Обществото боледува от 30 години

Снимка: архив

Дни след четворното убийство в Нови Искър в предаването дискутираме темата за това, болно ли е обществото, в което живеем, какво се случва в България, има ли у нас адекватна държавна политика към хората, които се нуждаят от психиатрична помощ? Можеше ли зверското престъпление да бъде предотвратено? Има ли чувствителност в обществото към семейства като това на 25-годишния Георги Георгиев? Може ли момчето да носи наказателна отговорност и каква ще бъде неговата съдба от тук нататък?

По думите на криминалния психолог Росен Йорданов обществото у нас е болно от 30 години, а насилието трябва да бъде извадено на светло. В предаването ще чуете разговора с нашите гости – проф. Николай Радулов, експерт по сигурността и бивш гл. секретар на МВР, и топ адвоката Людмил Рангелов.

Чуйте звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Променя ли се геномът на българина?

В търсене на чертите от портрета на съвременния българин и след или въпреки резултатите от социологически проучвания, заставаме на опасен, но необходим кръстопът с проф. Георг Краев в студиото на „Нашият ден“. Доколко сме наясно какво е народ и какво е етнос? Защо сватбата днес е ритуал, а не обред? Как се изтриват следите от миналото и къде потънаха..

публикувано на 19.06.19 в 15:20
Иво Божков, Мария Мира Христова и арх. Мария Гуркова (отляво надясно)

Борисовата градина – един кръстопът за ново начало

Днес е крайният срок за изпращане на мнения по проекта за Подробен устройствен план (ПУП) на Борисовата градина. Всички изказани мнения и възражения би трябвало да се протоколират от служител на Столичната община. На 26 юни предстои същинското обществено обсъждане, когато ще бъдат коментирани становищата и възраженията по проекта. В обобщен вид те би..

публикувано на 19.06.19 в 15:00
От ляво надясно: проф. Кен О`Нийл - почетен професор в университета в Ълстър, Нина Цанева и проф. Хърбърт Чен - главен оперативен директор на ТУСПарк. Най-вляво - за превода - доц. К. Коларов

Световният елит по предприемачество се събра на конференция край Варна

Участници от 25 страни от всички континенти се събраха между 10 и 13 юни в курорта „Свети Константин и Елена” за десетото юбилейно издание на Международната конференция по предприемачество, организирана от Българската асоциация за развитие на мениджмънта и предприемачеството и Института по предприемачество към УНСС в партньорство с Европейския съвет за..

публикувано на 19.06.19 в 14:00

„Моето семейство“: Красимир Тодоров и Яна Липованска

Гости ни бяха Красимир Тодоров от група Jeremy? и неговата половинка Яна Липованска, която, заедно с Виктория Терзийска от група „Мастило“ стои зад детския музикално-образователен проект „Маргаритка“. Един откровен разговор за живота на колела, музиката и сбъдването на мечтите. Чуйте го.

публикувано на 19.06.19 в 09:50

„Още една година смърт“ – протест и флашмоб за забрана на фермите за ценни кожи в сряда сутринта

Утре, 19 юни 2019 г. , пред Министерски съвет от 9 часа по време на редовното заседание на кабинета ще се състои протест за забрана на фермите за ценни кожи под надслов „Още една година смърт“. На 22-ри юни се навършва една година откакто Национална гражданска инициатива внесе законопроект в Народното събрание с искане за забрана на отглеждането и..

публикувано на 18.06.19 в 18:05