Как история от коледната инициатива на „Нашият ден“ „Доброто – там, където сте вие“ се превърна в щафета на добротата

Снимка: Кирчо Стоичков

Историите на „Доброто – там, където сте вие“ – е коледната инициатива на „Нашият ден“, в която ние с огромно удоволствие четем историите, които вие, слушателите на програма „Христо Ботев“, ни пращате на нашата поща dobro@bnr.bg. Миналата седмица ние ви представихме една история в която имаше замесени много хора. След това Андон Чолаков се обади на редакционния ни телефон и каза, че е търговец на прежда и иска да дари част от нея за добри дела.
Днес Андон Чолаков дойде в студио на „Нашият ден“ заедно със своята съпруга Даниела Чолакова, като донесоха със себе си прежда и много трогателни плетени търлъчки и други неща. Попитахме какво го е подтикнало да реши да направи това дарение. Ето какво отговори той: „Докато слушах историята разбрах, че дъщерите на човека, помогнал на човека в инвалидната количка да се качи в трамвая, та дъщерите му отишли да купят две кълбета прежда, за да направят подаръци, които да ги дарят. Мен това ме трогна много. И това породи желание в мен да му даря прежда, за да може те да зарадват повече хора.“
А съпругата му Даниела добави: „Андон е един прекрасен човек, когото срещнах преди много години и се влюбих в него за цял живот. Той е такъв и като човек, и като работодател – грижи се за всички и за всичко. Много се старае за хората около себе си – изобщо той е прекрасен човек.“
Обаждането на Андон Чолаков преди няколко дни на телефона на „Нашият ден“ беше прието от редакторката Росица Александрова, на която веднага й хрумва, на кого може да бъде дарена тази прежда, за да продължи веригата на добрите дела подобно на тази от филма „Предай нататък“. И тя организира днешната срещата в студиото на „Нашият ден“ между търговеца на прежда Андон Чолаков и човека при когото тя да отиде - Йовка, една майка на дете с увреждане.
Какво се случи по-нататък можете да разберете в звуковия или във видео файла.ВИЖТЕ ОЩЕ
Даниела Колева, Цвета Николова и Деница Каменова

Отново „Заедно срещу насилието в училище“

За насилието в училище   отново разговаряме  в „Познати и непознати“. Отново за причините, отново за видовете насилие и как да го разпознават децата, учителите, персоналът и родителите. Екипът ни не знае за кой ли вече път говорим за агресията в училище. Правим го от години. Понякога и с чувство на безсилие защото процесът продължава и продължава..

публикувано на 15.02.19 в 15:15
Доц. Ана Джумалиева

Има ескалация на езика на омразата

„Има ескалация на езика на омразата в публичното пространство“ – това каза днес в ефира на „Законът и Темида“ доц. Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация. Това е и една от причините тя да подпише Манифеста „Заедно срещу омразата“, който е инициатива на организацията на евреите Шалом. Манифестът е подписан от всички..

публикувано на 15.02.19 в 14:55

Една майка търси дъщеря си, но… къде са институциите и държавата

Даниела Седмакова е майка на седемгодишната Мария, която е в неизвестност от 24 август 2018 г. Тя е била изведена от дома й в град София, кв. „Динабад“, където през последната година е живяла с баща си Христо. По думите на майката бащата я укрива, за да не може да бъде изпълнено съдебно решение на Софийски градски съд от май 2018 г., потвърдено от..

публикувано на 15.02.19 в 14:43

9 години "Семейно радио"

"Всички щастливи семейства си приличат" - гласи първата част на едно от най-прочутите първи изречения в световната литература. Вече девет години "Семейно радио" запознава публиката с различни фамилии и доказва, че щастливите семейства всъщност са различни и пъстри, така както са различни хората и е пъстър животът. Чуйте къде ще ви отведе водещата на..

публикувано на 15.02.19 в 13:06
Михаил Вешим

73 години вестник "Стършел"

„Стършел” е най-старият български вестник, който никога не си е сменял името и нрава" - каза Михаил Вешим, който работи във вестника от 1982 г., а от 2003 г. е и главен редактор на изданието.   Днес „Стършел” е и единственият хумористичен вестник не само у нас, а и в бившите соцстрани. Хуморът в последните години се промени много, но дълголетието..

публикувано на 15.02.19 в 11:23