Предизвикване на пламъка

Риалити роман номер 33

| обновено на 18.02.19 в 14:57
Автор:
Снимка: Ивелина Христова

Вниманието ни е насочено към четирима артисти с любопитно минало - талантлива актриса, опитен музикант, потайна художничка и духовит писател. Персонажи с богато въображение.

Те тръгват на път. Път, не само във физическия, но и душевния смисъл на думата. В търсене на вдъхновението, действието е единствената им алтернатива.

Началото е след напускането на комфорта и удобствата. Тяхната комуникация е изкуството, а крайната дестинация – опита.
Четката е потопена в палитрата, обективът - насочен, струните - настроени, листовете чакат нова история.

Разказите им ще бъдат обрисувани от автентични личности, които активно се занимават с изкуство, със създаване, с алтернативни начини да изразят себе си. Даваме воля на творческия порив.

Въведение
Участва: Светослав Димитров, капитан на бъдещия отбор разказвачи

Глава първа

разказвач: Ивелина Христова

Глава втора

разказвач: Илиана Георгиева Петрова Салазар

Глава трета

разказвач: Димитър КасабовГлава четвърта
разказвач: Eлена Алтимирска


ВИЖТЕ ОЩЕ

Известната немска художничка Роземари Трокел с изложба у нас

В галерия „Структура“ се откри изложба на известната немска художничка Роземари Трокел, която се занимава с различни теми като феминизма, различията между половете, ролята на жената-художник в света на изкуството, правата на животните, въпроса за идентичността. Събитието се осъществява със съдействието на Гьоте институт България и е част от поредица..

публикувано на 21.02.19 в 16:05

По пътя с Або

„Имал съм късмета да живея на четири континента и да обиколя над 40 държави“, пише по повод дебютната си книга Або. Това е псевдоним на млад български автор, който живее във Великобритания, работи като учител и обича пътешествията. Книгата „Поводи за връщане“ е изпълнена не само със страстта му да пътува, но и да общува с хората, които среща: „Винаги..

публикувано на 21.02.19 в 15:10

„Какво знаем“ – или как се коват националните идентичности на Балканите

Днес се открива изложбата в две части „Какво знаем“ – съвместен проект на Swimming Pool и галерията на Културния център на Софийския университет „Алма Матер“. В две дълги видеа, заснети в София като исторически проучвания, живеещата в Германия турска художничка Есра Ерсен задава въпроси за изкуството, политиката конструирането на националната идентичност..

публикувано на 21.02.19 в 14:47

Бохемистката Анжелина Пенчева

Тази седмица „Бохемия клуб“ представи две нови заглавия – „Чешки съновник“ от Лудвик Вацулик и „Хотел Авион“ на Иржи Кратохвил. Романът „Чешки съновник“ е в превод на Васил Самоковлиев и пресъздава обществената ситуация в Чехословакия от края на 70-те години на миналия век. Това е първата книгата на Вацулик, преведена на български език. Иржи Кратохвил от..

публикувано на 21.02.19 в 14:05

Вацлав Хавел – гражданин и драматург

Чешкият център в София продължава поредицата от събития, посветени на 30-сет годишнината от Нежната революция. Началото на инициативата е гостуващата документална изложба „Вацлав Хавел – гражданин и драматург“, подготвена от чешкия Институт по изкуствата. Експозицията онагледява премиерите на театралните пиеси на Хавел на чешките и чуждестранните сцени от..

публикувано на 21.02.19 в 13:08