Предизвикване на пламъка

Риалити роман номер 33

| обновено на 08.04.19 в 10:48
Автор:
Снимка: Ивелина Христова

Вниманието ни е насочено към четирима артисти с любопитно минало - талантлива актриса, опитен музикант, потайна художничка и духовит писател. Персонажи с богато въображение.

Те тръгват на път. Път, не само във физическия, но и душевния смисъл на думата. В търсене на вдъхновението, действието е единствената им алтернатива.

Началото е след напускането на комфорта и удобствата. Тяхната комуникация е изкуството, а крайната дестинация – опита.
Четката е потопена в палитрата, обективът - насочен, струните - настроени, листовете чакат нова история.

Разказите им ще бъдат обрисувани от автентични личности, които активно се занимават с изкуство, със създаване, с алтернативни начини да изразят себе си. Даваме воля на творческия порив.

Въведение
Участва: Светослав Димитров, капитан на бъдещия отбор разказвачи

Глава първа

разказвач: Ивелина Христова

Глава втора

разказвач: Илиана Георгиева Петрова Салазар

Глава трета

разказвач: Димитър КасабовГлава четвърта
разказвач: Eлена АлтимирскаГлава пета
разказвач: Росица Петракиева


Глава шеста
разказвач: Венелина Лазарова


Глава седма
разказвач: Екатерина Гурева


Глава осма

разказвач: Ангелина Гергинска


Глава девета
разказвач: Александър Петличков


Глава десета
разказвач: Елица Йовчева


Глава единайсета
разказвач: Светослав Димитров

ВИЖТЕ ОЩЕ
Храмът „Възкресение Христово“ в Йерусалим

Между Песах и православния Великден – поздрав от Йерусалим

Страстната седмица, наречена още Седмицата на страданията, е последната седмица от земния живот на Спасителя. Започва с тържественото влизане на Иисус Христос в Йерусалим и завършва с неговото възкресение. Според православния календар, в края на тази седмица е Великден. Всеки ден от нея се нарича велик. Тя е и последната от Великденския пост. Димитрина..

публикувано на 25.04.19 в 09:10
Aтелие „Трион“

Екология през дизайн

Това издание на рубриката "Домът цветно" на предаването "Семейно радио" се отправяне към градските пространства и опитите ние хората да ги променяме така, че да се чувстваме уютно сред тях. Гости в студиото с Ирина Вълчанова са Таня Михайлова и Илияна Стоилова, а основната тема на разговора са непотребните вехториии как могат те да бъдат превърнати в..

публикувано на 24.04.19 в 15:55

Здравко Миленов и осъзнатото в неосъзнатото

Повече от 100 години анимационното изкуство доставя наслада за очите на малки и големи. Преди има няма двайсет обаче анимацията, която отдавна вече не се смята за удоволствие, насочено предимно към малките зрители, достига своя връх в развитието си. Причината е триизмерното й представяне. Малко след създаването си, 3D анимацията печели все..

публикувано на 24.04.19 в 15:38

„Бавен марш“ на Любомир Левчев излезе на украински език

„Бавен марш“ на Любомир Левчев имаше снощи премиера в столичната галерия „София прес“. Книгата е издадена в Украйна (изд. „Твердиня“) със заглавие „Повiльний марш“ и вече е разпространена в големите украински библиотеки и книжарници. Поетът-преводач Виктор Мелник чете стиховете в превод, а български поети изпълняваха оригиналите на Любомир Левчев, който..

публикувано на 24.04.19 в 15:16

Моноспектакъл на Милен Димитров по Йовков

Разказите „Другоселец”, „Серафим” и „Последна радост” от Йордан Йовков са в основата на моноспектакъла на Милен Димитров, който тази вечер ще може да бъде видян в Нов театър НДК. Актьорът е завършил НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов. Известни са неговите моноспектакли по „Лазарица” на Йордан Радичков и „Антихрист” на Емилиян Станев. Очевидно е,..

обновено на 24.04.19 в 11:08