Изкуството да правиш документални филми за музика

Автор:
Джон Бридкът

НАТФИЗ беше домакин на IMZ Академия 2019, която насочи вниманието на младите бъдещи творци към „Изкуството да правиш документални филми за музика“. Тази седмица в рамките на фестивала „Master of Art“ академията срещна студентите с един от изтъкнатите режисьори на музикални документални филми в света – британецът Джон Бридкът. Преводът е на Мартин Петров.ВИЖТЕ ОЩЕ

Денис Бучел: Фотографията трябва да докосне сърцето на зрителя

Денис Бучел е фоторепортер, социален фотограф и преподавател, чиято нова изложба Mirror се открива днес в галерия „13-то стъпало“ в Бургас. Той е роден в Кишинев, но живее и работи в България, носител е на много награди, между които „Снимка на годината“ и „БГ прес фото“. Денис Бучел казва, че обича хората и е склонен да чака дълго момента, в който те..

обновено на 16.07.19 в 15:11

Илко Ганев и новото старо в изкуството

Най-лесно бих ви представила Илко Ганев като театрален режисьор, защото дебютният му опит в театъра – документалният спектакъл „Апарт“, печели все повече популярност. Очаква го и национално турне това лято. Илко обаче е много повече от това. Завършил е НАФИЗ, работил е в телевизията, бил е част от различни риалити формати, а в момента е..

обновено на 15.07.19 в 15:20
Ирина Сардарева в студиото на предаването

Музей на шапките – истории от личния музей на Ирина Сардарева

Има много истории за шапки и за майстори шапкари, които и до днес не ни оставят равнодушни, нито към шапките, нито към техните създатели. „Тежка си ти, шапко на Мономах!... “, възкликва Борис Годунов в едноименната трагедия, сътворена от Александър Пушкин. По-късно този, който отнема трона и шапката от царя – Лъжедимитрий I – губи и главата си и..

публикувано на 13.07.19 в 15:05

Как вижда света Айнщайн

„Как виждам света“ – сборник от 65 есета на Алберт Айнщайн, излезли през 1934 г в САЩ, вече е достъпен и на българския читател. В студиото на „Време и половина“ по програма „Христо Ботев“ на БНР гостува преводачът Димитър Николов, в разговор с който водещата Милена Лекова се опитва да разкрие социалните идеи и личността на великия физик. Есетата в книгата..

публикувано на 12.07.19 в 14:40
Иван Налбантов

Много обичам думите, много обичам българския език

Тази година награда „Аскеер“ за цялостен принос към театралното изкуство получи актьорът Иван Налбантов. В предаването „Време и половина“ на програма „Христо Ботев“ с него разговаря Боряна Георгиева. „Трябва да натрупаш много роли, много години, много сценичен прах да погълнеш, за да стигнеш до награда за цялостно творчество“, посочи водещата. Иван..

публикувано на 11.07.19 в 14:40