираха ситуацията в БНР в студиото на "Законът и Темида" Бетина Жотева, член на СЕМ; Мария Стефанова, медиен експерт, бивш председател на СЕМ, и адвокат Антон Станков, бивш съдия и бивш министър на правосъдието. Те изразиха и своите становища по отношение на ф алшивите новини и..

публикувано на 18.10.19 в 12:52
Ива Дойчинова и Златна Костова

Среща със Златна Костова в края на циганското лято

"Обещава и сребро, и злато – Циганското лято"  – финалът на стихотворението "Циганско лято" на Златна Костова е добро начало за срещата с нея в рубриката "Главен герой" на "Нашият ден". Тя се пада на датата на имения ѝ ден, а Златна е от хората, които не просто напълно отговарят на името си, ами и му придават допълнителен блясък. Преводачка на пиеси,..

публикувано на 18.10.19 в 10:57

За избора на кредитор

Преди професионалния празник на брокерите на недвижими имоти – накъде върви пазарът и кои фактори му въздействат? Каква е перспективата пред инвестициите в недвижимости? За избора на кредитор – сериозно проучване на пазара самостоятелно или чрез агенции; За това как за ц ената на кредита годишният процент на разходите (ГПР) е основен..

публикувано на 17.10.19 в 15:45

Поход на свободата срещу трафика на хора

Трафикът на хора е зловеща реалност, за която смятаме, че се случва някъде далеч от нас. Приемаме, че животът ни се е сложил така, че рискът да бъдем отвлечени, подмамени от фалшива обява за работа или от близък човек за нас не съществува. По болезнената тема за трафика на хора в студиото на "Нашият ден" Любомира Константинова разтоваря с Мартин..

публикувано на 17.10.19 в 12:54