Има ескалация на езика на омразата

Доц. Ана Джумалиева
Снимка: личен архив

„Има ескалация на езика на омразата в публичното пространство“ – това каза днес в ефира на „Законът и Темида“ доц. Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация. Това е и една от причините тя да подпише Манифеста „Заедно срещу омразата“, който е инициатива на организацията на евреите Шалом. Манифестът е подписан от всички дипломатически мисии в България, представители на националния съвет за религиозни общности, столичния кмет Йорданка Фандъкова и много публични личности.

Чуйте повече в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Йосиф, Елица и най-малката им дъщеря Христина

„Моето семейство“: Йосиф и Елица Кокончеви

Гостуваха ни Йосиф и Елица Кокончеви. Йосиф е бивш колега от радио „Бинар“, а Елица е учител. Трудно ли е да си родител на четири дъщери – на този  и още много въпроси отговориха нашите гости.

публикувано на 20.06.19 в 09:50

Променя ли се геномът на българина?

В търсене на чертите от портрета на съвременния българин и след или въпреки резултатите от социологически проучвания, заставаме на опасен, но необходим кръстопът с проф. Георг Краев в студиото на „Нашият ден“. Доколко сме наясно какво е народ и какво е етнос? Защо сватбата днес е ритуал, а не обред? Как се изтриват следите от миналото и къде потънаха..

публикувано на 19.06.19 в 15:20
Иво Божков, Мария Мира Христова и арх. Мария Гуркова (отляво надясно)

Борисовата градина – един кръстопът за ново начало

Днес е крайният срок за изпращане на мнения по проекта за Подробен устройствен план (ПУП) на Борисовата градина. Всички изказани мнения и възражения би трябвало да се протоколират от служител на Столичната община. На 26 юни предстои същинското обществено обсъждане, когато ще бъдат коментирани становищата и възраженията по проекта. В обобщен вид те би..

публикувано на 19.06.19 в 15:00
От ляво надясно: проф. Кен О`Нийл - почетен професор в университета в Ълстър, Нина Цанева и проф. Хърбърт Чен - главен оперативен директор на ТУСПарк. Най-вляво - за превода - доц. К. Коларов

Световният елит по предприемачество се събра на конференция край Варна

Участници от 25 страни от всички континенти се събраха между 10 и 13 юни в курорта „Свети Константин и Елена” за десетото юбилейно издание на Международната конференция по предприемачество, организирана от Българската асоциация за развитие на мениджмънта и предприемачеството и Института по предприемачество към УНСС в партньорство с Европейския съвет за..

публикувано на 19.06.19 в 14:00

„Моето семейство“: Красимир Тодоров и Яна Липованска

Гости ни бяха Красимир Тодоров от група Jeremy? и неговата половинка Яна Липованска, която, заедно с Виктория Терзийска от група „Мастило“ стои зад детския музикално-образователен проект „Маргаритка“. Един откровен разговор за живота на колела, музиката и сбъдването на мечтите. Чуйте го.

публикувано на 19.06.19 в 09:50