Обществото боледува от 30 години

Снимка: архив

Дни след четворното убийство в Нови Искър в предаването дискутираме темата за това, болно ли е обществото, в което живеем, какво се случва в България, има ли у нас адекватна държавна политика към хората, които се нуждаят от психиатрична помощ? Можеше ли зверското престъпление да бъде предотвратено? Има ли чувствителност в обществото към семейства като това на 25-годишния Георги Георгиев? Може ли момчето да носи наказателна отговорност и каква ще бъде неговата съдба от тук нататък?

По думите на криминалния психолог Росен Йорданов обществото у нас е болно от 30 години, а насилието трябва да бъде извадено на светло. В предаването ще чуете разговора с нашите гости – проф. Николай Радулов, експерт по сигурността и бивш гл. секретар на МВР, и топ адвоката Людмил Рангелов.

Чуйте звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Тържественият вход на Господ Иисус Христос в Йерусалим

Какви са поуките от този епизод от живота на Христос ще разговаряме с доц. Калин Михайлов – поет и преподавател в СУ „Св. Кл. Охридски“.

публикувано на 21.04.19 в 08:35

Апостолическата визита на папа Франциск в България – очаквания и значение

Какво се очаква от това посещение? С какво е важна България за папа Франциск? Как българите католици очакват своя духовен отец? За събитията, които ще съпътстват това посещение и за решението на Св. Синод на БПЦ да не участва в нито едно от тях, освен в предварително обявената среща в сградата на „Оборище“ 4. Разговор със сестра Максимилиана –..

публикувано на 20.04.19 в 15:35
Доц. Ана Джумалиева

Какви са препоръките на Еквинет за борба с дискриминацията и словото на омраза в предизборните кампании

Еквинет е Европейска мрежа на органите за равенство. Еквинет предлага следните препоръки: Общ принцип на равенство 1. Недискриминацията и амбицията за реално равенство са основни принципи на европейските демокрации, а предизборните кампании са ключови тестове за ангажираността им. 2. Равното третиране и недискриминацията са общи минимални стандарти и..

публикувано на 19.04.19 в 14:53
Нотариус Камен Каменов в студиото на

Нотариус Камен Каменов: Сделките с имотите на политици и публични личности са законни

Във връзка с казуса „Апартаментгейт“ в публичното пространство възникнаха много актуални въпроси. За това говорим в предаването с нашия консултант по нотариално право, дългогодишен заместник председател на Камарата на нотариусите, член на Контролния съвет на Камарата нотариус Камен Каменов. Как се прехвърля един имот? Каква е служебната функция на..

публикувано на 19.04.19 в 14:10
Анелия Торошанова и адвокат Мариета Генчева в студиото на

Каква е процедурата по връщане на дете в България по Хагската конвенция

Въпросът за това на кой от двамата родители да се предоставят родителските права по отглеждането и възпитанието на децата, като че ли се решава доста еднозначно. В повече от 85% от случаите те се предоставят на майката, а бащата бива осъден да заплаща издръжка. Главното условие, при което съдът взема решението си, е защитата на интересите на детето. Има..

публикувано на 19.04.19 в 14:05