Има ескалация на езика на омразата

Доц. Ана Джумалиева
Снимка: личен архив

„Има ескалация на езика на омразата в публичното пространство“ – това каза днес в ефира на „Законът и Темида“ доц. Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация. Това е и една от причините тя да подпише Манифеста „Заедно срещу омразата“, който е инициатива на организацията на евреите Шалом. Манифестът е подписан от всички дипломатически мисии в България, представители на националния съвет за религиозни общности, столичния кмет Йорданка Фандъкова и много публични личности.

Чуйте повече в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Николета Даскалова, Михайлина Павлова, Анета Милкова и доц. д-р Светлана Божилова

Генералният директор на BBC лорд Тони Хол: Настъпи времето на обществените медии

На 11 и 12 април БНР за първи път бе домакин на 25-ата Радиоасамблея на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). За радиоасамблеята в София пристигнаха участници от 39 държави от цяла Европа, представляващи 44 обществени медийни организации. Повече подробности за темите, които се разискваха по време на асамблеята, от Николета Атанасова, която..

публикувано на 18.04.19 в 12:02
Любомира Константинова, Ивайло Шопски и Патрик Смитьойс в студиото на „Нашият ден“

Ограбването на една кауза

В „Нашият ден“ ви каним на среща с природозащитника и общественик Патрик Смитьойс, с когото трябваше да говорим за създаващата и за рушащата гражданска енергия, както и за Ограбването, буквално, на една кауза, обаче разговорът се отправи и в друга посока. Още за създаването и разрушаването ще откриете в думите на другия ни събеседник – Ивайло Шопски,..

публикувано на 18.04.19 в 11:48
Султана Българенска (вляво) и Мария Мира Христова

Счетоводството като уникална информационна система

На 17 април 1931 година в ДВ бр. 11 е обнародван Закон за Института на заклетите експерт-счетоводители и в наши дни денят е празник на дипломираните експерт-счетоводители. „За жалост в момента и в тази професия се изпитва глад на знаещи и можещи кадри“, категорична е дипломираният експерт-счетоводител и одитор Султана Българенска. „Въпреки всички..

публикувано на 17.04.19 в 14:25
Ива Дойчинова и режисьорът Панчо Цанков

Да дадеш нещо от себе си

Тази вечер от 18,00 часа в Дома на киното е премиерата на документалния филм „Да надскочиш съдбата“, който разказва за световноизвестния физик и национален дарител Минко Балкански, номиниран в България за „Будител на 2018 г.“. Сценарист и режисьор на филма е Панчо Цанков, който гостува в студиото на „Нашият ден“ на програма „Хр. Ботев“ на БНР. Панчо..

публикувано на 16.04.19 в 13:20

„Айде да сме по-добри“ - кампания на Център за приобщаващо образование

Само 4% от българските ученици се чувстват добре в училище. Оказва се също, че т. нар. "елитни" училища, където от децата се очаква висок резултат, благополучието е най-ниско. Липсата на общност и приятелство, конкурентната среда, фаворизирането на определени деца от учителите, както и социалните различия и липсата на усещане, че си значим - това са..

публикувано на 16.04.19 в 12:50