Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Моето семейство“: Петър и Невелин Вълчеви

БНР Новини
Петър Вълчев, Калина Станева и Невелин Вълчев (отляво надясно)
Снимка: Кирил Чобанов

Гости ни бяха Петър и Невелин Вълчеви. От разговора с тях разбрахме колко силна и творческа може да бъде  връзката между двама братя. Петър Вълчев е млад и провокативен режисьор и фотограф, а брат му Невелин е монтажист и музикант. Двамата с лекота и удоволствие се потапят в света на киното и творят като едно…




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Не пропускайте! Мистър Милър

Доминик Милър , цар на акордиката и синкопа – импровизационна многопластова музика, която тренира ушите за по-правилно възприемане на трудното, но истинско съвършенство. Синонимът на този музикален оригинал е Китара. Един от най-нежните, елегантни и изтънчени майстори на този инструмент. И чак след това – първа жица и бендлидер на вездесъщия..

обновено на 15.04.24 в 13:35

Янина Танева от "Фабрика за идеи": Право на култура, кой и защо няма достъп у нас?

Във връзка с Международния ден на културата разговорът с Янина Танева от "Фабрика за идеи" изяснява важността на свободата на участие в културния живот на обществото, както и необходимостта от зачитане на правото на всеки човек да се наслаждава на изкуствата и да участва в научния напредък. В ефира на "Нашият ден" Янина Танева подчертава..

обновено на 15.04.24 в 12:59

Светът на Ани и Явор: Послания за пътната безопасност, живота и любовта

На 16 април пред Народния театър "Иван Вазов" се открива изложбата "Ключът е любовта". Това не е просто изложба, а специален проект, посветен на спомените за двама младежи – Ани и Явор, чиито животи бяха отнети в трагичната катастрофа преди година.  Изложбата е нещо повече от сбор на творби. Тя е прозорец, през който можем да погледнем в душите на..

обновено на 15.04.24 в 09:46

Започва записването за конкурса "Сайт на годината"

Днес (15 април) започва ранното записване за конкурса "Сайт на годината" , който се провежда за седми път. За фокуса на конкурса тази година, категориите и наградите в "Нашият ден" говори Жюстин Томс от "Фондация за активно развитие на уеб". "Всеки, който е създал своя сайт в България, без значение на какъв език, може да участва в конкурса..

публикувано на 15.04.24 в 09:12
Моника Желева

От Варшава до София: Историята на преводача, който владее и езика на музиката

В рубриката "Мигранти с таланти"  ви представяме Моника Желева, която е дете на две култури, с баща българин, родом от Пловдив и майка полякиня. Моника е родена и израства във Варшава, където по-късно завършва Варшавския университет, специалност "Лингвистика". Скоро след като се дипломира, идва при сестра си в Пловдив и след няколко..

обновено на 15.04.24 в 08:38