Еврика! Успешни българи: Момчил Кюркчиев

Снимка: Фондация "Еврика"

Той е роден през 1984 год. в Русе. От малък свири на пиано, но интересите му са към математиката. След завършване на средното си образование  е приет да следва в State University в Ню Йорк.  По-късно завършва и магистърска програма по софтуерно инженерство  и мениджмънт в университета Карнеги Мелън. Още в трети курс е приет да стажува в Google.

Преди 7 години заедно със свой колега основават компания, чиято дейност е свързана с улесняване на комуникацията между маркетингови специалисти и потребители на мобилни устройства. Къде и от кого получава първия си урок по маркетинг, какъв е бил пътят му до получаването на наградата „Еврика“ за най-добър млад мениджър за 2018 г. и какво каза при получаването й – чуйте в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Демографска криза и демографски клишета

Живеем в динамично променящ се свят на глобализация и високи технологии, които буквално преобръщат традиционни ценности, авторитети и психологически нагласи в наши дни. Голяма част от тези трансформации са свързани с тревожно изостряне на демографските проблеми в редица страни, в това число у нас.   Къде сме ние в европейския контекст на..

публикувано на 21.02.19 в 17:10
Людмил Леонидов, Радка Казанджиева, Огняна Маждракова-Чавдарова и Румен Леонидов

Премълчаните събития и факти от живота и гибелта на Васил Лъвский

Акцентите в предаването са свързани с последните проучвания на българските историци, изследващи трагичната съдба на Васил Иванов Кунчев. Поканил съм доц. д-р Огняна Маждракова-Чавдарова, чиято книга „Васил Левски сред своите в родината и отвъд Дунава“ току-що излезе. В нея авторката за първи път обяснява как 24-годишният дякон Игнатий се превръща във..

публикувано на 20.02.19 в 17:10
Дончо Папазов

Дончо Папазов за „Невъзможният път“ и за това кога човек тръгва по трудните пътища

„Човек пътува със спомени“. Парадоксалното е, че това са думи на един човек, който през целия си живот не е седял на едно място.   Става въпрос за Дончо Папазов - мореплавател и един от първите български леководолази, човек, който се определя като мечтател и късметлия. Няма как да не сте чували за неговите приключения –   със съпругата си..

публикувано на 20.02.19 в 08:35

За Апостола смирено и искрено

Можем ли да говорим за героите си без да крещим. Можем ли да разкажем на децата си за техния живот и подвизи без фалшива патетика. Умеем ли да провидим истинския им образ отвъд потока даровити, но и бездарни, кичозни, нагли, просташки интерпретации и долнопробни присламчвания към обаянието им. Какви думи и какъв тон подхождат на истинските ни чувства и..

публикувано на 19.02.19 в 17:10

Радиоенциклопедия „Апостолът и Свободата“: Заветите на Левски: дух и морал

За Къкринската Голгота на Апостола, за тефтерчето му с „Народе“ и последвалите го четири въпросителни, за отчетността в харченето на народни пари, за заветите останали в неговите писма и документи и дали ги следваме говорим с Васил Василев – председател на Общобългарския комитет „Васил Левски“, проф. Иван Стоянов – председател на фондацията „Васил..

публикувано на 19.02.19 в 10:31