Изкуството да правиш документални филми за музика

Автор:
Джон Бридкът

НАТФИЗ беше домакин на IMZ Академия 2019, която насочи вниманието на младите бъдещи творци към „Изкуството да правиш документални филми за музика“. Тази седмица в рамките на фестивала „Master of Art“ академията срещна студентите с един от изтъкнатите режисьори на музикални документални филми в света – британецът Джон Бридкът. Преводът е на Мартин Петров.ВИЖТЕ ОЩЕ
Чешкият писател Мартин Ришави

„Врач“ – роман за разказвачеството

„Врач“, новият роман на чешкия писател и режисьор Мартин Ришави беше представен снощи в София. Тази вечер от 18.00 часа в галерия U Park авторът ще се срещне и с пловдивските си читатели. Главният герой в романа на Мартин Ришави, съставен от две самостойни, но сходни и свързани повести, е бивш театрален режисьор, преквалифицирал се в диспечер в..

публикувано на 22.05.19 в 15:05

Творческата вселена на художника Георги Божилов - Слона

Художникът Георги Божилов, известен с прякора си Слона, е голям български творец от средата и края на 20 век, част от групата на така наречената Пловдивска живописна школа от същия период. Работил е в Пловдив заедно с Димитър Киров, Йоан Левиев, Енчо Пиронков, Христо Стефанов и други художници, част от персонажите на „пловдивската бохема“ през ония..

публикувано на 22.05.19 в 13:47

Нощ на историите

Румен Баросов, главен редактор на списание „Ах, Мария“, гостува в студиото на „Нашият ден“, за да разкаже за предстоящата утре, 22 май, първа „Нощ на историите“. На нея писатели и поети, представители на различни поколения, ще разказват своите истории. В следващи издания на инициативата своите истории ще разказват също кинодейци, художници, а..

публикувано на 21.05.19 в 12:58
Петър Момчев

Спонтанно със саксофониста Петър Момчев

Как се живее и се твори спонтанно и доколко спонтанното е висш пилотаж и на сцената, и в живота? Така започва разговорът със саксофониста Петър Момчев в ефира на „Нашият ден“. „Спонтанната музика” очаква зрителите на 21 май от 19.00 часа в Литературен клуб „Перото“ и ще бъде сътворена от Петър Момчев (саксофони), Александър Логозаров..

публикувано на 21.05.19 в 11:06
Настимир Цачев, Весела Данчева, Силвия Иванова и Лъчезар Велинов в студиото на „Артефир“

Новите български анимационни филми в Дома на киното – от „Трепет“ до „Техно“ и от игла до конец

Асоциация на българските анимационни продуценти   (АБАП) обяви специални прожекции на 50 късометражни анимационни филми за всички почитатели на българското съвременно анимационно кино. Те ще бъдат прожектирани на няколко дати в два модула – за възрастни и за деца. В прожекциите за възрастни са включени 30 филма – на 14 и 25 май от 18.00 часа в Дом на..

публикувано на 21.05.19 в 09:45