Българинът и апартаментът

Автор:
Проф. Ивайло Дичев
Снимка: БГНЕС

Българинът и апартаментът, ние и „Апартаментгейт“. Доста особено отношение имаме към апартаментите и историята на това отношение започва още след 1944 г.
Мислехме, че с падането на режима нещата ще се нормализират, но уви, друго се получи. За сагата ни разказва авторът на анализа „Българинът и апартаментът: кратка история“ проф. Ивайло Дичев.ВИЖТЕ ОЩЕ
Христо Пимпирев и Линда Русева в студиото на „Академия Комика“

„Другите дрехи на Христо Пимпирев“ в „Академия Комика“

Тази неделя в 13 часа имаме шанса да разпитваме Христо Пимпирев - пътешественика, изследователя, учения, професора, обикновения уж човек. Разпитва го Любознателната Блондинка, изиграна от актрисата Линда Русева. Ние сме в редакция „Хумор и сатира“ и говорим предимно за смешното. Смешното на Антарктида, смешното с пингвините, смешното в изследването на..

публикувано на 25.05.19 в 09:45

Неперфектната азбука на Тодор Георгиев–Тоцката

От вчера в галерия „УниАрт“ намира място една „Неперфектна азбука“. Изложбата показва нов прочит на българската форма на кирилицата. Трийсетте букви са изработени ръчно, с разнообразни техники и материали – от преоформен уличен знак до безформен звук, който отеква в пространството на галерията. „Неперфектна азбука“ говори за значението на знака, новите..

публикувано на 25.05.19 в 08:15

„Срещи със Светлин“ – изложба в галерия „Арте“

В навечерието на един от най-светлите български празници – 24 май, галерия „Арте“ представя изложба – живопис и рисунки на Светлин Русев. Основание за това е едната годишнина от кончината на големия ни художник. А другото – през годините това макар и по-малко пространство показваше на различни теми и с различни посвещения негови изложби, едно щастливо..

публикувано на 24.05.19 в 09:10

24 май с програма "Христо Ботев"

На 24 май НДК, Столична община и БНР за втори път организират „Празник на буквите“ – концерт на открито по повод Празника на славянската писменост и култура, който ще се състои на 24 май от 17.00 до 21.00 ч., на Лятна сцена НДК. В концерта ще вземат участие: Духов оркестър към Столична община, Джаз формация „София“ с Яна Чакалска, Нели..

публикувано на 23.05.19 в 12:30
Валентина Михайлова и Владимир Зарев в студиото на „Артефир“

„Чудовището“ на Владимир Зарев тръгва на срещи с читатели

Най-новата творба на писателя, наречен от критиката „Патриарх на съвременния български роман“, вече получи първите оценки от читатели на представянето в София. Малко е да се каже, че отзивите са възторжени. Сравненията с Достоевски и Димитър Шишманов, с най-високите образци в европейската и световна литература дойдоха от авторитетни имена в литературните..

публикувано на 23.05.19 в 12:16