И майката е човек

Елисавета Белобрадова (вляво) и Красимира Хаджииванова
Снимка: личен архив

В това издание на рубриката „Радиоавтограф“  на предаването „Семейно радио“ ви срещаме с  Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова. Красимира и Елисавета са добре познати на много майки както в интернет пространството, така и извън него. Те са създателки на фондацията „Майко мила“ и инициативата „Оле мале“. Фондацията е насочена към проблемите на децата с увреждания и техните майки. Основната им дейност, извън фондацията, е развиването на един от най-влиятелните медийни сайтове за родители „Майко мила“, а най-добрите истории в него вече са събрани в едноименна книга. В разговора им с Ирина Вълчанова ще научите повече за тях самите, както и за многобройните им каузи.

Докато сайтът „Майко мила“ е свързан с нещата, които вълнуват всички майки ежедневно, то инициативата „Оле мале“ е посветена изцяло на майките на деца с увреждания и печалната липса на емпатия към тях в нашето общество. Кампанията достига до над 1 милион души в интернет.  Инициативата е тазгодишният  победител в кампанията за социално предприемачество „Промяната“. Основните сфери на действие на платформата „Оле мале“ са помощта за над 200 майки на деца с увреждания да си осигуряват допълнителни доходи. Това става чрез организиране на базари с продукти, изработени от тези майки, и намиране на втора работа за тях, защото те много често имат нужда от финансово обезпечаване. За точните механизми за постигане на тази благородна и значима предприемаческа цел чуйте в звуковия файл.ВИЖТЕ ОЩЕ
Петър Стоянов

За създаването на една държавна традиция – 22 години по-късно

На 22 януари през 1997 г. Петър Стоянов официално встъпи в длъжност държавен глава  и заедно с вицепрезидента Тодор Кавалджиев беше на власт пет години… Изборът и церемонията по встъпването в длъжност на Петър Стоянов тогава бяха нещо безпрецедентно в съвременната история на България, защото откакто България е република – държавните й глави поемаха..

публикувано на 22.01.19 в 13:43
Мария Спирова

Мария Спирова: Брекзит винаги е бил вътрешнополитически проблем

Дебатът за излизането на Великобритания от ЕС продължава и както по всичко личи няма да спре скоро. В „Мрежата“ с колегата ни Мария Спирова, която живее и работи във Великобритания,   говорим за това каква е реакцията на хората, как приемат случващото се, доколко разбират важността му, променят ли се нагласите им към политиците или..

публикувано на 22.01.19 в 13:14
Любомира Константинова и Ива Колева

Ива Колева: момичето, което стопля книги

С момичето, което стопля книги и сърца – редактора Ива Колева, говорим в „Нашият ден“ за възможността светът да бъде редактиран и за битките за правилните букви. А издателят Благой Иванов ни казва защо е важно това, което прави тя.

публикувано на 22.01.19 в 12:25
Ваня Григорова

Работодателят на ход

В много европейски държави вече са актуални „нулеви договори“, които дават възможност на работодателите да не осигуряват заетост и заплащане на работниците – това е темата на разговор в „Нашият ден“ с Ваня Григорова, председател на сдружение „Солидарна България“ и съветник в КТ „Подкрепа“. А думите й ви предлагаме в деня, в който през..

публикувано на 22.01.19 в 10:45
гр. Гоце Делчев

Общините в годината на местните избори

За общините в началото на годината на местните избори, за споровете, законодателните промени и възможностите говорим в „Нашият ден“ с председателя на парламентарната комисия по регионална политика Искрен Веселинов, с кмета на Гоце Делчев Владимир Москов и с Павел Антонов, създател на сдружение „Локални алтернативи за устойчиво развитие – ЛАЗУР”.

публикувано на 22.01.19 в 10:00