Любомир Денев- Младши – Винаги е хубаво човек да изпълнява своя музика

Любомир Денев- Младши
Снимка: sofiaweeks

В късната петъчна вечер на 15 март в предаването „Български изпълнители” ще ви срещнем с Любомир Денев- Младши. Той е възпитаник е на  Националното Музикално Училище „Любомир Пипков” и Националната Музикална Академия „Панчо Владигеров”. Негови преподаватели по дирижиране са Деян Павлов, проф. Пламен Джуров,  по пиано – проф. Иван Дреников и по оркестрация – Александър Текелиев. 

През 2010 година Любомир Денев заема длъжността главен диригент на младежката филхармония „Пионер“ и е един от инициаторите за създаването на Балканския младежки симфоничен оркестър.

От 2012 е постоянен диригент на Sofia Session Orchestra, част от Four For Music, където Денев дирижира множество филмови партитури, както и съвременна музика.

Освен като диригент, Денев е познат и като талантлив композитор. Той е автор на симфонични, инструментални произведения, както и на  музика за игрални, документални, анимационни филми и компютърни игри.

Повече за кариерата на Любомир Денев-Младши, за интересите и бъдещите му  проекти  ще научите в предаването „Български изпълнители“.

Слушайте предаването на вълните на програма „Христо Ботев“, петък, 15 март от 23.00 часа.